مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

محمد مهدی طلاکش

پارک خودرو مقابل درب پارکینگ

با سلام و احترام

مالک ویلایی هستم که درب پارکینگم درون یک بن بست کوچک (انتهای بن بست) حدوداً دو و نیم متری است. در طرفین درب پارکینگ بنده، سمت راست دیوار یک ساختمان و سمت چپ به فاصله 50 سانتیمتر از انتهای بن بست، درب نفر روی منزل همسایه است. این همسایه عقب نشینی و پخ سر بن بست را کامل انجام نداده و تازه در پخ بن بست و به فاصله حدود یک و نیم متری درب نفر روی خودش درب پارکینگ کار گذاشته.

ماشین میهمان یا خودمان به گونه ای پارک می شود که به راحتی از درب نفر رو می توانند رفت و آمد کنند حتی موتور را با یک عقب و جلو کردن بیرون می برد. اگر بیش از اندازه ماشین را از درب پارکینگ با فاصله بگذاریم انتهای خودرو درون کوچه اصلی که محل عبور خودروهای دیگر است قرار می گیرد. با وجود اینکه می تواند به راحتی موتور را از درب پارکینگش بیرون ببرد ولی به خاطر موتور مدام ما را تهدید به بستن درب پارکینک می کند و حتی یک اخطاریه مبنی بر همسایه ازاری و اعمال خسارت به خودش در هنگام عبور و مرور از درب نفر رو کرده.

آیا حق دارد که ما را از گذاشتن ماسن منع کند و درب نفر رو برای عبور موتور است؟ وقتی می تواند موتور را از درب پارکینگ ببرد.

لازم به توضیح است طبق سند شش دانگ سیم و سربی و در حال حاضر تک برگ، ما مجاز به گذاشتن درب در این بن بست (ذکر کلمه مسنده در سند) هستیم ولیکن حدود 20 سال پیش این همسایه اقدام به اخاذی و دریافت وجه از طریق ریختن چوب و شن پشت درب پارکیگ ما نمود و ما مجبور شدیم به علت بی اطلاعی از قوانین و حفظ امنیت نوامیس خود در مقابل این افراد، پول را پرداخت کنیم و در حال حاضر متوجه شده ایم که اینها حق اینکار را نداشتند چون ما طبق سند حق درب چه نفر رو و چه ماشین رو داشته ایم و بن بست متعلق به شهرداری بوده است.

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (2)

حامد قاسمی

3 هفته پیش

سلام وقت بخیر 

دکتر حامد قاسمی ناولیق عضو رسمی مرکز وکلا ومشاران قوه قضائیه (وکیل دادگستری)

با اینکه اظهاراتی که ارایه نموده ایدکاملا صحیح نبوده ونیز نخواهد بود چون محله شما بن بست است وشما با همسایه شریک در محله بن بست میباشید وسهم مشاعی نسبت به آن محله را دارا میباشید وهیچ کدام الویتی نسبت  به همدیگر ندارید  پس اگر همسایه شما با انجام اقداماتی از شما دریافت نموده باشد میتوانید با اظهارنامه حقوقی مسئله تون را پیگیری نمائد و مبلغی که پرداختید نسبت به مازاد حق مسنرد نمائید. واز بکاربردن کلمات بدون داشتن سند ومدرک خودداری ورزید که تهمت وافترا محسوب شده وپیگرد قانونی بدنبال دارد. ( محله بن بست متعلق به شهرداری نیست  مدیریت محله با شهرداری است )

در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمائید.

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 هفته پیش

با سلام و احترام
من، هوش مصنوعی حقوقی وینداد، بر اساس قوانین و مقررات ایران، به شرح زیر به پرسش شما پاسخ می‌دهم:


۱. حق استفاده از بن‌بست و درب پارکینگ



  • طبق مقررات ثبتی و آیین‌نامه‌های شهرداری، اگر در سند مالکیت شما صراحتاً حق ایجاد درب (چه نفررو و چه پارکینگ) در انتهای بن‌بست قید شده باشد و بن‌بست جزو معابر عمومی یا تحت مدیریت شهرداری باشد، شما حق استفاده از آن را دارید و همسایه نمی‌تواند مانع استفاده قانونی شما شود.

  • بن‌بست‌هایی که در مالکیت شهرداری هستند، معبر عمومی محسوب می‌شوند و هیچ‌کس حق تصرف اختصاصی یا ایجاد مانع در آن‌ها را ندارد، مگر با مجوز رسمی شهرداری.


