مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

سارا م

10 ساعت پیش

اثبات جرم جنایی

سلام دوست پسر مادرم ۳ بار بهم تجاوز کرده و مدتی از این قضیه میگذره 

و از عقب اینکار رو انجام میده و زورم نمیرسه بهش

۳ بار خودکشی کردم 

بدون کاندوم. و اثری از اسپرمش به جای نمیذاره روی بدن من ، ایا میتونم شکایت کنم ازش ؟ امکان اثبات جرم وجود داره؟ 



اولین قدم چیه؟ برم پزشکی قانونی ؟ یا کلانتری ؟ یا وکیل بگیرم ؟



شاهدی هم ندارم و کسی هم حرفمو باور نمیکنه حتی مادر خودم

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ساعت پیش

سلام، من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و متأسفم بابت شرایط دشواری که تجربه کرده‌اید. در خصوص موضوع تجاوز (خصوصاً تجاوز به عنف و لواط به عنف)، مطابق قوانین ایران، این موارد از جرایم بسیار مهم و دارای جنبه عمومی و خصوصی هستند و قانون برای آن‌ها مجازات سنگینی تعیین کرده است.


۱. امکان شکایت و اثبات جرم



  • شما حق شکایت دارید حتی اگر شاهد نداشته باشید یا مادر شما باور نکند. صرف نبود شاهد یا شواهد فیزیکی قطعی، مانع رسیدگی قضایی نیست و مقام قضایی موظف به بررسی دقیق موضوع است.

  • طبق ماده ۶۴، ۹۸، ۲۶۲، ۲۶۴، ۲۷۲، ۲۸۰ و ۴۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری (۱۳۹۲)، قاضی موظف است با توجه به محتویات پرونده و دلایل موجود، رفتار مجرمانه را تشخیص دهد و صرفاً به عنوان اعلامی شاکی مقید نیست.

  • ادله اثبات جرم می‌تواند شامل معاینه پزشکی قانونی، اظهارات شاکی، تحقیقات محلی، قرائن و امارات، و سایر دلایل باشد. نبود اسپرم یا اثر فیزیکی قطعی، تنها یکی از جنبه‌هاست و مانع پیگیری پرونده نیست.

  • ماده ۲۰۰ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲) مقرر می‌دارد که اثبات لواط نیازمند شهادت شهود عینی یا سایر ادله قانونی است، اما در صورت نبود ادله کامل، باز هم رسیدگی و بررسی توسط دادگاه انجام می‌شود.


۲. اولین قدم‌های عملی


۱. مراجعه به کلانتری یا دادسرای ویژه جرایم جنسی



  • شما باید هرچه سریع‌تر به نزدیک‌ترین کلانتری یا دادسرا مراجعه و شکایت خود را ثبت کنید. نیازی نیست ابتدا وکیل بگیرید (اگرچه داشتن وکیل می‌تواند مفید باشد).
    ۲. ارجاع به پزشکی قانونی

  • پس از ثبت شکایت، معمولاً شما را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهند تا معاینه شوید. حتی اگر مدت زیادی گذشته باشد، معاینه پزشکی قانونی و اظهارات شما اهمیت دارد.
    ۳. شرح ماجرا و ارائه جزئیات

  • تمام جزئیات را به مأموران و مقام قضایی شرح دهید. اگر پیام، تماس، یا هرگونه مدرک غیرمستقیم دارید، ارائه کنید.
    ۴. درخواست کمک از وکیل (اختیاری اما مفید)

  • اگر امکانش را دارید، مشورت با وکیل متخصص جرایم جنسی و کیفری می‌تواند روند رسیدگی را تسهیل کند.


۳. نکات مهم



  • اصل برائت: تا زمانی که جرم اثبات نشده، متهم بی‌گناه فرض می‌شود، اما این به معنای بی‌اثر بودن شکایت شما نیست. تحقیقات دقیق صورت خواهد گرفت.

  • شکایت شما حتی بدون شاهد قابل ثبت و پیگیری است و قاضی مکلف به بررسی است.

  • اگر تهدید شده‌اید یا امنیت جانی ندارید، این موضوع را حتماً به مقام انتظامی اطلاع دهید.


جمع‌بندی



  • حق شکایت دارید، حتی بدون شاهد و حتی اگر اثری از اسپرم نباشد.

  • اولین اقدام: مراجعه به کلانتری یا دادسرا و ثبت شکایت.

  • مراحل بعدی: ارجاع به پزشکی قانونی و شروع تحقیقات.

