مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

امل زویدات

2 ماه پیش

اتهام دزدی

سلام من پرستارسالمندهستم صابکارم کلید اتاق بالای خانه که وسایل او موجود بودن به من به صورت امانت داد و همسرش از وجود وسایلش در اینجا خبری نداشت یک روز که صابکارم گفت برو نردبان رو ازاتاق بیار من حین بلند کردن نردبان بقیه وسایل هاش بهم ریخت همسرم رو صدا زدم که کمکم کنه من دراین حین عکاسی کردم که نشون اون خانوم بدم اما یادم رفت تااینکه اون خانوم میره سروقت گوشی من و میره داخل گالری و عکس ها رو میبینه بعد وسایلش رو که چک میکنه میگه چسب ها بازشده و شما دزدی کردین و میخام شکایت کنم وبگم که شماها ده گرم طلا از من دزدی کردین چیکارکنم؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

1 ماه پیش

سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و راهنمایی شما را بر اساس قوانین ایران و رویه‌های حقوقی ارائه می‌دهم.


۱. وضعیت امانت و مسئولیت شما


مطابق قانون مدنی ایران، اگر مالی به کسی به عنوان امانت داده شود، امین (شما) فقط زمانی مسئول است که در حفظ و نگهداری مال تقصیر یا تعدی و تفریط کند یا مال را به مصرفی غیر از آنچه توافق شده برساند.


قانون مدنی (۱۳۰۷)، ماده ۶۱۴:
«امین ضامن تلف یا نقص مالی که به او سپرده شده نمی‌شود، مگر در صورت تعدی یا تفریط.»


۲. اتهام سرقت


برای اثبات سرقت، باید دلایل و شواهد کافی وجود داشته باشد که شما یا همسرتان عمداً و بدون اجازه مالی را برداشته‌اید. صرف حضور شما در اتاق و عکس گرفتن، بدون مدرک دیگر (مانند مشاهده مستقیم، یا کشف مال نزد شما)، برای اثبات سرقت کافی نیست.


۳. اتهام و شکایت


اگر صاحبکار یا همسرش بدون دلیل و صرفاً بر اساس حدس و گمان شما را به دزدی متهم کند، این عمل می‌تواند مصداق "افترا" باشد، مشروط بر اینکه شکایت رسمی و بدون دلیل کافی مطرح شود.


قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)، ماده ۶۹۷:
«هرکس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را صریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید، جزو مفتری محسوب و به مجازات مقرر محکوم خواهد شد.»


۴. توصیه‌های عملی



  • آرامش خود را حفظ کنید و توضیحات کامل خود را به کارفرما ارائه دهید.

  • در صورت طرح شکایت رسمی، در مراحل تحقیق و بازجویی حقیقت را بیان کنید.

  • اگر تهدید به شکایت یا افترا به شما شد و شکایت بی‌مورد بود، می‌توانید علیه شاکی به اتهام افترا طرح دعوا کنید.

  • شواهد و مدارک (مانند پیام‌ها، عکس‌ها، یا شهادت همسرتان) را نگه دارید تا در صورت نیاز ارائه دهید.


جمع‌بندی


صرف عکس گرفتن یا حضور شما در اتاق، بدون مدرک دیگر، برای اثبات سرقت کافی نیست. اگر شکایتی مطرح شد، حقیقت را بیان کنید و از حقوق خود دفاع نمایید.


آیا نیاز به توضیح بیشتری درباره روند شکایت یا دفاع از خود دارید؟
در صورت تمایل می‌توانید از خدمات تخصصی وینداد برای مشاوره و پیگیری حقوقی استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

فرشته بهرامی

2 ماه پیش

کلاهبرداری

سلام سلام سه ماه قبل یک عدد ساعت رولکس به فردی فروختم مبلغ ۲۸۰ میلیون تومان ایشان ۱۵۰ میلیون واریز کردند طی سه قسط و سپس ساعت را خواستند که قرار بر این شد که پس تحویل ساعت سه روز بعد الباقی مبلغ را واریز نمایند اما بعد از سه هفته ایشان گفتند ساعت غیر اصل بوده دیگه پولی پرداخت نمیکنه حالا من چه کار میتونم بکنم تا الباقی پولم را دریافت کنم

پروفایل کاربر

ناهید ی

7 ماه پیش

حکم رشد

سلام ،وقتتون بخیر، به تازگی همسرم دختر ۸ ساله ام رو از من گرفته با حکم دادگاه ،آیا میتونم برای درخواست حکم رشد بدم و از این طریق سرپرستی دخترم رو بگیرم

پروفایل کاربر

پدرام وزیری

1 سال پیش

ممانعت از ورود دانش اموز به کلاس

ایا مدیر یا معاون می‌توانند بخاطر بلند بودن مو (پسر) از ورود دانش اموز به کلاس جلوگیری کنند