پروفایل کاربر

محمدحسین امیری

شرکت مدنی چیست؟

میخواستم بپرسم که منظور از شرکت مدنی چیه؟ چه کاربردی داره؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

5 سال پیش

در قانون مدنی شرکت عبارت است از اجتماع مالکین متعدد در شی واحد به نحو مشاع

مطابق مقررات حقوقی 2 نوع شرکت وجود دارد:

1- شرکت تجاری 

2- شرکت مدنی 

شرکت مدنی، شرکتی است که به موجب قرارداد بین دو یا چند نفر برای کسب درآمد از طریق فعالیت مشترک تشکیل می شود.

شرکت مدنی ممکن است برای کسب و کار یا خرید و فروش یا پیشه وری و انجام حرفه و صنعتی به وجود آمده باشد. در شرکت مدنی، مطابق قواعد عام هر یک از شرکا در نفع و ضرر سهیم می باشند. مگر این که برای یک یا چند نفر از آن ها سهم زیادتری منظور شده باشد. طرز اداره شرکت، طبق شرایط مقرر بین شرکا خواهد بود. در واقع در شرکت مدنی توافق میان شرکا نقش تعیین کننده خواهد داشت. شریکی که به اداره کردن شرکت ماذون شده است، می تواند هر عملی را که لازم این امر است، انجام دهد و مسئول خسارات حاصله از اعمال خود نیست مگر اینکه مرتکب تقصیر یا غفلت و اهمال شده باشد. اگر اداره کردن شرکت به عهده شرکای متعدد باشد، به نحوی که هر یک به طور استقلال، ماذون در اقدام باشد، هر یک از آن ها می تواند منفرداَ به اعمالی که برای این امر لازم است، مبادرت نماید. اگر بین شرکاء مقرر شده باشد که یکی از مدیران نمی تواند بدون دیگری اقدام کند، مدیری که به تنهایی اقدام کرده باشد، در صورت عدم تنفیذ شرکای دیگر، در مقابل شرکا ضامن خواهد بود؛ اگرچه برای ماذونین دیگر، امکان برای مداخله در امر اداره کردن موجود نبوده باشد. شریکی که بدون اذن یا در خارج از حدود اذن، تصرف در اعمال شرکت نماید، ضامن است. شریکی که اموال شرکت در اختیار اوست در حکم امین است و ضامن تلف و نقص آن نمی شود، مگر اینکه مرتکب تقصیر یا غفلت و اهمال شود. اگر برای شرکت در ضمن عقد لازمی مدت معین شده باشد، هیچ یک از شرکاء نمی تواند قبل از انقضای مدت از شرکت خارج شود. 

در صورتی که قصد ثبت شرکت دارید می‌توانید از نظرات و مشاوره های کارشناسان حقوقی وینداد بهره‌مند شوید.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

روح الله ارزه

شراکت در لبنیات

درود برشما.من و داداشم یه مغازه لبنیات محلی داریم. یکی از دوستامون یه مقدار پول(۱۵میلیون)آوردن که تو کاره تولید کره سرمایه گذاری کنیم.ما قصد داریم که از امکانات مغازه استفاده کنیم اما فقط در سود و زیان کره(پخش عمده نه خورده فروشی در مغازه) شراکت داشته باشیم.لطفا راهنمایی کنین ؛سپاس از شما

پروفایل کاربر

حسین امیری

تقسیم نامه واحدهای احداثی

سلام، بنده به عنوان سازنده اقدام به عقد قرارداد مشارکت در ساخت نمودم، متاسفانه یکی از مالکین در مدت قرارداد فوت کردند، داخل قرارداد مشارکت در جدولی واحدها تقسیم هز قبل تقسیم شده‌اند. متاسفانه یکی از وراث همکاری نمی‌کردند که از طرف دادگاه حقوقی همه وراث ملزم به سند رسمی(۳ دانگ)، ملزم به اخذ پایان‌کار و ملزم به اخذ صورتمجلس تفکیکی شده‌اند. الان اگر بخوام برای واحدهای احداثی سند بگیرم، چه دادخواستی به دادگاه باید بدم؟ آیا تقسیم نامه داخل قرارداد برای دادگاه مورد قبول هستش؟

پروفایل کاربر

گلی ب

پایان شراکت

با سلام من و شریکم یک مغازه زدیم که هردو به نسبت مساوی سرمایه گزاشتیم برای شروع ولی بعد سه ماه من سرمایه بیشتری گزاشتم و سهمم بیشتر شد ولی در اخر ورشکست شدیم و مقداری سرمایه موند که اگه میفروختیم باز سهم من بیشتر میبود ولی قرار شد با سرمایه باقی مانده یجا جدید بگیریم و از نو شروع کنیم و ایشون گفتن که هیچ کمک مالی دیگه ای نمیتونن کنن ۶ ماه گذشت و من هی خودم سرمایه اضافه کردم و همه کارهای مغازه رو دست تنها انجام دادم هنوزم به سود نرسیدم در واقع از بعد ورشکستی اول ایشون هیچ نقش مالی و معنوی نداشتن ولی الان که قراره قطع شراکت بشه ایشون میگن من همون سرمایه اولیه ای که گزاشتم میخام یا همچنان سهیم باشم در مغازه من میخوام قطع بشه شراکتمون و فکر میکنم که باتوجه به زحمات و سرمایه دوباره ای که گزاشتم و هنوز هم به سود نرسیدم ادعای حق ایشون درست نیست و ایشون فقط میتونن سرمایه باقی مونده از مغازه قبل ادعای حق کنن نه که کل پولشون رو بخان؟ اگه میشه راهنماییم کنید که چقدر حق ایشونه برا قطع شراکت؟؟