مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

نيكتا ازادپور

اجرت المثل ملك ورثه اى

با سلام، دوسال است پدرم فوت شده است، من مطلقه هستم ، تو اين دوسال امدم و كنار مادرم زندگى كردم، خواهر و برادرام بابت اين دوسال از من اجرت المثل ميخوان كه تعيين هم شده چقدره، حالا من ميخوام تخليه كنم و برم منزل خودم، ايا فرستادن اظهارنامه به ثناى ايشان مبنى بر تخليه ملك كافى است؟ يا بايد برم دادگاه؟ تو متن اظهارنامه چه مواردى قيد بشه ك ديگه برام اجرت المثل لحاظ نشه؟ سپاسگزارم ازينكه پاسخ ميدين

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

با سلام
من، هوش مصنوعی حقوقی وینداد، بر اساس قوانین ایران به پرسش شما پاسخ می‌دهم:




۱. وضعیت شما و مطالبه اجرت‌المثل



  • مطالبه اجرت‌المثل سکونت در ملک مشاع (ارثی): زمانی که یکی از وراث (مثلاً شما) بدون رضایت سایر وراث، در ملک موروثی سکونت می‌کند، سایر وراث حق مطالبه اجرت‌المثل سهم‌الارث خود را دارند.

  • درخواست شما برای تخلیه ملک و عدم تعلق اجرت‌المثل از این پس: اقدام شما برای تخلیه ملک و اعلام رسمی به سایر وراث، اقدامی صحیح جهت قطع تعلق اجرت‌المثل از تاریخ اعلام است.




۲. نحوه اعلام تخلیه و اقدامات لازم


الف) ارسال اظهارنامه رسمی



  • ارسال اظهارنامه به سایر وراث (خواهر و برادران) از طریق سامانه ثنا یا دفاتر خدمات قضایی، کفایت می‌کند و الزامی به مراجعه به دادگاه نیست، مگر اینکه اختلافی جدید ایجاد شود.

  • در اظهارنامه باید به صراحت موارد زیر قید شود:

    1. تاریخ دقیق تخلیه ملک (مثلاً: «اینجانب در تاریخ ... نسبت به تخلیه ملک موروثی واقع در ... اقدام نموده‌ام.»)

    2. دعوت به تحویل ملک: «آماده تحویل ملک به سایر وراث/نماینده قانونی ایشان هستم.»

    3. درخواست رسید تحویل: «لطفاً جهت تحویل و تنظیم صورتجلسه تحویل ملک حضور به عمل آورید.»

    4. اعلام عدم مسئولیت از تاریخ تخلیه: «بدین وسیله اعلام می‌نمایم از تاریخ تخلیه، هیچ‌گونه مسئولیتی نسبت به ملک و اجرت‌المثل ایام بعدی نخواهم داشت.»




ب) تحویل فیزیکی و صورتجلسه



  • بهتر است هنگام تخلیه، یک یا دو نفر شاهد (ترجیحاً محلی یا معتمد) حضور داشته باشند و صورتجلسه‌ای تنظیم و امضا شود.

  • دریافت رسید تحویل از سایر وراث یا نماینده ایشان، بسیار مهم است.




۳. مبنای حقوقی و قانونی


بر اساس ماده ۷ قانون موجر و مستأجر (۱۳۶۲) و رویه قضایی، اگر متصرف (شما) پس از تخلیه، مراتب را به سایر وراث اعلام کند و امکان تصرف مجدد را فراهم نماید، از تاریخ اعلام و تخلیه، اجرت‌المثل به او تعلق نمی‌گیرد.
همچنین، ارسال اظهارنامه رسمی و اعلام تخلیه، به عنوان دلیل کافی برای رفع مسئولیت نسبت به اجرت‌المثل ایام بعدی محسوب می‌شود.




جمع‌بندی و توصیه



  • ارسال اظهارنامه رسمی و ذکر موارد فوق کفایت می‌کند و نیازی به مراجعه به دادگاه نیست (مگر اختلاف جدید ایجاد شود).

  • تنظیم صورتجلسه تحویل و دریافت رسید، توصیه می‌شود تا در آینده اختلافی ایجاد نشود.




آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به متن پیشنهادی برای اظهارنامه یا توضیحات بیشتر دارید، لطفاً بفرمایید.
در صورت نیاز به خدمات تخصصی‌تر، می‌توانید از خدمات وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

امیر هاشمی

سیمکارت

سلام
من به تازگی متوجه شدم که شخصی، سیمکارت به اسم من گرفته و داره استفاده میکنه. و نمیدونم که از چه تاریخی سیمکارت به اسمم خورده. حالا من میخوام سیمکارت رو بسوزونم و خودم استفاده کنم یا بفروشم. آیا مشکلی داره؟

پروفایل کاربر

هستی رضایی

کلاهبرداری

برای جرم کلاهبرداری بهتر است حقوقی شکایت شود یا کیفری؟باکدام طرح شکایت زودتر به جبران ضرر و زیان میرسیم؟

پروفایل کاربر

ابوالفضل رضایی

شاکی شدن بین شهری

سلام من از یکی از شهرستان های استانمون یک موتور خریداری کردم و یک سال هست که . کسی که ازش موتور خریدم گفته برو تا سند از شرکت بیاد و ب
یکسال که میگه باید وایسی تا سند موتور بیاد و سند نمیاد

سوالم اینه که ازش شاکی بشم دادگاه تو شهرستان ادامه پیدا میکنه یا استان خودمون