مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

بهنام یوسفی

بابت منابع طبیعی

سلام یه زمین ییلاق دارم برای اثبات مالکیت شکایت کردم رفت دادگاه چهارم حقوقی که کارشناس فرستادن سرزمین 50مترکارشناس دادبهمون و دادگاه تاییدکردامامنابع طبیعی به 50متراعتراض زدرفت تجدیدنظر شعبه دوم که تجدیدنظر کارشناس سه نفره فرستاد سرزمین کارشناس سه نفره هم نظرشونواینجوری نوشتن زمین باملی بودن انطباق داردوسال46اشخاص اونجایه باب اعیانی کلام دامداری داشتن ودرفصل تابستان سه تا پنج ماه استفاده میکردنداماتجدیدرای قبلی ماراردوملی اعلام کردبه نظرتون چکارمیتونیم بکنیم به نتیجه برسیم ممنونم از راهنماییتون

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

با توجه به توضیحات شما، به نظر می‌رسد که دعوای اثبات مالکیت شما نسبت به زمین مورد اختلاف با اداره منابع طبیعی مطرح شده و پس از صدور رأی دادگاه بدوی به نفع شما (تأیید مالکیت ۵۰ متر)، اداره منابع طبیعی به رأی اعتراض کرده و در دادگاه تجدیدنظر، با نظر کارشناس سه نفره، زمین ملی اعلام شده و رأی قبلی نقض گردیده است.


در این موارد، توجه به نکات زیر حائز اهمیت است:


۱. مرجع رسیدگی به اعتراض نسبت به ملی بودن اراضی


مطابق با نظریات اداره کل حقوقی قوه قضاییه و قوانین مرتبط:



  • تشخیص ملی بودن اراضی بر عهده هیأت موضوع ماده ۵۶ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع (مصوب ۱۳۴۶ با اصلاحات بعدی) است و افراد ذی‌نفع می‌توانند به برگ تشخیص ملی بودن اعتراض کنند.

  • دادگاه‌ها در صورتی که اعتراض به برگ تشخیص ملی بودن مطرح شود، وارد ماهیت می‌شوند و با بررسی اسناد و مدارک، نسبت به ادعای مالکیت رسیدگی می‌کنند.



"وظیفه قانونی کمیسیون رفع تداخلات... صرفاً احراز تداخل در اجرای مقررات ملی شدن اراضی با مقررات موازی است و این امر به منزله صلاحیت این کمیسیون برای تشخیص موات یا ملی بودن این اراضی نیست."
(مدیر کل حقوقی قوه قضاییه، استعلام ۱۴۰۲/۰۸/۲۷، شماره ۷.۱۴۰۲.۴۸۶)



۲. راهکارهای قانونی پس از رأی دادگاه تجدیدنظر



  • اگر رأی دادگاه تجدیدنظر قطعی شده باشد، امکان اعتراض فوق‌العاده فقط در موارد خاص و با شرایط خاص (مانند اعاده دادرسی یا فرجام‌خواهی در موارد مقرر قانونی) وجود دارد.

  • اعاده دادرسی: اگر دلایل و اسناد جدید یا اشتباه موثر در رأی وجود داشته باشد، می‌توانید درخواست اعاده دادرسی بدهید. (مواد ۴۲۶ تا ۴۳۸ قانون آیین دادرسی مدنی)

  • فرجام‌خواهی: در برخی دعاوی مربوط به اموال غیرمنقول، رأی دادگاه تجدیدنظر قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است. لازم است نوع دعوا و ارزش خواسته بررسی شود.


۳. اهمیت مدارک و سابقه تصرف



  • اگر مدارک مالکیت رسمی یا اسناد معتبر، یا سابقه تصرف مستمر و قابل اثبات قبل از تاریخ ملی شدن اراضی (۱۳۴۱ یا ۱۳۴۶) دارید، این مدارک می‌تواند در روند اعتراض یا اعاده دادرسی مؤثر باشد.

  • صرف استفاده فصلی (مانند دامداری تابستانی) معمولاً برای اثبات مالکیت کافی نیست؛ باید اثبات شود که زمین پیش از تاریخ ملی شدن، ملک شخصی بوده است.


۴. مشاوره تخصصی


با توجه به پیچیدگی موضوع اراضی ملی و اختلاف با منابع طبیعی، توصیه می‌شود حتماً با یک وکیل متخصص در دعاوی اراضی ملی و منابع طبیعی مشورت کنید تا با بررسی پرونده و مدارک، بهترین راهکار عملی و قانونی را به شما ارائه دهد.




