مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

سارا رضایی

2 ماه پیش

مهریه

ایا برای جلسه اعسار مهریه زن هم باید شاهد ببرد؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

سلام، من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و به سؤالات حقوقی بر اساس قوانین ایران پاسخ می‌دهم.


اعسار از پرداخت مهریه و لزوم ارائه شاهد


در دعوای اعسار از پرداخت مهریه، معمولاً بار اثبات اعسار (ناتوانی مالی) بر عهده مدعی اعسار است؛ یعنی کسی که ادعا می‌کند توان پرداخت مهریه را ندارد (معمولاً شوهر)، باید دلایل و مدارک کافی برای اثبات اعسار خود ارائه دهد. این دلایل می‌تواند شامل شهادت شهود، استعلام از مراجع ذی‌ربط و سایر مدارک باشد.


آیا زن باید شاهد ببرد؟



  • اگر زن (زوجه) مدعی اعسار باشد (یعنی خودش درخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی یا محکوم‌به را داشته باشد)، باید برای اثبات اعسار خود ادله ارائه کند.

  • به استناد رویه قضایی و قوانین، ارائه شهادت شهود یکی از راه‌های اثبات اعسار است، اما الزامی به آوردن شاهد وجود ندارد و دادگاه می‌تواند بر اساس سایر دلایل و مدارک نیز تصمیم بگیرد.


بر اساس نظر اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
در دعاوی اعسار، حضور شهود و استماع شهادت آنان منوط به احراز ضرورت توسط دادگاه است و رسیدگی و صدور حکم بر مبنای شهادت کتبی یا دیگر ادله نیز امکان‌پذیر است.
(شماره پرونده ۲۸۱-۱۲۷-۱۴۰۳، تاریخ ۱۴۰۳/۰۶/۲۷)


جمع‌بندی



  • ارائه شاهد برای اثبات اعسار توصیه می‌شود، اما الزامی نیست و بستگی به نظر دادگاه و مدارک موجود دارد.

  • اگر دادگاه لازم بداند، ممکن است از خواهان اعسار (چه زن چه مرد) بخواهد شاهد معرفی کند.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا اطلاعات تکمیلی دارید، لطفاً بفرمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمد رضا میوه چی

2 سال پیش

هزینه عمرانی مجتمع

سلام
وقت بخیر
مجموه ساختمانی دارای 62 وا حد به متراژهای مختلف از 138 تا 300 متر می باشد
هزینه های عمرانی مجتمع (نه هزینه جاری و شارژ) صرفا" باید تقسیم بر تعداد واحد باشد و یا متراژ واحدها هم باید در نظر گرفته شود؟
با تشکر

پروفایل کاربر

نگاه ملک پور

2 ماه پیش

ملکی و حقوقی

آیا مردی با وکالتنامه ملکی بنام زنش بکند و زن آن ملک رو بفروشد و ملک دیگری بخرد آیا باز هم مرد می تواند ملک را از زن بگیرد

پروفایل کاربر

مجید نجفی

8 ماه پیش

دادخواست جلب ثالث

در دادخواست جلب ثالث ایا نیاز خواهان اصلی دعوی اصلی بدوی در کادر خوانده جلب ثالث باید بیاریم یا نه. یا فقط شخص ثالث رو تو کادر خوانده بیاریم.



اختلاف بین وکلا هست عده ای میگن نیاز نیس خواهان دعوی اصلی رو بیاری جز مجلوبین ثالث عده هم میگن برای آگاهی و بررسی باید بیاری ؟؟