  • دریافت مشاوره حقوقی می‌تواند روند را آسان‌تر کند.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی عملی دارید، لطفاً بفرمایید.
برای دریافت خدمات تخصصی‌تر نیز می‌توانید به وب‌سایت وینداد مراجعه کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمد طاهری

1 سال پیش

تغییر در خودرو

سلام عرض ادب ، تعویض سرسیلندر خودرو با سرسیلندر خودرو دیگری بدون تغییر در شماره موتور و بلوکه سیلندر منع قانونی دارد ؟ مثلا تعویض سرسیلندر موتور xu7 پژو که هشت سوپاپ هست با نمونه ۱۶ سوپاپ منع قانونی دارد ؟ آیا مشکلی در بیمه کردن پیش می‌آورد ؟ آیا مشکلی در تعویض پلاک به وجود می آورد ؟

پروفایل کاربر

حسام حسامي

2 سال پیش

آيا امكان فروش راه پله مشاع به طبقه اول و محدود كردن ورودي ساختمان دوطبقه وجود دارد؟

سال 99 طبقه همکف یک آپارتمان دوطبقه را خریدم. مالک در زمان تنظیم قولنامه دستی ، بندی را اضافه کرد که با توجه به اینکه ساختمان یک پارکینگ دارد و در انتهای پارکینگ دربی (80*170) به طبقه همکف وجود دارد ورودی طبقه همکف از پارکینگ و راه پله متعلق به طبقه اول هست. اما بصورت زبانی هم اعلام کرد منعی برای رفت و آمد از درب اصلی هم وجود ندارد.

سال بعد نیز ملك تفکیک و انتقال قطعی انجام شد و راه پله نيز جز مشاعات آورده شده

حال مالک قبلي، طبقه اول را به شرط ورودی مجزا فروخته و مالک جدید ادعا دارد حق ورود از درب اصلی را ندارم و فقط در موارد جزیی حق استفاده از راه پله آن هم با شرط اجازه از مالک جدید دارم

و در اظهارنامه ای به من ابلاغ کرده.

آیا با توجه به اینکه مالک قبلی هم صورتجلسه تفکیک را امضا کرده و هم سند را انتقال قطعی داده و بنده مالکم ، مالک جدید می تواند ادعايي بکند؟

ضمنا با توجه به بند 3 قانون تملك آپارتمانها انتقال قسمت هاي مشترك همزمان با قسمت هاي اختصاصي قهري مي باشد و تاسيسات و كنتور بنده در راه پله مي باشد و ساير تاسيسات از جمله دو عدد كولر، آنتن ، و تانكر آب در پشت بام قرار دارد كه تنها راه عبور از راه پله مي باشد.

آخرين توافق ما با صاحب اول نيز طبق صورتجلسه تفكيكي كه يكسال بعد از قولنامه دستي تنظيم شده ودرب ورودي و راه پله جزو مشتركات و مشاعات مي باشد.

همچنين درب انتهاي پاركينگ از لحاظ شهرداري و نظام مهندسي ورودي استاندارد نمي باشد و امكان جابجا كردن وسايلي با عرض بيشتر از 80 سانت وجود ندارد.طبق تعريف نظام مهندسي ورودي استاندارد بايد 110*220 باشد.

پروفایل کاربر

رضا رنجبر

6 ماه پیش

مهریه

باعرض ادب و احترام

اینجانب(زوج) مهریه همسرم یک قطعه زمین و یک دانگ از ۶دانگ منزل مسکونی مادرم هست و در صورتمجلس بله برون زمین و یک دانگ خونه ذکر شده و حاضرین در بله برون(مادرم.خواهرم.دامادمون.خودم و بقیه) بعنوان شاهد همگی در پایین صورتمجلس امضا و انگشت زدیم .هنگام عقد در دفتر ازدواج سردفتر فرمودند چون زمین و خونه دارای سند رسمی نیست،در سند ازدواج زمین و یک دانگ خونه رو نمیتونن بنویسن...الان در سند ازدواجمان اصلا زمین و خونه قید نشده و تنها مدرک همسرم(زوجه) فقط کاغذ بله بران هست ...ایشون میتونن زمین و خونه رو بگیرن؟ چون از وکیل سوال کردم درجواب گفتند چون در سند ازدواج قید نشده و زوجه بجز کاغذ بله بران چیزی نداره براحتی نمیتونه موارد فوق رو مطالبه کنه و باید حداقل یکی دوسال دوندگی کنه تا بتونه اثبات کنه و حکم بگیره ..

لطفأ راهنمایی کنید که راهی هست که انجام بدم نتونن نسبت به یک دانگ خونه یا زمین کاری کنن ؟ چون واسه مادرم هست ...یا در کل چجوری زوجه میتونه بگیره؟