قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی

قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی و نکات آن + ۶ سوال مهم درباره آن

قراردادهای پیمانکاری ساختمان آن دسته قراردادهایی هستند که برای پیشبرد پروژه‌های عمرانی تنظیم می‌شوند. یکی از قراردادهای این شاخه، قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی است که برای طراحی داخلی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطلب به سراغ نکات قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی رفته‌ایم و پرسش‌های

قراردادهای پیمانکاری ساختمان آن دسته قراردادهایی هستند که برای پیشبرد پروژه‌های عمرانی تنظیم می‌شوند. یکی از قراردادهای این شاخه، قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی است که برای طراحی داخلی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این مطلب به سراغ نکات قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی رفته‌ایم و پرسش‌های مهم در این خصوص را پاسخ داده‌ایم.

با ما همراه باشید.

۱. موضوع قرار‌داد خر‌‌ید و نصب مصنوعات چوبی چیست؟

در تنظیم بند موضوع قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی، باید نوع مصنوعات چوبی مورد نظر تصریح شود. به طور مثال ممکن است منظور از مصنوعات چوبی، کابینت، کمد، درب‌ها، کفپوش (پارکت) و… باشد. با این حال معمولا موضوع قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی به خرید و نصب کابینت‌های آشپزخانه و یا درب‌های خانه مربوط می‌شود.

در هر صورت تصریح نوع، تعداد و جنس مصنوعات چوبی در این بند اهمیت زیادی دارد. به طور مثال، اطلاعات نوع چوب (مثلا ام دی اف، هایگلاس، نئوپان و…)، رنگ و طرح آن، کیفیت ساخت، ضخامت چوب و… اطلاعات مهم در بند موضوع قرارداد هستند.

تاکید بر طراحی یا خرید و نصب در محل مصنوعات چوبی نیز نباید در نگارش بند نادیده گرفته شود.

۲. مبلغ قرارداد خر‌‌ید و نصب‌ مصنوعات چوبی چگونه تعیین می‌شود؟

برای تعیین مبلغ قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی نیاز است تا چند عامل در نظر گرفته شود. نخست باید مبلغ کل قرارداد، اعم از خرید و نصب قید شود و سپس ریز جزئیات مبلغ قرارداد به شرح زیر ذکر شود:

– هزینه طراحی یا خرید مصنوعات چوبی با مشخصات قید شده در بند موضوع قرارداد (بر حسب متر)

– هزینه حمل و نقل مصنوعات چوبی به محل ساختمان

– هزینه نصب مصنوعات چوبی در محل (مثلا نصب کابینت یا درب‌ها)

۳. شرایط پرداخت مبلغ قرار‌‌د‌اد خرید‌ و نصب مصنوعات چوبی چیست؟

علاوه بر تعیین هزینه و مبلغ قرارداد، لازم است تا طرفین قرارداد بر سر شیوه و شرایط پرداخت هم توافق داشته باشند.

به طور معمول، شیوه پرداخت مبلغ قرارداد به شکل اقساطی است. یعنی خریدار (کارفرما) قسط اول از مبلغ قرارداد (مثلا ۲۰ درصد) را به عنوان پیش‌پرداخت به فروشنده (پیمانکار) می‌پردازد. سپس با جلو رفتن مراحل بعدی موضوع قرارداد، خریدار مبلغ قرارداد را به طور کامل پرداخت می‌کند.

معمولا برای تسویه حساب نهایی، بین طرفین قرارداد، یک دوره تضمین هم در نظر گرفته می‌شود که به وسیله آن کارفرما از کیفیت کار اطمینان حاصل می‌کند و سپس مبلغ باقی مانده را به فروشنده می‌پردازد.

۴. تعهدات پیمانکار در قرارد‌ادهای خر‌ید و نصب مصنوعات چیست؟

تعهدات پیمانکار در تمام قراردادهای پیمانکاری ساختمان غالبا مشابه و مشترک هستند. در ادامه به مهم‌ترین وظایف پیمانکار در مقابل کارفرما اشاره می‌کنیم:

– پیمانکار باید به مدت قرارداد و مواعد شروع و پایان قرارداد خرید و نصب مصنوعات پای‌بند باشد.

– پیمانکار باید مطابق با موضوع قرارداد از مصالح مرغوب استفاده کند و جنس و کیفیت مصنوعات چوبی مطابق مشخصات فنی قرارداد باشد.

