من یک طراح وب‌سایتم. چرا به قرارداد طراحی وب‌سایت نیاز دارم؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
من یک طراح وب‌سایتم. چرا به قرارداد پیمانکاری طراحی وب‌سایت نیاز دارم؟

در حال حاضر افزایش استفاده از فضای مجازی و در دسترس بودن آن باعث شده عده زیادی برای گسترش فعالیتشان در هر زمینه ای به فکر ایجاد بستری در فضای مجازی بیافتند. این بستر ها ممکن است در قالب نرم افزار موبایل، کانال یا صفحه در شبکه‌های اجتماعی و مهم‌ترین آن ها راه اندازی وب‌سایت باشد.

راه اندازی وبسایت که متداول‌ترین راه ورود به فضای مجازی ست کاری تخصصی ست که معمولا برای انجام آن افراد به شکل تیمی مشغول به آن میشوند، برنامه نویس، گرافیست و نویسنده از جمله افرادی هستند که با همکاری هم یک وبسایت را طراحی کرده و به مرحله ی استفاده میرسانند.

کارفرمایان و متقاضیان راه‌اندازی وبسایت معمولا برای انجام این کار با افراد متخصص یا شرکت ها قرارداد پیمانکاری منعقد می‌کنند.بستن قرارداد برای حفظ حقوق طرفین معامله بسیار حائز اهمیت است؛ پس اگر آشنایی کافی با این نوع از قرارداد ندارید  با خواندن ادامه ی این مطلب میتوانید اطلاعات کافی در مورد این نوع از قرارداد و به طور اختصاصی قرارداد طراحی وب‌سایت به دست آورید.

قرارداد پیمانکاری خدمات چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

با نگاهی به عرف، قانون کار و آیین نامه شرایط عمومی پیمان قرارداد پیمانکاری را می‌توان اینگونه تعریف کرد: “قراردادی ست که کارفرما با شخص حقیقی یا حقوقی با عنوان پیمانکارمنعقد میکند و پیمانکار موظف است که موضوع قرارداد را در زمان مشخص با دستمزد معین به سرانجام برساند.” .

ماده ۱۳ قانون کار ایران نیز بیان می‌دارد:” در مواردی که کار از طریق مقاطعه (پیمانکاری) انجام می‌یابد، مقاطعه دهنده (صاحب کار) مکلف است قرارداد خود را با مقاطعه کار( پیمان کار) به نحوی منعقد نماید که در آن مقاطعه کار متعهد گردد که تمامی مقررات این قانون را در مورد کارکنان خود اعمال نماید.” در تبصره های بعدی نیز به این موضوع اشاره شده است که صاحب کار موظف است دیون پیمانکار را به موقع پرداخت کند که پیمانکار نیز دستمزد کارگران را به موقع بدهد، این موضوع باعث میشود که علاوه بر پرداخت دستمزد کارگران، پیمانکار نیز تمام تلاشش را برای تحویل به موقع پروژه به کار برد.

با نگاه دقیق تر به این تعاریف می‌توانیم به ویژگی‌‌های این قرارداد پیمانکاری خدمات برسیم.

اولین ویژگی مشخص کردن موضوع قرارداد است، موضوع قرارداد یا همان پروژه ی مورد نظر کارفرما از جنبه ی حل اختلاف و نظارت بر روند انجام کار اهمیت زیادی دارد، شما با مشخص کردن چارچوب های پروژه هم می‌توانید روند پیشرفت کار را زیر نظر داشته باشید، هم در صورت بروز اختلاف به آن چارچوب‌ها مراجعه کنید.

دومین ویژگی مشخص کردن ساز و کار نظارت است ، کارفرما باید شخصی را به عنوان نماینده خود به پیمانکار معرفی کرده تا آن شخص بر روند پیشرفت پروژه نظارت کند بدین صورت از بروز اختلافات جلوگیری می‌شود.

سومین ویژگی قرارداد پیمانکاری این است که این نوع از قرارداد در جایی کاربرد دارد که همکاری بین طرفین قرارداد مقطعی یا غیر استمراری باشد و پس از پایان پروژه قرارداد خود به خود خاتمه یابد.

