مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

شهریار مازیار نوری

3 ماه پیش

عدم تمکین زوجه بطور متناوب

با سلام . خانواده زوجه در قم سکونت دارند . علاوه بر ان نیز در ییلاق نیز مسکن دارند . زوجه بدون اجازه زوج در خرداد ۴۰۴ به مدت پنج روز در ییلاق و در تیر ماه نیز پنج روز مجدد در ییلاق در پنجم مرداد ماه ۱۵ روز به قم ، همچنین در اواخر مرداد و اوایل شهریور برای بار چندم به ییلاق و نهایتا در ۱۶ شهریور با اتوبوس به مشهد مسافرت نموده است . در هر وهله ترک منزل زوجه بنده بوسیله پیامک به ایشان متذکر میشدم که بدون اجازه منزل را ترک نمودید و تاریخ های رفت و برگشت را توسط پیامک ثبت و مستند دارم حتی در سفر مشهد نیز در همان روز از ایشان مکتوبا با امضا و اثر انگشت اقرار اخذ نمودم که با علم و اختیار و بدون اذن زوج خانه را ترک کرده است از طرفی دیگر نیم دانگ از منزل مسکونی به نام زوجه میباشد و از سویی دیگر بنده در مورخه ۱۸/۶/۴۰۴ منزل استیجاری جهت زندکی ترتیب دادم که قرار است تا پایان شهریور به منزل استیجاری نقل مکان نماییم شایان ذکر است قرار داد منزل استیجاری کاملا به نام بنده میباشد . مع الاوصاف ایا با عنایت به نیم دانگ از منزل قبلی که به نام زوجه است ایا بنده میتوانم با ارائه اسناد و مدارک عدم تمکین عام و خاص زوجه را تا قبل از منزل استیجاری ثابت نمایم ؟ چنانچه پاسخ منفی است ایا پس از نقل مکان به خانه استیجاری ایا نیاز به مدارک نوین جهت طرح دعوی عدم تمکین است ؟ و ایا در منزل استیجاری مدارک قبلی هیچ گونه کاربردی ندارد ؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

با سلام
اینجانب هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و پاسخ شما را بر اساس قوانین و نظریات حقوقی مرتبط ارائه می‌دهم:


۱. اثبات عدم تمکین زوجه در منزل مشترک قبلی (با مالکیت مشاع)


بر اساس نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه (استعلام شماره ۲۳۴-۹٫۱-۱۴۰۱ ح، مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۲۹):



«در فرض سؤال که زوجین به صورت مشاعی مالک مسکن مشترک هستند، مستفاد از مواد ۵۷۱، ۵۷۶ و ۵۸۱ قانون مدنی، هیچ یک از شرکا (زوجین) نمی‌توانند بدون جلب رضایت دیگری در مال‌الشرکه تصرف فیزیکی کنند و لذا زوج نیز می‌تواند مانع از تصرف زوجه در ملک مزبور شود.»



بنابراین، اگر منزل قبلی به صورت مشاعی (مثلاً نیم دانگ به نام زوجه) باشد، زوجه می‌تواند به عنوان شریک، اجازه تصرف مستقل به زوج ندهد. در این حالت، ترک منزل توسط زوجه الزاماً به معنای عدم تمکین نیست و دادگاه معمولاً این موضوع را دلیل موجه برای عدم تمکین تلقی می‌کند، مگر اینکه زوج بتواند اثبات کند که امکان سکونت مشترک در منزل مشاع با رضایت طرفین وجود داشته است.


۲. اثبات عدم تمکین پس از انتقال به منزل استیجاری


با توجه به اینکه شما از تاریخ ۱۸/۶/۴۰۴ منزل استیجاری تهیه کرده‌اید (که مالکیت آن صرفاً به نام شماست)، از زمان فراهم شدن این منزل و اعلام رسمی و قانونی به زوجه جهت تمکین در این محل، اگر زوجه بدون عذر موجه از تمکین خودداری کند، مستندات قبلی (پیامک‌ها، اقرار کتبی و...) می‌تواند به عنوان قرینه‌ای بر رفتار گذشته زوجه مطرح شود، اما برای اثبات عدم تمکین در منزل جدید، لازم است:



  • اعلام رسمی (اظهارنامه یا پیامک قابل استناد) به زوجه مبنی بر فراهم بودن منزل جدید و دعوت به تمکین

  • اثبات امتناع زوجه از حضور و تمکین در منزل استیجاری


در این حالت، مدارک قبلی شما صرفاً به عنوان سوابق رفتاری زوجه ممکن است مورد توجه قرار گیرد، اما برای اثبات عدم تمکین در منزل استیجاری، مدارک جدید (عدم حضور یا امتناع زوجه پس از دعوت به منزل جدید) اهمیت اساسی دارد.


جمع‌بندی و پیشنهاد



  • در منزل مشاع: اثبات عدم تمکین زوجه صرفاً با ترک منزل، به دلیل مالکیت مشاعی و امکان عدم رضایت زوجه، معمولاً پذیرفته نمی‌شود.

  • در منزل استیجاری: پس از فراهم شدن منزل جدید و اعلام به زوجه، اگر زوجه بدون عذر موجه امتناع کند، عدم تمکین قابل اثبات است و باید مدارک جدید ارائه شود.

  • مدارک قبلی (پیامک‌ها، اقرار و...) در دعوای جدید صرفاً به عنوان قرینه قابل استفاده است، اما کفایت برای اثبات عدم تمکین در منزل جدید را ندارد.


منابع:



  • قانون مدنی (۱۳۰۷)، مواد ۵۷۱، ۵۷۶ و ۵۸۱

  • استعلام اداره کل حقوقی قوه قضاییه، شماره پرونده ۲۳۴-۹٫۱-۱۴۰۱ ح، مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۲۹


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی تکمیلی، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه دادخواست و پیگیری حقوقی، می‌توانید از خدمات تخصصی وینداد استفاده نمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

رحمت اله پیشوایی

6 ماه پیش

خواسته متناسب

زوجه به نمایندگی از زوج برای عقد بیع حضور یافته ولیکن در قرارداد نام خود را بعنوان خریدار قید نمودند.حالیه ادعای مالکیت می نمایند.زوج چه خواسته یا دادخواست متناسبی مطرح نمایند

پروفایل کاربر

شیوا مومیوند

7 ماه پیش

کلاه برداری با بیلط قطار

بیلط قطار ازشخصی خریداری کردم دوهفته قبل از حرکت ولی بیلطی به من نداد تا روز حرکت یک روز قبل از حرکت فقط دوتا ازبیلط هارو برای من فرستاد مابقی رو گفت نداریم بیلط های هم که گرفته بودیم ۶۰۰ هزارتومن گرونتر بودخلاصه به خاطر این دوبیلط دیگر نیز کنسل شد

پروفایل کاربر

امیر باقری

1 ماه پیش

سوال کلاسی

حضرت امام در تحریر براین نظر هستن که تعلیق در اصل وکالت نیز موجب ابهام است نظر مذکور از نظر قواعد حقوقی ایران نقد کنید.