وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

حسین حقیقی

سن قانونی برای معامله

سلام میخواستم بدونم سن قانونی برای معامله در ایران حتما باید ۱۸ سال باشه؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

6 سال پیش

لازم است بدانید که یکی از هر معامله شرایطی دارد که جهت صحیح تلقی شدن انعقاد و شکل گیری آن لازم است این شرایط رعایت گردد.

این شروط در ماده 190 قانون مدنی نیز مورد اشاره و تاکید قرار گرفته اند. یکی از این شروط اهلیت طرفین معامله است که به طور خاص به معنای شایستگی طرفین جهت دارا شدن حقوق و تکالیف و از جهتی به معنای طرفین می باشد.

طرفین برای دارا شدن اهلیت باید عاقل، بالغ و رشید باشند. از نظر فقهای شیعه سن بلوغ در پسر 15 سال و در دختر 9 سال تمام قمری می باشد. رشد نیز عبارت است از آنکه تصرفات شخص در اموال و دارایی اش عاقلانه باشد. در مقابل غیر رشید نیز به کسی اطلاق می گردد که تصرفات وی در اموال و حقوق مالی اش عاقلانه نباشد و هرگاه اداره اموال به وی سپرده شود در آن تعدی و تفریط نماید. سن رشد در ایران 18 سال بوده و کسی که کمتر از 18 سال داشت، غیر رشید فرض می گردید مگر آنکه بعد از 15 سال رشد کسی در محمکه ثابت شود که در این صورت از تحت قیمومت خارج می گردد. در حال حاضر و با اصلاح صورت گرفته در قانون مدنی سن 18 سال حذف شده و چنین تلقی می گردد که هیچ کس را نمی توان بعد از رسیدن به سن بلوغ به عنوان مجنون یا غیر رشید محجور نامید مگر اینکه عدم رشد یا جنون ثابت گردد.

صبا صیرامیز

4 سال پیش

سلام .من متولد خرداد ۸۳ هستم .میخوام بدونم که ۱۸ سال و ۱۲ ماه ام باید بشه یا ۱۷ و ۱۲ ماه که بتونم کلاس رانندگی و رای و اینجور کار هارو بکنم ؟

صبا صیرامیز

4 سال پیش

سلام .من متولد خرداد ۸۳ هستم .میخوام بدونم که ۱۸ سال و ۱۲ ماه ام باید بشه یا ۱۷ و ۱۲ ماه که بتونم کلاس رانندگی و رای و اینجور کار هارو بکنم ؟

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمد طهماسبی

مالیات بر ارث

با سلام و احترام
مرحوم پدرم مغازه‌ای داشت که چون قدیمی بود در سال ۱۳۸۸ مجوز تخریب مغازه و پروانه ساخت ۲ طبقه را گرفت.
تمکن مالی ایشان طوری بود که توانست فقط طبقه همکف را بسازد.

در مکالمات خانوادگیمان همیشه این مطرح بود که برای ۲ واحد بالای مغازه اجازه #ساخت
یک واحد برای من به عنوان تنها فرزند پسر خانواده
و یک برای واحد برای ۲ خواهرم باشد...

تا اینکه در سال ۱۳۹۹ من طبقه اول را #بدون تمدید پروانه و #عدم هماهنگی با شهرداری ساختم...


الان برای مالیات بر ارث؛ یکی از کارشناسان اداره مالیات گفت که چون سند و پروانه به نام مرحوم پدرم هست؛ باید برای هر ۲ واحد مالیات بر ارث پرداخت شود در صورتی که با استشهاد محلی؛ می‌توانم ثابت کنم که واحد را خودم ساختم...

ممنون میشم راهنمایی کنید.

پروفایل کاربر

مهدی عباسی

موئد انجام تعهد

سلام وقت بخیر..با توجه به رسیدن موئد تحویل در قرارداد مشارکت درساخت و اجرای ناقص برخی موارد و انجام ندادن موردی دیگر< آیا تحویل گرفتن به معنای تائید وقبول کردن کاستی ونواقص است یا خیر؟ با تش

پروفایل کاربر

یاسین بهادری

اطمینان حاصل کردن از اصل سرمایه در قرارداد های مضاربه

اگر در یک قرار داد مضاربه، مالک سرمایه بخواهد علاوه بر قرارداد بسته شده بین مالک و مضارب از بابت برگشت اصل سرمایه ی خود در انتهای مدت زمان قرارداد مضاربه بدون توجه به میزان سود و یا زیان اطمینان حاصل کند، به غیر از دریافت چک و سفته از مضارب چه راه های دیگری دارد؟ آیا در این شرایط اتکا به قرارداد بسته شده کافی است؟
** فرض کنیم که این قرارداد میان دو شخص حقیقی و نه حقوقی بسته شده باشد.