
مانی رضویزاده
ممنوعیت معامله و مزیتها و معایب ثبت موسسات غیر تجاری
با سلام و احترام؛
دو سؤال داشتم در مورد ثبت مؤسسات غیر تجاری انتفاعی؛
جایی خواندم که در این نوع ثبت، مؤسسه حق هیچگونه معاملهای ندارد. فرض کنیم یک مؤسسه خدمات ساختمانی و طراحی داخلی باید دستگاهها و مواردی را از تولیدکننده دیگری بخرد و برای مشتری نصب کند. چگونه انجام قانونی چنین معاملهای میسر است؟
به طور کلی مزیتها و معایب این نوع ثبت نسبت به مثلاً شرکت با مسئولیت محدود از لحاظ مجوزهای قانونی، مالیات و موارد دیگر چیست؟
سپاسگزارم از وبسایت مفید شما
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)

کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است تشکیلات و موسسات غیر تجارتی، کلیه تشکیلات و موسساتی هستند که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند.
تشکیلات و موسسات مزبور می توانند عناوینی از قبیل انجمن،کانون یا بنگاه و امثال آن اختیار نمایند ولی اتخاذ عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد از طرف موسسات مزبور ممکن نخواهد بود.
تشکیلات مزبور طبق ماده 584 قانون تجارت از تاریخ ثبت،شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می توانند عناوینی از قبیل انجمن،بنگاه،کانون و امثال آن را اتخاذ کنند.
مؤسسات انتفاعی
شکلی از مؤسسات غیر تجاری می باشند که هدف از تشکیل و عضویت در آن جلب سود و منفعت و تقسیم آن میان اعضای مؤسس می باشد. اینگونه مؤسسات با اهداف غیرتجاری تشکیل می شوند و در غالب تاسیس انواع آموشگاه های علمی، ادبی، هنری، فنی , کلاس های آموزش زبان , موسسات و مدارس آموزشی غیرانتفاعی و موارد مشابه دیگر شکل می گیرد . تاسیس و فعالیت در اینگونه موسسات حتما باید در غالب یک موسسه ی غیرتجاری به ثبت برسد و تاسیس آنها نیازمند اخذ مجوز رسمی از سازمان مربوطه جهت شروع فعالیت است.
مؤسسات غیرانتفاعی
بخشی از زیرمجموعه ی مؤسسات غیرتجاری هستند که نوع و سبک فعالیت و اهداف تاسیس آنها جلب سود و منافع و تقسیم آن میان اعضا نیست.اینگونه موءسسات در غالب احزاب سیاسی , انجمن های اسلامی , موسسات خیریه , صندوق های قرض الحسنه , NGO ها و سایر سازمان و تشکلات مشابه شکل می گیرند.جهت ثبت اینگونه مؤسسات قبل از هر چیز اداره ی ثبت موظف است به هنگام وصول درخواست کتبی مبنی بر ثبت و تاسیس آنها , مراتب را از اداره کل نیروی انتظامی استعلام و پس از اخذ تاییدیه و جواب مثبت به ثبت مؤسسه ی درخواستی اقدام کند.
جهت ثبت موسسات غیر تجاری باید کلیه اقدامات تاسیس شرکت ها به همراه رعایت مواد آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجاری که در سال 1337 به تصویب رسیده است ، ضروری می باشد.
در پاسخ به سوال مطروحه این گونه موسسات ممنوعیتی در انجام معامله ندارند و می توانند جهت خرید و یا فروش معاملاتی انجام دهند و بزرگترین مزیت آن ها نسبت به شرکت های تجاری معافیت از مالیات جهت انجام اموری که در راستای وظایف آنان است می باشد و هم چنین دریافت تسهیلات ویژه می باشد.
با احترام؛
تیم حقوقی وینداد
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

حسین جوادی
مکان فعالیت شرکت سهامی خاص
سلام. مشخصات مکان فعالیت شرکت سهامی خاص باید چیا باشه؟ باید به نام اعضای سهامدار باشه؟ میشه استیجاری باشه؟ حتما باید کاربری اداری داشته باشه؟

منیژه افشار
حدود اختیارات قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث
با سلام
در سال 98 قرارداد پیش خرید ملک با شرکتی منعقد نمودیم که ثبت نشده و شرکا در قالب مشارکت مدنی در پروژه مشارکت داشته اند.
سازنده یا همان قرارداد مشارکت مدنی ساخت به تعهدات خود در مقابل خریداران یعنی تحویل ملک عمل ننموده و خریداران قصد شکایت دارند.
سوال بنده این است که آیا امکان شکایت کیفری با توجه به عدم ثبت شرکت توسط خریدارانی که ملک را پیش خرید کرده اند وجود دارد و اینکه کلا مسیولیت قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث و حدود اختیاراتشان در قانون چه میزان است؟
ممنون

علی جمالی
فسخ یا انحلال قرارداد مشارکت
در قرارداد مشارکت مالک با یک گروه ۳ نفره به عنوان سازنده اقدام به عقد قراداد نموده اند، و پس از گذشت یکسال هیچ اقدامی بدلیل عدم تحویل ملک از طرف مالک صورت نگرفته است، اکنون دو نفر از سه نفر گروه سازنده قصد خروج از قرارداد را دارند و مالک با این موضوع موافق است و نفر سوم گروه سازنده همچنان در قرارداد وجود دارد ، آیا مالک می تواند اقدام به فسخ یا انحلال قرارداد مبنی بر عدم حضور آن دونفر در قرارداد کند ؟