
ستاره علیزاده
شکایت از واحد توانبخشی و مشاوره کودکان به دلیل سر و صدا
با عرض سلام و احترام
پشت منزل ما، یک واحد مشاوره و توان بخشی (مانند گفتار درمانی و ...) تاسیس شده است که مربوط به کودکان است. با توجه به اینکه ساختمان ما و این واحد به هم چسبیده است، و پنجره ها فاصله بسیار نزدیکی دارند، سر و صدای کودکان (جیغ و گریه و فریاد و ...) و همچنین سر و صدای کارکنان ان بسیار برای ما مزاحمت ایجاد کرده است. دیگر امکان استراحت، خواب، مطالعه و ... وجود ندارد. حتی چندین بار بسیار محترمانه از ایشان خواهش شد تا حداقل با بستن پنجره، کمی رعایت کنند، اما نتیجه ای حاصل نشد.
آیا امکان پیگیری این مساله از راه قانونی وجود دارد؟ چطور و از چه مسیری باید اقدام شود؟
از راهنمایی شما بسیار متشکرم
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام و احترام
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و پاسخ شما را بر اساس قوانین ایران ارائه میدهم.
امکان پیگیری قانونی مزاحمت ناشی از سر و صدای واحد درمانی
۱. اصل حق آرامش و منع مزاحمت
بر اساس مقررات عمومی، هیچ کس حق ندارد با ایجاد سر و صدا و مزاحمت، آرامش و آسایش دیگران را سلب کند. این موضوع هم در حقوق مدنی و هم در مقررات شهرداری و ضوابط اماکن شهری مورد توجه قرار گرفته است.
۲. مبانی قانونی مرتبط
- قانون مدنی (مواد ۳۰ و ۱۳۲):
هر شخصی میتواند از مال خود استفاده کند، مشروط بر آن که به دیگری ضرر نرساند. اگر استفاده از ملک موجب ضرر و مزاحمت غیرمتعارف برای همسایه شود، متضرر میتواند از دادگاه تقاضای رفع مزاحمت کند. - قانون شهرداری:
فعالیت اماکن تجاری، درمانی یا آموزشی در مناطق مسکونی باید مطابق با مقررات شهرداری و با اخذ مجوز باشد. در صورت ایجاد مزاحمت صوتی یا عدم رعایت ضوابط، شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰ میتوانند ورود کنند. - قانون مجازات اسلامی (ماده ۶۱۸):
ایجاد هیاهو و جنجال و حرکاتی که موجب اخلال در نظم یا آرامش عمومی شود، جرم تلقی شده و قابل پیگرد کیفری است.
۳. مسیرهای قانونی اقدام
۱. مراجعه به شهرداری:
ابتدا میتوانید به شهرداری منطقه مراجعه و بابت مزاحمت صوتی و عدم رعایت ضوابط کاربری ملک شکایت کنید. شهرداری موظف است موضوع را بررسی و در صورت احراز تخلف، اقدام قانونی (اخطار، پلمب یا ارجاع به کمیسیون ماده ۱۰۰) انجام دهد.
۲. شکایت به شورای حل اختلاف یا دادگستری:
اگر مزاحمت ادامه داشت، میتوانید با ارائه مدارک (شهادت همسایگان، فیلم یا صدای ضبطشده) دادخواست «رفع مزاحمت» یا «تعدیل استفاده از ملک» به شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی محل ارائه دهید.
۳. اقدام کیفری (در موارد شدید):
در صورت شدت مزاحمت و اخلال در نظم عمومی، امکان طرح شکایت کیفری به استناد ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی وجود دارد.
۴. مدارک و شواهد مورد نیاز
- مدارک مالکیت یا اجارهنامه منزل خود
- مستندات مزاحمت (فیلم، صدا، شهادت همسایگان)
- مکاتبات یا درخواستهای قبلی به واحد مزاحم
جمعبندی و توصیه
شما میتوانید ابتدا موضوع را از طریق شهرداری پیگیری کنید و در صورت عدم نتیجه، از طریق شورای حل اختلاف یا دادگستری طرح دعوا نمایید. توصیه میشود برای تنظیم دقیق دادخواست و پیگیری مؤثر، از خدمات مشاوره تخصصی وینداد بهرهمند شوید.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی عملی، لطفاً بفرمایید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محمدرضا قاسمی
اجرت المثل و خلع ید سرقفلی مغازه
سلام بنده سال 1372 با برادرم سرقفلی یک مغازه را خریداری کرده ایم امضا مالک هم پای قولنامه هس بنده دو دانگ برادرم چهار دانگ اما از همون سال تا الان مغازه در تصرف برادرم بوده هیچ سودی بابت دو دانگ خود دریافت نکردم نمیداد یعنی
شکایت کردم برای اجرت المثل و خلع ید تخلیه مغازه رو قبول نکرد چون ملک مشاعی بوده میخواستم بدونم راه دیگه ای برای خلع ید وجود داره قاضی اجرت رو قبول کرد کارشناس اجاره امثال مغازه رو زد 15 میلیون تومان ولی نمیدونم کل 31 سال چقد میشه کسی میتونه برام حساب کنه من معلول جسمی حرکتی هم هستم خدا خیرتان دهد

Sajjad T
فاکتور تعمیرگاه
سلام
من ماشین رو ۱۰ ماه پیش بردم تعمیرگاه و تعمیرکار وسایل مکانیکی خودروی من را از یدکی گرفت و روی ماشین نصب کرد و در یک دفتر سررسید همه لوازم رانوشت و بنده هم تسویه کردم کل مبالغ بشده ۲۰ ملیون و تسویه کردم حالا بعد ۱۰ ماه از بنده شکایت کرده و فاکتور اورده ۳۰ ملیون هزینه دستمزد و وسایل گرفته شده از یدکی میباشد. و فاکتور به تاریخ ۱۰ ماه قبل هست و مهر امضای یدکی و خود تعمیرکار که تحویل گرفته شده می باشد. من کل حساب را چه یدکی و چه دستمزد پرداخت کردم به من گفته اند اگر مکانیک دو تا شاهد بیاورد و قسم بخورند که فاکتور برای ماشین من بوده روال حقوقی به جریان میافته من چه کاری از دستم بر میاید؟ خواهشا راهنمایی خوبی بفرمائید

مونا موسوی
ممانعت از حق دیدن پدر و مادرم
سلام.
همسرم ۲ سال هست که با خانواده ی من قطع رابطه کرده و من هم به تازگی همین کار رو انجام دادم. در این راستا ایشون برای رفت و امد من و پسر ۴ سالم ب منزل پدر و مادرم ممانعت میکنه و مدام تهدید که نمیذارم بری وای به حالت نمیتونی بچه رو ببری. اگر ب ایشون اطلاع دهم و با وجود مخالفت ب دیدن پدر و مادرم و منزلشون بروم. همسرم میتونه شکایتی کنه یا پلیس بیاره دم خونه مادر پدرم ادعایی کنه یا خیر؟
ایا این سلب اسایش من و پسرم و ممانعت از حق هست؟ منم میتونم شکایت کنم؟