مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

محمد جعفری

5 ماه پیش

اجرای احکام

بنده مطالبه وجه داشتم الان پرونده دراجرای احکام است وحساب طرفم رامسدودکردم چندروز دیگه پول به حساب دادگاه میاد وازاونجا به حساب بنده می خواستم ببینم رای غیابی بوده وطرفم هم واخواهی انجام نداده می تونه الان شکایت بکنه جلوی حکم رابگیره یانه؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

با توجه به توضیحات شما، چند نکته مهم حقوقی درباره امکان اعتراض محکوم‌علیه (طرف مقابل شما) به رأی غیابی و توقف اجرای حکم وجود دارد:


۱. امکان واخواهی از رأی غیابی



  • اگر رأی صادره غیابی باشد، محکوم‌علیه (طرف غایب) طبق ماده ۳۰۵ قانون آیین دادرسی مدنی حق دارد نسبت به آن واخواهی کند:

    "محکوم‌علیه غایب حق دارد به حکم غیابی اعتراض نماید. این اعتراض واخواهی نامیده می‌شود. دادخواست واخواهی در دادگاه صادرکننده حکم غیابی قابل رسیدگی است."




  • اما واخواهی باید در مهلت قانونی انجام شود؛ اگر مهلت واخواهی (که معمولاً ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ واقعی رأی است) سپری شده باشد، اصل بر این است که رأی قطعی شده و اجرای آن بلامانع است.


۲. تأثیر واخواهی بر اجرای حکم



  • اگر محکوم‌علیه در مهلت قانونی واخواهی کند و دادگاه قرار قبولی واخواهی صادر نماید، اجرای حکم متوقف می‌شود تا به واخواهی رسیدگی شود (بر اساس نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه، شماره ۶۵۵-۳.۱-۱۴۰۱):

    "...صدور قرار قبولی واخواهی نیز مانع اجرای حکم خواهد بود."




  • اما اگر واخواهی خارج از مهلت باشد، دادگاه ابتدا باید به ادعای عدم اطلاع محکوم‌علیه از رأی رسیدگی کند و در صورت رد این ادعا، واخواهی پذیرفته نخواهد شد و اجرای حکم ادامه می‌یابد.


۳. بعد از قطعی شدن رأی و اجرای حکم



  • در صورتی که رأی قطعی شده و اجراییه صادر و اجرا در جریان است، اصولاً امکان توقف اجرای حکم صرفاً با ادعای محکوم‌علیه وجود ندارد، مگر اینکه دلایل قانونی جدیدی ارائه کند (مثلاً اثبات عدم ابلاغ واقعی رأی یا وجود جهات قانونی برای اعاده دادرسی).


جمع‌بندی



  • اگر طرف مقابل شما در مهلت قانونی واخواهی نکرده باشد و رأی قطعی شده باشد، اصولاً نمی‌تواند با شکایت یا اعتراض ساده جلوی اجرای حکم را بگیرد.

  • تنها در شرایط خاص (مثلاً اثبات عدم ابلاغ واقعی یا وجود جهات اعاده دادرسی) ممکن است بتواند اجرای حکم را متوقف کند.


منبع:



  • قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی (۱۳۷۹)، مواد ۳۰۴ و ۳۰۵

  • نظریه‌های اداره کل حقوقی قوه قضاییه


آیا توضیحات فوق برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیح بیشتری دارید، لطفاً بفرمایید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی حقوقی وینداد ارائه شده است. برای دریافت خدمات تخصصی‌تر به وب‌سایت وینداد مراجعه فرمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

یاسمن همتی

11 ماه پیش

شکایت مستاجر از موجر

سلام و خسته نباشید. بنده یک واحد آپارتمان را در تاریخ ۱۴۰۳/۶/۲۰ اجاره دادم. مستاجر یک خانم هست که وقتی برای بازدید ملک به همراه مشاور املاک آمده بود پنجره اتاق خواب روی ایشان افتاد و صورت ایشان کمی کبود شد، گویا دست ایشان هم مو برداشت ولی با اینحال ایشان فردای همان روز آمدند و آپارتمان بنده را اجاره کردند و گفتند شکایتی ندارند. الان بعد از گذشت سه ماه ایشان اجاره را به موقع پرداخت نمی‌کنند زنگ هم میزنم جواب نمی‌دهند. من به ایشان پیام دادم که اگر اجاره را به موقع واریز نکنند من مجبورم اقدام قانونی کنم چون خودم هم قسط پرداخت میکنم و متضرر میشم. ایشون پیام دادند و من رو تهدید کردند که پرونده بیمارستان رو دارند و از من میخوان بابت افتادن پنجره شکایت کنند. آیا بعد از گذشت سه ماه که اتفاق یک حادثه بوده و مشکل جدی برای ایشان به وجود نیامده می‌توانند از من شکایت کنند؟

پروفایل کاربر

سمیه یوسفی

2 ماه پیش

ارائه وثیقه به دادگاه

سلام خسته نباشید.

همسرم پلیس افتخاری هستش. چند روز پیش با بچه های اطلاعات کلانتری جلب یکی رو داشتن. وقتی رفتن شخصی که جلبش رو داشتن به دلیل رعب و وحشت از همسرم شکایت کردن. و همسرم به دلیل داشتن تجیهزات پلیسی، اسلحه، اسپری فلفل، شوکر

بازداشت شدن. قاضی کشیک دستور بازداشت و وثیقه ۶۰۰ میلیونی برای همسرم بریدن. و توانایی گذاشتن همچین وثیقه ای رو ندارم. برای اجاره سند هم باید مبلغ هشتاد میلیون پرداخت کنم که اوتهم به دلیل شرایط مالی خودم و خانواده قادر به پرداخت نیستم. چجوری میتونم بابت کم شدن وثیقه یا درخواست فیش حقوقی بدم؟

پروفایل کاربر

پرهام شکاری

2 ماه پیش

بابت سفته ضمانت شده

سلام اگه یک نفر پشت سفته را به عنوان ضمانت امضا و اثرانگشت شده باشه سفته قابل وصول میشود؟