آیا این توضیحات برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی درباره نحوه تنظیم دادخواست اعاده دادرسی یا سایر اقدامات حقوقی دارید، لطفاً بفرمایید.
یادآوری: وینداد AI هستم و برای خدمات تخصصی‌تر می‌توانید از وکلای وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

رضا مخااری

دعوا بر سر زمین کشاورزی

با سلام و عرض ادب و احترام



سال ۱۳۷۳ پدر و مادر من،سه قطعه زمین کشاورزی را در ازای مبلغ ۱۵۰ هزارتومان از عموی مادرم خریداری کرده‌اند،پدرم ۱۳۰ هزارتومان از این مبلغ را از عمویم قرض گرفته بود،(بماند که عمویم خود نیز هیچ منبع درآمدی نداشته و این پول را هم در واقع از زراعت و گله‌گوسفند پدربزرگم در حالی که پدربزرگم در قید حیات بوده بدست آورده است)

اما پس از چند هفته عمویم زمین ها را از پدر و مادرم گرفته است و غیر از ۶۰۰ متر که تقریبا یک‌دهم کل متراژ آن سه قطعه زمین است،بقیه را به زور از ما گرفته است،لازم به ذکر است که در اسناد مربوط به معامله،هیچ نامی از عمویم برده نشده و در اسناد و قولنامه معامله،طرفین معامله تنها پدر و مادرم و عموی مادرم هستند،حتی در سند معامله، عموی مادرم ذکر کرده که مبلغ ۳۰ هزارتومان را برای برادر زاده اش(یعنی مادر من) تخفیف داده است(یعنی مبلغ اصلی ۱۸۰ بوده).عموی مادرم نیز در قید حیات است و میتواند برای ما شهادت بدهد.

در ضمن عمویم هیچ گاه درخواست بازپس‌گیری پول را نداده که پدر و مادر من از پس دادن پول امتناع کنند.در واقع بدون هیچ مقدمه ای زمین ها رو به زور زراعت کرده.



حال میخواستم بدانم:

۱.امکان بازپس‌گیری زمین ها وجود دارد؟

۲.آن ۱۳۰ هزارتومان عمویم به نرخ روز بر چه اساسی محاسبه میشود؟

۳.آیا میشود درآمدی که عمویم طی این ۳۰ سال از آن زمین ها داشته را بجای آن ۱۳۰ هزارتومان سال ۱۳۰ در نظر گرفت؟

با تشکر از پاسخگویی شما.موفق باشید.

مشکل با گچکارم که افغانستانی هست

سلام وقتتون بخیر.
من یک گچکار افغانستانی داشتم که قرار بود کار گچکاری خانه من رو انجام بده. اول خوب رفتار کرد اما بعدش یک بار با برادرش در خونه من دعوا راه انداخت و بعد دو بار با سر خود من داد و بیداد کرد و بی احترامی کرد. و کار من رو نصفه کاره ول کرد و رفت و اونجوری هم که من میخواستم تحویل نداد. بعدش اومد گفت ۳۰ میلیون باید به من بدی و من ۱۴ تومن نقد حین کار کردن بهش دادم و گفته بودم که چک بهت میدم. الان بهش میگم فاکتور معتبر بیار که قیمت چند حساب کردی نمیاره. فقط همینجوری گفته هر کدوم رو چقدر حساب کرده. الان من رفتم از صنف پرسیدم و دیدم قیمت ها رو همه رو خیلی زیاد حساب کرده و با این کار نصفه اگر بخوام خوب بهش پول بدم باید ۲۰ میلیون بهش بدم. خیلی هم آدم دعوایی و اعصبانی هست. میخواستم بدونم من الان بخوام با اون دیگه روبرو نشم و هم می‌خوام بیشتر از حقش بهش ندم و اینکه با نصفه کار کردنش خیلی بهم ضرر و زیان زده و الان هم کار من نصفه هست می‌خوام بدونم باید چیکار کنم که کار بدون بحث و درگیری و قانونی جلو بره و من هم حقش رو بهش بدم و ضرری هم که زده بگیرم. هیچ قرار دادی هم نداریم. خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید.???

پروفایل کاربر

الهه گرامی

وکالت فروش و ثبت سند

سلام وقت بخیر ماشین من صفر بود فک رهن کرده بودم قبل از اومدن سند نمایندگی فروختم.قولنامه دستی بین خودمون نوشتیم و یک ماه زمان برای تعویض پلاک تو قولنامه تعیین کردیم.اما شفاها قرار گذاشتیم اگه سند زودتر اومد من به خریدار اطلاع بدم زودتر اقدام کنیم.سند زودتر اومد و من اطلاع دادم 2هفته گذشت اما برا تعویض پلاک اقدام نمیکرد تا اینکه من حکم الزام به فک پلاک گرفتم تا مجبور شد وقت بگیره 2بار همراه خریدار به تعویض پلاک مراجعه کردم.برگ سبز و امضا کردم اما اجازه تعویض پلاک ندادم تا مابقی پول و پرداخت کنه اما امتناع کرد.با توجه به متن قولنامه که قرار بود نوشته بشه انتقال سند به شرط تسویه خواهد بود من دقت نکردم اوناهم نوشتن پرداخت وجه بعد از ثبت سند خواهد بود 1.با توجه به اینکه برای تعویض پلاک همراه خریدار رفتم اما خودش با امتناع از پرداخت مابقی وجه کار و نیمه تمام گذاشته حالا میتونه منو ملزم به دادن وکالت فروش کنه؟ 2.اگر مجبور بشم وکالت فروش بدم تعیین مدت زمان و شرایط وکالت به عهده من هست یا خریدار چون من خوف دارم بلند مدت وکالت دارم؟با توجه به سابقه بد خریدار در پرداخت پول چه تضمینی وجود داره من ثبت سند کنم اونم پول و بده؟ و ایا میتونه با وجود قانون جدید برگ سبز منو ملزم به ثبت سند کنه؟