
مرتضی خدادادی
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (2)

صنم مقیمی
با سلام
اصولا فورس ماژور حالت ویژه ای است که با توجه به ماده ۲۲۷ قانون مدنی اگر متعهد بتواند ثابت کند که عدم اجرای تعهد ناشی از علت خارجی بوده است از دادن خسارت معاف می شود.در واقع اگر قرارداد اوصاف فورس ماژور را دارا باشد یعنی خارجی بودن حادثه،غیر قابل پیش بینی بودن و غیر قابل دفع بودن اگر در قرارداد پیش بینی هم نشده باشد، متعهد معاف از جبران هر گونه خسارت چه خسارت تاخیر در اجرای تعهد و خسارت عدم اجرای تعهد خواهد بود.اما آنچه که در ماده ۲۲۷ قانون مدنی در مورد اثبات خارجی بودن حادثه که مانع از عدم اجرای تعهد شده،آمده است به ان دلیل است که در نظام حقوقی ما اصولا تعهدات از نوع تعهدات به نتیجه هستند یعنی انتظار می رود که تعهد انجام شود و در صورت نقض تعهد اگر متعهد بتواند فورس ماژور را ثابت کند دیگر ملزم به جبران خسارت قراردادی و یا حتی وجه التزام های پیش بینی شده در قرارداد نخواهد بود.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
پاسخ تیم حقوقی وینداد

زهرا بیات
سلام
فورس ماژور یا قوه قاهره، از قواعد عمومی مربوط به مسئولیت می باشد و حتی در صورت عدم درج در قرارداد به نفع طرفین وجود دارد، مگر اینکه طرفین در همان توافق یا قرارداد، به مسئولیت متعهد حتی در صورت بروز قوه قاهره استناد کرده باشند. لذا در صورت وجود شرایط مذکور می توانید به قوه قاهره استناد کنید.
با احترام
تیم حقوقی وینداد
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

پریسا سامی
آیا بعد از فوت ایجاب قبول است؟و آیا عقدی منعقد میشود؟
شخصی ایجاب خود را از طریق پست ارسال میکند مخاطب ایجاب قبولی خود را نوشته و پست میکند در خلال همین ایام خبر فوت موجب اعلام میشود لیکن معلوم نیست که فوت قبل از ارسال قبول از ناحیه مخاطب ایجاب بوده یا بعد از آن آیا عقدی منعقد شده یا خیر؟؟

کاربر
قرارداد با فرد نابالغ
اگر فردی طرف قرداد بوده و ایشان زیر سن 18 سال باشد، آیا باید با کفیل وی تا رسیدن ایشان به سن قانونی قرارداد بست؟ این کار چگونه باید انجام شود؟