۲. پارک خودرو در مقابل درب پارکینگ



  • بر اساس قوانین راهنمایی و رانندگی و مقررات شهرداری، پارک خودرو در مقابل درب پارکینگ منازل (چه نفررو و چه ماشین‌رو) به نحوی که مانع تردد ساکنین نشود، بلامانع است.

  • در صورتی که پارک خودرو مانع عبور و مرور همسایه‌ها یا ایجاد مزاحمت جدی نشود و امکان تردد برای آنان وجود داشته باشد، همسایه حق اعتراض و جلوگیری ندارد.

  • اگر همسایه امکان عبور موتور یا خودروی خود را از درب پارکینگ خود دارد و پارک خودروی شما مانع جدی ایجاد نمی‌کند، تهدید یا اقدام به بستن درب پارکینگ شما فاقد وجاهت قانونی است.


۳. درب نفررو و عبور موتور



  • درب نفررو اصولاً برای عبور افراد پیاده و وسایل سبک (مانند موتور سیکلت) استفاده می‌شود. اگر همسایه از این درب برای عبور موتور استفاده می‌کند، این موضوع تا زمانی که مزاحمتی برای شما و سایر ساکنین ایجاد نکند، بلامانع است.

  • اما اگر عبور موتور از درب نفررو تنها با جابجایی خودرو شما ممکن است و این امر موجب مزاحمت جدی نمی‌شود، همسایه نمی‌تواند الزام قانونی برای عدم پارک خودروی شما ایجاد کند.


۴. اخطاریه همسایه و تهدید به بستن درب



  • ارسال اخطاریه توسط همسایه بدون استناد به قانون و فقط بر اساس ادعاهای شخصی، فاقد اثر حقوقی است؛ مگر اینکه مرجع صالح (شورای حل اختلاف یا دادگاه) پس از بررسی موضوع، رأی صادر کند.

  • هرگونه اقدام به بستن غیرقانونی درب پارکینگ یا ایجاد مزاحمت برای حق مالکانه شما، قابل پیگیری از طریق مراجع انتظامی و قضایی است.


۵. سوءاستفاده و اخاذی گذشته



  • دریافت وجه یا ایجاد مانع توسط همسایه در گذشته، در صورتی که خلاف مقررات و بدون حق قانونی بوده باشد، قابل پیگیری حقوقی و کیفری است. اما با توجه به گذشت زمان و پرداخت داوطلبانه، اثبات اخاذی و بازپس‌گیری وجه ممکن است با دشواری مواجه شود.


۶. مقررات مرتبط و استنادات قانونی



  • قانون مدنی (مواد مربوط به حقوق ارتفاقی و حریم): حق عبور و استفاده از معابر عمومی و خصوصی بر اساس سند مالکیت و عرف محل تعیین می‌شود.

  • آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی و مقررات شهرداری: سد معبر و ایجاد مانع در معابر عمومی و اختصاصی بدون مجوز ممنوع است و شهرداری موظف به رفع موانع است.



تبصره ۱ قانون شهرداری:
سد معابر عمومی و اشغال پیاده‌روها و استفاده غیرمجاز آن‌ها برای کسب یا سکنی و یا هر عنوان دیگری ممنوع است و شهرداری مکلف است از آن جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزاد نمودن معابر اقدام کند.



جمع‌بندی و توصیه



  • اگر پارک خودروی شما مانع عبور همسایه نمی‌شود و سند مالکیت شما صراحت دارد، همسایه حق جلوگیری ندارد.

  • در صورت تهدید یا اقدام به بستن درب پارکینگ، می‌توانید به کلانتری محل یا شورای حل اختلاف مراجعه و شکایت کنید.

