مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

ف ص

3 ماه پیش

مبایعه نامه

سلام اگر فرد فروشنده فوت شده باشد و فرد خریدار فقط یک کپی مبایعه نامه قدیمی داشته باشد به همراه مهر زنده بنگاه ولی بدون امضای بنگاه و همراه وکالت فروش اموال غیر منقول آیا برای دادگاه این مدارک کافی است برای اثبات مالکیت خریدار ؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و پاسخ شما را بر اساس استعلامات و مواد قانونی مرتبط با موضوع ارائه می‌دهم:


بررسی وضعیت ارائه کپی مبایعه‌نامه و فوت فروشنده


طبق نظر اداره کل حقوقی قوه قضاییه (استعلام شماره ۷٫۱۴۰۲٫۱۱۳۵ مورخ ۱۴۰۳٫۰۴٫۳۰):



  • در دعاوی مربوط به ابطال یا اثبات اصالت مبایعه‌نامه، ارائه اصل سند الزامی است. رسیدگی به اصالت سند عادی (مانند مبایعه‌نامه) مستلزم ارائه اصل آن است. اگر فقط تصویر یا کپی مبایعه‌نامه ارائه شود و اصل آن موجود نباشد، دادگاه امکان رسیدگی ماهوی به اصالت سند را ندارد.

  • در فرض سؤال شما که فقط کپی مبایعه‌نامه وجود دارد و اصل آن ارائه نشده است، اثبات مالکیت صرفاً بر اساس کپی مبایعه‌نامه عادی نزد دادگاه کافی نیست و دادگاه به استناد ماده ۲ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ تصمیم‌گیری خواهد کرد.



«...در دعوای ابطال مبایعه‌نامه به ادعای جعلیت آن، سندی که جعلیت آن مورد ادعا قرار گرفته در مرجع قضایی ابراز نشده و به تبع آن رسیدگی به اصالت سند و اتخاذ تصمیم ماهوی امکان‌پذیر نیست... مال موضوع مبایعه‌نامه نیز به صرف ارائه تصویر مبایعه‌نامه از ترکه خارج نمی‌شود.»
(اداره کل حقوقی قوه قضاییه، استعلام شماره ۷٫۱۴۰۲٫۱۱۳۵ مورخ ۱۴۰۳٫۰۴٫۳۰)



درباره وکالت فروش اموال غیرمنقول



  • داشتن وکالت‌نامه فروش اموال غیرمنقول به تنهایی اثبات‌کننده مالکیت نیست. وکالت‌نامه صرفاً نمایانگر اختیار فروش است و انتقال مالکیت صرفاً با تنظیم سند رسمی انتقال در دفاتر اسناد رسمی محقق می‌شود.


جمع‌بندی



  • فقط کپی مبایعه‌نامه (حتی با مهر بنگاه و بدون امضای بنگاه) و وکالت‌نامه فروش، برای اثبات مالکیت خریدار نزد دادگاه کافی نیست.

  • دادگاه برای رسیدگی به ادعای مالکیت، به اصل مبایعه‌نامه و مدارک رسمی نیاز دارد و صرف ارائه کپی معمولاً کافی نیست.

  • توصیه می‌شود برای پیگیری حقوقی دقیق‌تر، از خدمات تخصصی وینداد یا مشاوره با وکیل بهره‌مند شوید.


آیا نیاز به توضیحات بیشتری دارید یا پرسش تکمیلی دارید؟

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

بابک حسن زاده

8 ماه پیش

حقوقی

با سلام
سال مرداد ماه سال۱۴۰۲ با یک خودرو تصادف رخ داده که با توجه به نظریه کارشناس طرف مقابل ۱۰۰درصد مقصر اعلام شدند بخاطر حرکات مخاطره آمیز.حکم دادگاه رو به تاخیر انداختن و برای برج دوم ماه بعد جلسه بررسی گذاشته شده.سوال من ازتون اینکه با توجه به تورم و گذشت تقریبی ۲۰ماه از زمان وقوع تصادف و مبلغی که هزینه خودرو کردم این هزینه شامل تورم میشه یا نه؟در صورت شامل شدن چجوری و با چه متنی درخواست لایحه بدیم؟
ممنونم از زحماتتون

پروفایل کاربر

مریم احمدی

4 هفته پیش

حقوق مستمری

آیا دختری که ۲۵ درصد حقوق مستمری پدرش را می‌گیرد می‌تواند به عنوان مشاور اداری پاره وقت مشغول به کار شود ؟آیا حقوق مستمری حذف میشود؟

پروفایل کاربر

سجاد مبهوت

3 ماه پیش

معافی

پدری محجوردارم وتحت سرپرستی دادگاه انقلاب وعموم میباشد وحکم حجر دارد وتحت پوشش بهزیستی هستیم وقیوم پدرم پدر بزرگم هست که 67 سال دارد وباز نشسته وخانه نشین است آیا منمیتوانم برای سربازی اقدام به معافی کنم