حسین حقیقی
سن قانونی برای معامله
سلام میخواستم بدونم سن قانونی برای معامله در ایران حتما باید ۱۸ سال باشه؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
مهرنوش فتاحی
لازم است بدانید که یکی از هر معامله شرایطی دارد که جهت صحیح تلقی شدن انعقاد و شکل گیری آن لازم است این شرایط رعایت گردد.
این شروط در ماده 190 قانون مدنی نیز مورد اشاره و تاکید قرار گرفته اند. یکی از این شروط اهلیت طرفین معامله است که به طور خاص به معنای شایستگی طرفین جهت دارا شدن حقوق و تکالیف و از جهتی به معنای طرفین می باشد.
طرفین برای دارا شدن اهلیت باید عاقل، بالغ و رشید باشند. از نظر فقهای شیعه سن بلوغ در پسر 15 سال و در دختر 9 سال تمام قمری می باشد. رشد نیز عبارت است از آنکه تصرفات شخص در اموال و دارایی اش عاقلانه باشد. در مقابل غیر رشید نیز به کسی اطلاق می گردد که تصرفات وی در اموال و حقوق مالی اش عاقلانه نباشد و هرگاه اداره اموال به وی سپرده شود در آن تعدی و تفریط نماید. سن رشد در ایران 18 سال بوده و کسی که کمتر از 18 سال داشت، غیر رشید فرض می گردید مگر آنکه بعد از 15 سال رشد کسی در محمکه ثابت شود که در این صورت از تحت قیمومت خارج می گردد. در حال حاضر و با اصلاح صورت گرفته در قانون مدنی سن 18 سال حذف شده و چنین تلقی می گردد که هیچ کس را نمی توان بعد از رسیدن به سن بلوغ به عنوان مجنون یا غیر رشید محجور نامید مگر اینکه عدم رشد یا جنون ثابت گردد.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید
عرفان مومنی
قرارداد
سلام
1) قرارداد های یک شرکت جزو اوراق عادی محسوب می شوند یا تعهد آور ؟؟؟
2) چنانچه طبق روزنامه رسمی یک شرکت (طرف اول ) جهت امضای قرادادها باید مدیر عامل و یکی از اعضای هیئت مدیره امضا کنند اما در قرارداد فقط مدیر عامل امضا کند چنانچه اختلافی رخ دهد برای این شرکت مشکل ساز است یا طرف دوم قرارداد خودش مقصر است که امضاهای مجاز را چک و بررسی نکرده است ؟
محمد روزبه
امکان فروش ساختمان بدون بخشی از عرصه
سلام وقتتون بخیر
ساختمان مسکونی تجاری دارای 5 واحد با 5 سند مالکیت تک برگی دارم. می خواهم کل ساختمان را با تمام اسناد به غیر بفروشم.
اگر با توافق خریدار، بخشی از عرصه که جزو مشاعات می باشد را برای خود نگه دارم وجاهت قانونی و قابلیت ثبت در سند دارد یا خیر؟
در حال حاضر شهرداری به علت قطعات کمتر از 200 متر با تفکیک موافقت نمی کند.
با تشکر
مجتبی تقی زاده
دادخواست تقابل برای ابطال قرارداد مشارکت در ساخت
سلام اینجانب با شخصی یک قرارداد با عنوان قرارداد مشارکت در ساخت مجموعه مسکونی بستم که مبالغی به ایشان پرداخت کنم و مشترکآ نسبت به ساخت اقدان کنیم.ان شخص قبلا با چند نفر که مالک یک زمین بودند قرارداد مشارکت در ساخت بسته بود که زمین از انها و پروانه و ساخت از او باشد و پس از ساخت واحد ها تقسیم شود.در قرارداد انها قید شده که اولا (فروش و پیش فروش) بایستی با اجازه کتبی مالکان باشد و ثانیا (سازنده حق واگذاری و انتقال تعهدات خود در مفاد مشارکت نامه را تحت عنوان جایگزین کردن شخص دیگری در مقام سازنده را ندارد ).در قرارداد من و ان شخص قید شده که(قرارداد حاضر بین طرفین این قرارداد در جهت تامین منابع مالی لازم در خصوص انجام تعهدات آن قرارداد میباشد.لذا کلیه تعهداتی که آقای ..... در قرارداد اصلی به مالکین داده است در این قرارداد نیز ایشان به اینجانب متعهد میباشند.همچنین مقرر گردید پس از اخذ پروانه ساخت وانجام صورتجلسه آغاز عملیات اجرایی بین آقای ..... و مالکین ملک مذکور ، طرفین قرارداد مشترکآ نسبت به اجرای عملیات ساخت اقدام نمایند.مدت زمان حضور در محل پروژه بر مبنای قدر السهم طرفین قرارداد میباشد). ساختمان در مرحله اخر نازک کاری است و من با طرف قراردادم اختلاف پیدا کردم و دادخواست به طرفیت او و مالکان دادم.مالکان دادخواست تقابل دادند که به استناد موارد ذکر شده در بالا(سازنده حق واگذاری و انتقال تعهدات خود در مفاد مشارکت نامه را تحت عنوان جایگزین کردن شخص دیگری در مقام سازنده را ندارد ) قرارداد من و ان شخص باید ابطال شود.
میخواستم ببینم با توجه به اینکه قرارداد من مشارکت در ساخت است ایا دادخواست انها رد میشود یا نه؟
همچنین معنی واگذاری در حقوق چیست؟
همچنین معنی جایگزین در حقوق چیست؟
ممنون از وقتی که میگذارید