مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

منوچهر مقدمی

5 ماه پیش

حق مالک

ایا مغازه سرقفلی می تواند بدون اجازه مالک امتیاز اب بگیرد

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

5 ماه پیش

بر اساس قوانین ایران و مقررات مربوط به سرقفلی و اجاره اماکن تجاری، تصرفات مستأجر دارای سرقفلی در ملک باید در حدود قرارداد اجاره و حقوق قانونی باشد. اخذ امتیاز آب (یا سایر انشعابات) برای مغازه دارای سرقفلی بدون اجازه مالک، معمولاً منوط به مفاد قرارداد اجاره و توافقات طرفین است. به طور کلی:



  • اگر در قرارداد اجاره، اخذ امتیاز آب یا سایر انشعابات به صراحت به مستأجر اجازه داده شده باشد، مستأجر می‌تواند نسبت به اخذ امتیاز اقدام کند.

  • اگر چنین اجازه‌ای وجود نداشته باشد یا مالک مخالفت کند، مستأجر بدون رضایت مالک حق اخذ امتیاز آب به نام خود را ندارد؛ زیرا این اقدام نوعی تصرف در ملک محسوب می‌شود که می‌تواند منافی حقوق مالک باشد.


طبق ماده ۷۹۳ قانون مدنی:



راهن نمی‌تواند در رهن تصرفی کند که منافی حق مرتهن باشد مگر به اذن مرتهن.



هرگونه تصرف یا اقدامی که منافی حقوق مالک (موجر) باشد، نیاز به اجازه وی دارد. اخذ امتیاز آب ممکن است موجب تغییر وضعیت حقوقی یا فیزیکی ملک شود و به همین دلیل، در صورت نبود توافق، بهتر است مستأجر ابتدا رضایت مالک را جلب کند.


جمع‌بندی:
مستأجر دارای سرقفلی، بدون اجازه مالک، اصولاً مجاز به اخذ امتیاز آب به نام خود برای مغازه نیست، مگر در قرارداد این اجازه به طور صریح داده شده باشد یا مالک موافقت کند.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر لطفاً بفرمایید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی حقوقی وینداد ارائه شد. برای دریافت مشاوره تخصصی‌تر به وب‌سایت وینداد مراجعه فرمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مهدی صیاد

1 سال پیش

وراثت

سلام پدرم قبل ازفوت خود یک دستگاه اپارتمان مرحوم پدرم درمحضربه نفع شخصی غریبه داخل سند نوشته تاموقعی که زنده است هم می توان استفاده کندیااجاره دهد. اجاره داده باعث مشکل شده من بعنوان ورثه می توانم. کاری انجام دهم.

پروفایل کاربر

حامد ثامری

2 ماه پیش

شکایت در دادسرای انتظامی وکلا

آیا برای شکایت از یک وکیل برای عدم استرداد و سواستفاده از اسنادضمانت،حتما باید اون وکیل با شما قرارداد وکالت داشته باشد؟چون بنده مراجعه کننده بودم و قبل از عقد قرارداد وکالت پشیمون شدم ولی ایشون اسنادضمانتی که برای ضمانت پرداخت حق الوکاله بهشون دادم رو پس ندادن و درحال سواستفاده از اون اسناد هستن،شکایت کیفری کردم ولی میخوام بدونم باتوجه به اینکه قرارداد وکالت ندارم،آیا میتونم تو دادسرای انتظامی وکلا هم شکایت کنم؟

پروفایل کاربر

ح ف

11 ماه پیش

خوستار خانه ایکه توسط دادگاه به دلیل فروش مال غیر ابطال شده

خانه ای را خریدم و سند زده شد و تحویل گرفتم ولی پس از مدتی معلوم شد که خانهایکه خریدم به صورت صوری و برای فرار از دین به فروشنده بنده انتقال داده شده و سند قبلی و به تبع آن سند بنده توسط دادگاه ابطال شد حالا سوال من این است که آیا بنده میتوانم بجای ثمن‌ خود خانه یا همسان آن را طلب کنم و چطوری؟ ممنون