– پیمانکار غالبا وظیفه دارد تضمیناتی در قالب چک، سفته یا ضمانت‌نامه بانکی به کارفرما ارائه دهد تا کارفرما از حسن انجام تعهدات وی مطمئن شود.

– پیمانکار باید در حمل و نقل و جابجایی و نصب مصنوعات چوبی حداکثر مراقبت‌های ایمنی را اعمال کند.

– در صورت بروز خسارت به مصنوعات چوبی حین حمل و نصب، پیمانکار موظف به جبران خسارت خواهد بود.

– پیمانکار باید در به‌کارگیری پرسنل لازم، به الزامات ایمنی و قانونی پرداخت دستمزد و بیمه و… توجه کند.

– پیمانکار حق انتقال موضوع قرارداد خرید و نصب مصنوعات به شخص دیگری را ندارد.

-‌ پیمانکار موظف به رعایت شرایط عمومی پیمان است.

۵. تعهدات کارفرما در قراردا‌دهای خر‌ید و نصب مصنوعات چیست؟

در مقابل، وظایف کارفرما هم باید در قرارداد به طور شفاف تصریح شود. برخی از تعهدات کارفرما در قرارداد خرید و نصب مصنوعات به شرح زیر است:

– کارفرما باید به مبلغ قرارداد، شرایط و شیوه پرداخت و مواعد پرداخت پای‌بند باشد.

– کارفرما بایستی بر عملیات نظارت کند و ایرادات احتمالی را به پیمانکار اطلاعات دهد.

– در صورت لزوم، کارفرما باید محلی برای انبار مصنوعات چوبی موضوع قرارداد فراهم کند.

– کارفرما باید تضمینات دریافت شده از پیمانکار را با پیشرفت پروژه و اتمام آن برگرداند.

– در صورت ورود خسارت به مصنوعات چوبی ناشی از فعل کارفرما، وی مسئولیت کامل خواهد داشت.

-‌ کارفرما موظف به رعایت شرایط عمومی پیمان است.

۶. حل و فصل اختلافات قرارداد چگونه انجام می‌شود؟

تردیدی نیست که وقوع اختلاف مابین پیمانکار و کارفرما در قراردادهای پیمانکاری ساختمان، احتمال بالایی دارد. به همین خاطر طرفین قرارداد باید پیش از بروز اختلافات، برای حل و فصل اختلافات حقوقی چاره‌اندیشی کنند.

توسل به مذاکره و سازش و میانجی‌گری در اختلافات معمول و ارجاع اختلافات شدید به داوری و محاکم قضایی، مهم‌ترین و متداول‌ترین روش‌های حل اختلاف در قراردادهای پیمانکاری ساختمان هستند که بایستی در تنظیم قرارداد به آنها توجه نشان داد.

نیاز به تنظیم قرارداد نصب مصنوعات چوبی دارید؟

در این مطلب کوشش شد تا به سوالات مهمی درباره تنظیم قرارداد خرید و نصب مصنوعات بپردازیم. با این حال نباید از این نکته غافل شد که تنظیم قراردادهای حقوقی، به خصوص قراردادهای پیمانکاری ساختمان نکات حقوقی متعدد و گاه پیچیده‌ای دارند که ممکن است هر کارفرما و پیمانکاری را به دردسر بیندازند.

ما در وینداد با داشتن تیمی از کارشناسان حقوقی امور قراردادها و وکلای دادگستری مجرب آماده ارائه خدمات تنظیم و بررسی قرارداد خرید و نصب مصنوعات چوبی، ارائه مشاوره حقوقی، تنظیم اوراق قضایی مرتبط با دعاوی پیمانکار، پیگیری حقوقی پرونده‌های پیمانکاری ساختمان و… هستیم.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر هومن گل‌محمد

هومن گل‌محمد

هومن گل محمد از نویسندگان خلاق و حرفه‌ای وینداد است که دارای کارشناسی حقوق از دانشگاه علم و فرهنگ، کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل از دانشگاه شهید بهشتی و همچنین کارشناسی ارشد حقوق مهاجرت از کانادا است. هومن اطلاعات تخصصی در بخش‌های مختلف حقوق دارد و محتواهای کاربردی در زمینه امور ثبتی، حقوقی و مالکیت فکری را به زبان کاملا ساده در مجله وینداد نوشته که در ادامه می‌توانید تعدادی از این محتواها را بخوانید.

قرارداد مناسب شما