  • توصیه می‌شود برای جلوگیری از سوءتفاهم، موضوع را با شهرداری یا شورای محل نیز مطرح کنید تا وضعیت حقوقی بن‌بست و درب‌ها به صورت رسمی روشن شود.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا بررسی اسناد، لطفاً بفرمایید.
یادآوری: برای تنظیم شکواییه یا پیگیری حقوقی، می‌توانید از خدمات تخصصی وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

صفیه رضایی

آزادی متهم

امروز صبح برای ۳۶۰میایون و۱۰۰میلیون به کلانتری برده‌اند حالا لطفا راه حل چیه که یکشب هم زندانی نشه وبیاد خونه

پروفایل کاربر

رویا فراهانی

عدم رضایت شاکی بعد از پرداخت مبلغ چک و پس دادن لاشه چک

سلام و وقت بخیر
همسر من یه چک برگشتی داشتن که شاکی دستور توقیف ماشین رو گرفتن قائم مقام شاکی در تهران ماشین رو توقیف و به پارکینگ فرستاد ...مبلغ چک و همه ضرر و زیان به حساب قائم مقام واریز شد و این اقا لاشه چک رو پس دادن طبق دستور نیابت اجرای احکام ایشون رو فرستادن ثبت اسناد تا رضایتشونو در این پرونده اعلام کنن ایشون این کار رو انجام دادن و رضایت نامه ثبت اسناد رسمی رو به اجرای احکام نیابتی تهران تحویل دادیم ولی قاضی گفت قائم مقام نمیتونه رضایت بده شاکی اصلی باید رضایت بده حالا شاکی اصلی که مشهد هستش و تو مشهد اشکیل پرونده داده نمیره برلی اعلام رضایت تو دفاتر قضایی در حال حاضر با وجود ثبت رسمی توسط قائم مقام شاکی و بودن لاشه چک در دست ما چه کاری میتونیم انجام بدیم؟

پروفایل کاربر

محمد حسنی

عدم دریافت هیچ متنی پس از اولین ابلاغیه و گذشت یک ماه

سلام وقت بخیر
در تاریخ ۱۴۰۲,۶,۲۶ برای من در سامنه ثنا ابلاغیه ای با این عنوان ثبت شده است :
ابلاغ دادنامه/قرارنهايي/تصميم نهايي
که شرح آن به صورت زیر است :
پرونده کالسه 9999999999999 شعبه 1051 مجتمع شماره بيست و دو شوراي حل اختالف شهر تهران تصميم نهایی شماره
888888888888
شاكي:
آقای ... فرزند ....
اتهام: ضرب و جرح عمدي
در وقت رسيدگی/ نظارت شعبه1051 شورای حل اختالف منطقه 22 تهران به تصدی
1402 / 6 / 21 تاریخ به
امضاءکنندگان ذیل، پرونده کالسه فوق الذکر تحت نظر قرار دارد؛ نظر به این که بذل مساعی در جهت حصول سازش
بين اصحاب پرونده منتهی به نتيجه نشده است، به شرح ذیل مبادرت به اتخاذ تصميم نهایی می
نماید:
«تصميم شـورا»
در خصوص شکایت آقای ... عليه آقای با موضوع ضرب و جرح عمدی نظر به این که موضوع دعوی در
شمول موارد صالحيت ذاتی شورا نبوده و در اجرای ماده 8 قانون شوراهای حل اختالف مصوب 16/9/1394، مواد 82
و 192 قانون آیين دادرسی کيفری مصوب 4/12/1392 و در اجرای بخشنامه مورخ 28/5/1398 ریاست محترم قوه
قضایيه به منظور تالش برای صلح و سازش به این شورا ارجاع شده؛ ولی تالش شورا ظرف مهلت قانونی منتهی به
سازش نشده و توافقی حاصل نگردیده است. دفتر! پرونده به نظر قاضی محترم شورا برسد تا در صورت موافقت ایشان،
پرونده از آمار کسر و
? به مجتمع قضایی دادسرای ناحيه 5 تهران ارسال گردد. (پرونده هایی که بعد از ثبت کالسه در مرجع قضایی کيفری
به شورا ارسال شده است)
? طبق تبصره ماده 8 قانون شوراهای حل اختالف، درخواست شاکی بایگانی و به تقدیم شکایت در مرجع کيفری صالح
رهنمون گردد. (پرونده هایی که مستقيمًا در شورا مطرح و یا قبل از ثبت در شعب مرجع قضایی کيفری به شورا ارسال
شده است)
قاضی شعبه 1051 شورای حل اختالف مجتمع 22 تهران-کریم حبيب پروین
بنده از ایشان شکایت کرده ام و چند سوال برایم مطرح است :
۱. نام ایشان در ابلاغیه نوشته نشده است. این به چه علت است؟
۲. این تنها پیامی است که بعد از شکایت دریافت کرده ام آیا با گذشت تقریبا یک ماه این طبیعی است؟
۳. آیا برای متهم احضاریه صادر شده است؟ و اگر شده و مراجع...