مهمترین نمونه‌های قرارداد پیمانکاری کسب و کار را در اینجا می‌بینید:

قرارداد برنامه نویسی، قرارداد پیمانکاری استارتاپ‌، قرارداد تعمیر کامپیوتر،قرارداد پیمانکاری حسابداری، نمونه قرارداد پیمانکاری شرکت

حال ببینیم قرارداد طراحی وب‌سایت چیست؟

به عنوان یک طراح وب‌سایت فایده انعقاد قرارداد پیمانکاری طراحی وبسایت چیست؟

به طور کلی انعقاد قرارداد بهترین راه شروع همکاری بین طرفین است شما می‌توانید با بستن قراردادی استاندارد و مشخص کردن جزئیات مختلف مورد نظرتان حقوق و تکالیف دو طرف را معین کنید همینطور در صورت بروز اختلاف بهترین سند و مدرک برای رجوع کردن به آن، قرارداد است.

قرارداد پیمانکاری نیز فواید زیادی برای طرفین دارد مثلا تصور کنید کارفرما صاحب یک فروشگاه لوازم خانگی ست حالا برای افزایش فروش و پیشرفت کارش قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی را دارد برای انجام این کار او باید شخصی را برای طراحی وبسایت و انجام کار های مورد نیاز برای راه اندازی فروشگاه پیدا کند به همین منظور به یک شرکت معتبر طراحی وبسایت‌های اینترنتی مراجعه میکند و بعد از انجام مذاکرات و توافقات لازم نسبت به به کار گیری شرکت مذکور مطمئن میشود در این مرحله بهترین و رایج ترین روش، اقدام به انعقاد قرارداد است، قراردادی که با این شرکت منعقد میکند قرارداد پیمانکاری ست و شرکت موظف است در قبال دستمزدی معین اقدام به انجام پروژه در چارچوب موضوع قرارداد بکند. این قرارداد شامل مواد مختلفی ست که دو طرف بر سر آن توافق میکنند.

بنابراین نوشتن قرارداد فوایدی از جمله:۱. جلوگیری از بروز اختلاف ۲. جلوگیری از طولانی شدن دعوا و هزینه های اضافی ۳. اجرای به موقع و دقیق تعهدات و به پایان رساندن کار ۴. کاهش ریسک هایی مثل تورم های ناگهانی یا بیماری ۵. جلوگیری از ایجاد اختلاف نظر در مراجع قضایی

برای آشنایی بیشتر شما با قرارداد پیمانکاری طراحی وب‌سایت مهمترین مواد آن را در اینجا میاوریم.

موضوع قرارداد

مدارک و اسناد پیوست

موارد فنی

مبلغ قرارداد

تضمینات

تأیید فازهای نهایی پروژه

تعهدات طرفین

حسن نیت و رفتار عادلانه

محرمانگی

منع انتقال به غیر

روش حاکم و حل وفصل اختلاف

فسخ قرارداد

خاتمه قرارداد

نسخ قرارداد

همانطو که مشاهده می‌کنید یک قرارداد طراحی وب‌سایت دارای نکات حقوقی مهمی ست که رعایت آن ها اهمیت زیادی دارد همین موضوع باعث میشود نوشتن قرارداد عملی دقیق و تخصصی محسوب شود.

نیاز به قرارداد طراحی وب‌سایت دارید؟

معمولا قرارداد ها بسته به موضوع و طرفین قرارداد جزئیات متفاوتی دارند مثلا قرارداد کار با قرارداد مشارکت کاملا متفاوت است و مواد متفاوتی را نیز در بر میگیرد، همین تنوع در قرارداد ها و اهمیت آن ها باعث شده نوشتن قرارداد مناسب به یکی از زمینه های تخصصی مشاوران حقوقی و وکیلان تبدیل شود.

به عنوان یک طراح وبسایت و متخصص کار های کامپیوتری احتمالا اطلاعات حقوقی کافی برای نوشتن یک قراداد پیمانکاری استاندارد که از ضرر دیدن دو طرف قرارداد جلوگیری کند ندارید پس بهتر است برای این که دچار دردسر های ناشی از عدم نوشتن قرارداد یا نوشتن قراردادی نامناسب نشوید، با یک مشاور حقوقی در زمینه ی قرارداد ها مشورت کنید. برای تهیه نمونه قرارداد پیمانکاری طراحی وب‌سایت می‌توانید به بانک قرارداد های وینداد مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط