مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

مهدی رجب حسینی

6 ماه پیش

خلع ید

خانم بنده سه طبقه مغازه تجاری از بنده بابت مهریه ،توسط دادگاه گرفته و دادگاه براش سند زده حالا دادخواست خلع ید زده ،،من که جایی را تصرف نکردم،مال من بوده و حالا باید بیاد تحویل بگیره که نیامده ،،من جواب دادگاه چی بگم که محکوم به تصرف نشوم

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

6 ماه پیش

با سلام
بر اساس قوانین و رویه قضایی ایران، دعوای خلع ید زمانی قابل استماع و منجر به محکومیت خوانده (در اینجا شما) می‌شود که سه شرط اصلی وجود داشته باشد:


۱. مالکیت خواهان (همسر شما) بر ملک اثبات شده باشد
۲. تصرف فعلی خوانده (شما) در ملک مورد دعوا احراز شود
۳. تصرف شما بدون اذن یا مجوز قانونی از سوی مالک جدید باشد


در فرض شما، اگر پس از انتقال رسمی سند مالکیت مغازه‌ها بابت مهریه، ملک را عملاً تخلیه و تحویل داده‌اید و هیچ‌گونه تصرفی در مغازه‌ها ندارید، یا حتی کلید و ید فیزیکی مغازه را به مالک جدید نداده‌اید اما هیچ استفاده و انتفاعی از ملک نمی‌برید، باید این موضوع را در دادگاه به صورت روشن بیان و اثبات کنید.


نکات مهم برای دفاع:



  • تصرف عدوانی یا خلع ید فرع بر تصرف است: اگر تصرفی از سوی شما وجود نداشته باشد، دعوای خلع ید موضوعاً منتفی است و دادگاه باید قرار رد دعوا صادر کند.

  • بار اثبات تصرف با خواهان است: همسر شما باید ثابت کند که شما همچنان مغازه‌ها را در اختیار دارید یا از آنها استفاده می‌کنید.


پیشنهاد نحوه دفاع و پاسخ به دادگاه:


۱. در لایحه دفاعیه قید کنید:



  • «اینجانب پس از انتقال رسمی سند مالکیت به نام خواهان، هیچ‌گونه تصرف، استفاده یا انتفاعی از مغازه‌های موضوع دعوا نداشته و ندارم.»

  • «در صورت نیاز، آماده تحویل فیزیکی مغازه‌ها به مالک جدید هستم.»
    ۲. در صورت عدم تحویل کلید، آمادگی خود را برای تحویل اعلام نمایید.
    ۳. درخواست بازدید و معاینه محل یا جلب نظر کارشناس: اگر خواهان مدعی تصرف است، می‌توانید درخواست کنید که کارشناس یا مأمور اجرای احکام از محل بازدید و وضعیت تصرف را بررسی کند.


مستند قانونی:



  • طبق رویه قضایی:
    «دعوای تصرف عدوانی فرع بر مالکیت نیست و صرفاً سبق تصرف خواهان و لحوق تصرف عدوانی خوانده مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و در مواردی که دعاوی مطرح شده فرع بر مالکیت است، طرح دعوای تصرف عدوانی موضوعاً منتفی است.»
    (استعلام حقوقی شماره ۱۵۶۵-۵۸-۱۴۰۰ ع، مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۱۰؛ مدیرکل حقوقی قوه قضاییه)


جمع‌بندی:
اگر واقعاً تصرفی ندارید، با ارائه توضیحات فوق و اعلام آمادگی برای تحویل ملک، مسئولیت و محکومیتی متوجه شما نخواهد بود.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به راهنمایی بیشتر یا نمونه لایحه داشتید، لطفاً بفرمایید.
(این پاسخ توسط هوش مصنوعی حقوقی وینداد ارائه شده است. برای تهیه نمونه لوایح یا مشاوره تخصصی‌تر، به خدمات وینداد مراجعه فرمایید.)

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

علی نادری

9 ماه پیش

شکایت بازداشتی ملک

پدر و مادرم ملکی داشتن که فروختن و الان برای کارهای انتقال سند که مراجعه کردن به اداره ی ثبت گفتن بهشون که روی سند ملک شکایت بازداشتی هست که دو نفر سال ۸۸ شکایت کردن و پیگیری هم نکردن.کلا ما اطلاعی از این شکایت نداشتیم. الان سند توقیف شده. ادرس و مشخصات ملکی هم که شکایت شده کلا فرق داره با ادرس منزل پدر و مادرم و فقط پلاک ثبتی یکیه. امکان داره اشتباه شده باشه؟ و اینکه وقتی مراجعه کردن به دیوان عدالت اداری گفتن که دادخواست تنظیم کنید و بعد از ده روز جواب دادخواستتون میاد. متاسفانه نزدیک به پایانه ساله و باید ملک رو تخلیه کنن و کلی هم پول باید پرداخت کنن برای ملک جدید.میخواستم‌بدونم‌چقدر طول میکشه رسیدگی بشه به پروندشون داخل دیوان و اینکه ایا امکان داره اشتباه شده باشه ؟کلا این پروسه چقدر طول میکشه رسیدگی بهش ؟ شرایط رو برای ما پیچیده کرده .

پروفایل کاربر

سینا رحیمی

2 سال پیش

توقیف خودرو

بنده سال گذشته ماشینم رو فروختم و خریدار نصف مبلغ معامله رو هنوز به بنده پرداخت نکرده و قولنامه ای هم نوشته نشده و فقط وکالت نامه نوشته ایم اما ایشان هنوز تعویض پلاک نکرده من چجوری شکایت مطرح کنم که هم مبلغ رو بگیرم هم ماشین تعویض پلاک شه؟

پروفایل کاربر

مهران دهنوی

10 ماه پیش

شراکت

آقا من با یه نفر شریک بودم

این آقا بدون اطلاع من بعد از چند ماه شراکت میاد نصف بیشتر مغازه رو بار می‌کنه می‌ره بعد بنده رفتم شکایت کردم و اینا که برم دنبال کاراش.حالا سوال من اینه من میتونم الان ما بقیه وسایل داخل مغازه رو خالی کنم که بتونم مغازه ای که اجاره شده رو تحویل بدم!؟ با نه باید اول اولین جلسه دادگاه برگزار بشه