مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

رضا صادقی

3 ماه پیش

قطع آب

سلام در یه آپارتمان ده واحدی که کنتور آب یکی هست . به علت نپرداختن قبض آب که از طرف شرکت آب اخطار قطع اومده میشه آب چند واحدی که پول ندادن و نمیدن رو قطع کردن راهی هست

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و به پرسش شما درباره نحوه برخورد با ساکنانی که سهم خود از هزینه آب را پرداخت نمی‌کنند، پاسخ می‌دهم.


مبنای قانونی تقسیم و پرداخت هزینه آب در آپارتمان


بر اساس قانون تملک آپارتمان‌ها و اصلاحیه‌های آن، هزینه‌های مشترک (از جمله آب، اگر کنتور مشترک باشد) باید بین مالکین یا استفاده‌کنندگان به نسبت مقرر تقسیم و پرداخت شود. در صورتی که برخی از واحدها سهم خود را پرداخت نکنند:


ماده ۱۰ مکرر قانون تملک آپارتمان‌ها (اصلاحی ۱۳۷۶)



در صورت امتناع مالک یا استفاده‌کننده از پرداخت سهم خود از هزینه‌های مشترک، مدیر یا هیئت مدیران می‌تواند پس از ارسال اظهارنامه رسمی، در صورت عدم پرداخت ظرف ده روز، به تشخیص خود و با توجه به امکانات، از دادن خدمات مشترک مانند آب، برق، گاز و غیره به او خودداری کند.



یعنی:



  • ابتدا باید بدهی هر واحد مشخص و به طور رسمی (اظهارنامه) مطالبه شود.

  • اگر تا ده روز پرداخت نشد، مدیر ساختمان می‌تواند خدمات مشترک را برای واحد بدهکار قطع کند.

  • این اقدام باید فقط برای همان واحد بدهکار انجام شود، نه همه واحدها یا به طور کلی قطع آب ساختمان.


نکته مهم:


قطع آب کل ساختمان یا سایر واحدهایی که بدهی ندارند، غیرقانونی است و فقط می‌توان آب یا خدمات مشترک را برای واحد بدهکار محدود یا قطع کرد (در صورت امکان فنی و بدون آسیب به سایرین).


راهکار قانونی:



  • ارسال اظهارنامه رسمی به واحدهای بدهکار.

  • پس از ده روز، اقدام به قطع خدمات مشترک برای همان واحد (در صورت امکان فنی).

  • در صورت عدم امکان فنی، مدیر می‌تواند از طریق اداره ثبت برای وصول بدهی اقدام کند.


منبع:
قانون تملک آپارتمان‌ها (۱۳۴۳)، ماده ۱۰ مکرر (اصلاحی ۱۳۷۶)




آیا توضیحات فوق کافی بود؟ اگر نیاز به راهنمایی بیشتر یا نمونه اظهارنامه دارید، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه اسناد حقوقی یا پیگیری تخصصی، می‌توانید از خدمات وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مالک رستمی

3 ماه پیش

عدم تعهد به سازش

سلام بعد از عدم تعهد به سازش که در شورای حل اختلاف انجام شد و بعد از مدت تعیین شده باز خوانده خودرای نموده و طلب را پرداخت نکرده چه باید کرد؟؟

پروفایل کاربر

سعید قلی

2 سال پیش

ابطال رای داور

با درود و خدا قوت
در اجاره نامه قید شده که کلیه اختلاف ها در موسسه داوری حل و فصل گردد، اما موجر جهت تخلیه به شورای حل اختلاف شکایت کرد و شورا هم به جای عدم استماع دعوا و ارجاع به داوری و بدون اعتراض خوانده، به دعوا رسیدگی کرد و در نهایت گزارش اصلاحی و دستور تخلیه صادر شد، بعد از یکماه موجر این بار به داوری جهت وجه التزام ایام تصرف و خسارت به منزل شکایت کرد و داور بنده را محکوم به خسارت نموده، با توجه به اینکه علی رغم شرط داوری خود موجر ابتدا از طریق شورا حل اختلاف دعوا تخلیه خود را مطرح کرده و منجر به رسیدگی، دستور تخلیه و گزارش اصلاحی گردیده و بنده نیز همراهی کرده و به وجود شرط داوری اعتراض نکردم، آیا می‌توان دادخواست ابطال رای داور را به دلیل رسیدگی توسط شورا علی رغم وجود شرط داوری درخواست کرد؟ یعنی ادعای عدول از شرط داوری توسط طرفین را خواستار شد و رای داور را بی اثر کرد؟
با تشکر فروان، خیره امواتتون

پروفایل کاربر

مرتضی دهگایی

2 سال پیش

ازاد سازی مدرک

شرکت پیمانکاری از ازادسازی مدرک بنده ممانعت میکنه
با اینکه قراردادمون مهر ۱۴۰۲ تموم شده
و من استعلام گرفتم متوجه شدم تا سال ۱۴۰۵ مدرکم گیره شرکته
چطور مدرکم ازاد کنم؟؟