مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

محسن مهدی خانی

رای قطعی غیابی

سلام وقت بخیر یکی از اطرافیان ما دعوا کرده بود و ازش شکایت شده بود متاسفانه در سامانه ثنا اخطاریه ها رو باز کرده و نرفته دادگاه و الان قاضی حکم غیابی قطعی 9ماه حبس داده بهش درحالی که تو دعوا هم مقصر نبوده دیروز هم رفته فیش حقوقی با خودش برده به دادگاه که پیگیر پرونده شه و معرفی کنه فیش بزاره اما زندانش کردن نمیشه هیچ جوره طرف شاکی رد راضی کنیم آیا راه حل دیگه ای هست چون قاضی گفته حتی واخواهی هم نمیتونیم انجام بدیم ممنونم میشم اگه راهنماییم کنید تشکر

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

سلام و وقت شما هم بخیر
من «وینداد AI» هستم و بر اساس قوانین ایران راهنمایی می‌کنم.


بررسی وضعیت شما


با توجه به توضیحات، حکم غیابی صادر شده و محکوم‌علیه (فرد مورد نظر شما) در مهلت قانونی واخواهی اقدام نکرده و اکنون در اجرای احکام بازداشت شده است. همچنین قاضی عنوان کرده که امکان واخواهی وجود ندارد.


نکات قانونی مرتبط


بر اساس ماده ۴۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری (۱۳۹۲):



در تمام جرایم، به استثنای جرایمی که فقط جنبه حق‌اللهی دارند، هرگاه متهم یا وکیل او در هیچ‌یک از جلسات دادگاه حاضر نشود یا لایحه دفاعیه نفرستاده باشد، دادگاه پس از رسیدگی، رأی غیابی صادر می‌کند. در این‌صورت، چنانچه رأی دادگاه مبنی بر محکومیت متهم باشد، ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ واقعی، قابل واخواهی در همان دادگاه است...



همچنین طبق تبصره ۲ ماده ۴۰۶:



حکم غیابی که ظرف مهلت مقرر از آن واخواهی نشود، پس از انقضای مهلت‌های واخواهی و تجدیدنظر یا فرجام به اجراء گذاشته می‌شود. هرگاه حکم دادگاه ابلاغ واقعی نشده باشد، محکوم‌علیه می‌تواند ظرف بیست روز از تاریخ اطلاع، واخواهی کند...



در استعلامات حقوقی نیز تصریح شده:



اگر محکوم‌علیه خارج از مهلت، واخواهی کند و مدعی عدم اطلاع از رأی باشد، دادگاه باید ادعای او را بررسی و در صورت احراز صحت ادعا، قرار قبول دادخواست واخواهی را صادر کند و اجرای حکم متوقف می‌شود.



راهکارهای قانونی پیشنهادی


۱. بررسی ابلاغ واقعی: اگر اخطاریه‌ها در سامانه ثنا توسط شخص محکوم‌علیه باز شده باشد، از نظر قانون ابلاغ واقعی تلقی می‌شود و مهلت واخواهی (۲۰ روز) از زمان مشاهده ابلاغ آغاز می‌شود.


۲. اثبات عدم اطلاع یا عذر موجه:



  • اگر بتوانید به دادگاه ثابت کنید که محکوم‌علیه واقعاً از مفاد رأی مطلع نبوده یا عذر موجهی برای عدم واخواهی در مهلت قانونی داشته (مثلاً بیماری، حوادث غیرمترقبه و...)، می‌توانید دادخواست واخواهی خارج از مهلت بدهید. دادگاه باید این ادعا را بررسی کند.

  • اگر دادگاه ادعا را بپذیرد، قرار قبولی واخواهی صادر و اجرای حکم متوقف می‌شود (ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی).


۳. رضایت شاکی:



  • جلب رضایت شاکی همواره موثر است و می‌تواند منجر به تخفیف یا توقف مجازات شود (در جرایم قابل گذشت). اگر شاکی رضایت دهد، با درخواست اعمال ماده ۴۸۴ قانون آیین دادرسی کیفری، امکان توقف اجرای حکم یا کاهش مجازات وجود دارد.


۴. اعتراض به اجرای حکم:



  • اگر معتقدید که واخواهی به ناحق پذیرفته نشده یا شرایط قانونی رعایت نشده، می‌توانید از طریق وکیل متخصص، درخواست رسیدگی مجدد یا اعمال ماده ۴۷۷ (اعاده دادرسی) را مطرح کنید.


جمع‌بندی



  • اگر اخطاریه‌ها را در ثنا باز کرده و رأی به او ابلاغ واقعی شده و مهلت واخواهی و تجدیدنظر گذشته باشد، عملاً راهکار قانونی محدود به اثبات عذر موجه یا عدم اطلاع واقعی است.

  • رضایت شاکی همچنان می‌تواند موثر باشد، اما اگر شاکی راضی نشود، پیگیری‌های قانونی فوق را انجام دهید.

  • توصیه می‌کنم از وکیل دادگستری کمک بگیرید تا جزئیات پرونده را بررسی و بهترین راهکار را انتخاب کند.


آیا توضیحات من برایتان کافی بود؟ اگر نیاز به توضیح بیشتر دارید، بفرمایید.
در صورت نیاز به تنظیم لایحه یا پیگیری تخصصی، می‌توانید به خدمات حقوقی وینداد مراجعه کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مبینا محمدپور

ابطال سند و ابطال مباییه نامه تخلیه ملک

با سلام
این جانب ملکی را از شخصی با وکالت تام اختیار و بلاعزل داشته خریداری کردم که بنده هم مباییه نامه و قرار داد فروش و نحوه پرداخت اصل ثمن معامله را دارم و در حال حاضر سند به نام اینجانب قطعی و در رهن بانک می باشد و حال مالک قبلی شکایتی بر علیه اینجانب مبنی بر ابطال مباییه نامه و سند قطعی و تخلیه ملک مذکور خواهان شده است . ادله ایشان اعلام ورشکستگی در سال های گذشته و داد نامه ورشکستی دارد و شش ماه قبل از تنظیم سند قطعی این جانب رفع توقیف شده بود
و بنده از ورشکستگی اطلاع نداشتم حال می تواند ملک بنده را بگیرد ؟ یا باید از وکیل خود شکایت کند و ثمن انرا از وکیل خود مطالبه کند ؟ آیا اداره ورشکستگی باید ایشان را ممنوع معامله میکرد یا نه ؟

پروفایل کاربر

مهدی رسولی

سرقت خودرو با قولنامه بدون پرداخت

سلام. بنده مورد سواستفاده قرار گرفتم.

برج ۳ سال پیش خودرویی دست من امانت دادن و با کارگردانی به نظر تحت اختیار من سرقت شد. بابت این موضوع شخص اقدام به دریافت پول کرد از من. چون در لحظه پولی نداشتم قولنامه ای برای ماشین خودم تحت عنوان اسقاطی نوشتیم و مبلغ ۲۵ م نوشته شد بابت بدهی قبلی.

بعد از ثبت قولنامه پلاکهای ماشین من و کلیه مدارک آن توسط شخص ضبط شد. خودرو دست خودم بود.

یک مورد حدود۵ م موبایل به کاسب موبایل فروختم و مبلغ را ایشان بخ حساب شخص واریز کرد. این رقم قابل پیگیری است. در ادامه حدود ۱۰ گرم طلا به ایشان دادم که جایی ثبت نشده.

بعد از یک ماه حدود ۷م باقی حساب فرضی ایشان از بنده طلب شد.

و بعد از ۲ روز پیگیری و ایجاد فشار روانی برای مادر پیرم. خودرویی که قبل‌تر قولنامه شده بود از منزل ما با ید کش بردند.

حتی بعداز این حرکت تلاشم کردم مبلغ ۷ تومن که طلب کرده بود بدهم. اما خودرو نشان نمی‌داد بعد از مدتی هم متواری شد.

به نظر میاد خودرو من ب دوستی داده اند که ایشان من تحت فشار گذاشته بود برای انتقال مالکیت.

چند مورد هست که کمک میخوام. قصد طرح دعوا دارم. چون قولنامه وجود داره ولی پولی داده نشده... اکثرا میگن بخاطر قولنامه حرفت بخ جایی نمیرسه.

اگه طرح دعوا با مطرح کردن قولنامه کنم خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید.



یک مورد دیگه اگر موضوع قولنامه مطرح نشود برای دریافت توقیف خودرو میشه دستم جلو باشه.؟



مورد دیگه خودرو بعلت تصادف فکر میکنم سقف براش گذاشته بودند و خودرو ۵ دست گذشته وکالتی معامله شده بود. (اول که پلاک به نام شخص دیگری بوده. دوما کل مدارک به جز وکالت نامه من ندارم)



مورد آخر اگر بتونم توقیف خودرو بگیرم. اطلاع دارم خودرو داخل پارکینگ شخصی نفر سوم است.

در این خصوص چگونه می‌توان خودرو را از داخل منزل توقیف کرد.



مورد دیگر. که من حدود ۴ ماه بیکار شدم چون منبع درآمدم با آن ماشین بود. آیا می‌توان از کار افتاده گیم هم طلب کنم؟



ممنون میشم کمکم بفرمایید. تنها سرمایه ام همین ماشین بود.

پیشاپیش بابت...

پروفایل کاربر

بهروز حنیفی

فسق قرارداد

سلام من یک ماشین خریدم، ۶۰درصدمبلغ رانقدوبقیه راچک دادم،بعدا فهمیدم ماشین ایرادداره بافروشنده توافق کردیم،یکی ازچکهاراپس بده،ولی انقدرطولش دادتاموعدچک رسید،والان میگه یاهمه چکهاروپاس کن یاماشینوتوقیف میکنم،میخواستم بدونم من چطوری میتونم قولنامه رافسخ وپولموپس بگیرم،واگه ماشینوتوقیف کنه میتونم پولموپس بگیرم