نمونه قرارداد شراکت چاه + نکات قرارداد پیمانکاری در حفر چاه '4 زمان خواندن
قرارداد شراکت کاری یا قرارداد مشارکت مدنی، یک قرارداد بسیار کاربردی در حوزهی کسبوکار است. برای افرادی که به منظور به انجام رساندن کار مورد نظرشان، سرمایهی کافی را نداشته یا افرادی که میخواهند با وجود داشتن سرمایهی کافی، با کمک گرفتن از اطلاعات فرد دیگری، کیفیت کار خود را بهبود ببخشند و یا حتی برای تعدادی دوست و آشنا که قصد دارند با همکاری یکدیگر فعالیتی را به سرانجام برسانند، بهترین پاسخ قرارداد شراکت است.
با این حال مانند هر کار شراکتی دیگر، در انجام کسبوکار شراکتی نیز مسئلهها و موضوعات مهم بسیاری وجود دارند که نیاز است افراد در همان ابتدا و در هنگام تنظیم و انعقاد قرارداد شراکت، به آنها توجه کنند تا بتوانند مشکلات احتمالی در حین کار را به حداقل برسانند.
یکی از قراردادهای شراکت، قرارداد شراکت در حفر چاه است که در این متن سعی میکنیم شما را با مشخصات آن آشنا کنیم.
قرارداد مشارکت در قانون ایران
یکی از عقودی که در قانون مدنی ایران مشخص است، عقد شرکت است که با توجه به ماده 571 قانون مدنی و پس از آن میتوان گفت شرکت عبارت است از: « درآمیختن سهمالشرکه نقدی و یا غیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد، بنحو مشاع، بمنظور انتفاع، طبق قرارداد».
قرارداد مشارکت مدنی عبارت است از تعهدی که دو یا چند نفر برای همکاری در ارتباط با یک موضوع کاری، تجاری، خرید و فروش و… با یکدیگر دارند و مشخص کننده میزان سهم هر فرد در مشارکت مربوطه است. در واقع این شراکت نامه میتواند میان افراد حقیقی، حقوقی، شرکتها، ادارات دولتی و خصوصی بسته شود که با توجه به موضوع آن نحوه تنظیم قراردادها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
لزوم انعقاد قرارداد مشارکت
تعیین وظایف طرفین در برابر کار یا هر موضوعی که برای آن قرارداد بسته شده است، میزان سهم هر فرد در برابر سود و زیان و موارد متعددی که مد نظر دو طرف است، هدف عمده و اصلی عقد قرارداد شراکت محسوب میشود. تمامی قراردادهای شراکت میان دو نفر شامل تعهداتی است که آنها در ارتباط با یک موضوع کاری، تجاری، خرید و فروش و… با یکدیگر دارند و مشخصکننده میزان سهم هر فرد در مشارکت مربوطه است.
قرارداد مشارکت مدنی
قرارداد مشارکت مدنی قراردادی است که از طریق آن اشخاص حقیقی یا حقوقی سرمایه (مادی یا معنوی) خود را به صورت سهم الشرکه نقدی یا غیرنقدی تقویم کرده و به صورت مشاع و برای انجام کار معین در زمینه فعالیتهای تولیدی، بازرگانی و خدماتی برای مدت محدود و به قصد انتفاع بکار میگیرند. به عبارتی سادهتر قرارداد مشارکت مدنی همان شکل مرسوم نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه است که به وسیله آن افراد سرمایههای خود را با هم تجمیع کرده و کسبوکاری راه میاندازند حال این سرمایه میتواند مادی باشد و یا به صورت ایده باشد.
نکات قرارداد شراکت چاه
قرارداد مشارکت در حفر چاه، یکی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی بوده که موضوع آن، کارهای مربوط به عملیات حفاری با هدف حفر چاه با مشخصات ارائه شده از سوی کارفرما خواهد بود.
در این نوع از قرارداد مانند هر قرارداد دیگری باید در ابتدا مشخصات طرفین قرارداد به صورت کامل ذکر شود.
مورد بعدی در قرارداد مشارکت در حفر چاه، بند مربوط به پرداخت دستمزد است.
قراردادهای حفاری از منظر پرداخت حالات مختلفی دارد:
۱-پرداخت بر اساس نرخ روزانه (روزمزد)
۲-پرداخت بر اساس عمق حفر شده (برای مثال به ازای هر متر…….تومان)
۳-پرداخت به صورت کلید در دست(پرداخت مبلغ پس از اتمام کار و تحویل چاه به کارفرما)
مدت زمان انجام کار، یکی دیگر از اطلاعاتی است که باید در قرارداد ذکر شود.
در قرارداد حفاری زمان های مختلفی مورد توجه قرار می گیرد.از جمله تاریخ امضا تاریخ موثر شدن قرارداد تاریخ شروع قرارداد که از این تاریخ دوره تکمیل حفاری آغاز می گردد. تاریخ شروع کارها زمانی است که دستگاه حفاری آماده به کار در محل باشد و کلیه امور را به عمل آورده و به صورت بازرسی شده آماده حفر اولین چاه باشد.
در واقع این تاریخ جا به جایی کامل صورت گرفته و نخستین حفره در منطقه قراردادی به عمل می آید. عملیات حفاری از زمان شروع تا زمان تکمیل(تاریخ تکمیل) را شامل می شود.در تاریخ مقرر شده آخرین چاه باید حفر و تحویل شود.دوره زمانی پس از تکمیل عملیات و زمان برچیدن تجهیزات.
یکی از مهمترین بخشهای هر قراردادی، بندی است که تعهدات طرفین را مشخص میکند. در قراردادهای مشارکت در حفر چاه معمولا تعهدات اصلی پیمانکاران حفاری شامل: تامین دستگاه حفاری،تامین پرسنل ذی صلاح و واجد شرایط و اجرای کامل عملیات حفاری است. از این منظر پیمانکار باید همکاری های دقیقی را با کارفرما در موضوعات دقیق فنی مثل ساعات کاری،مغزه گیری،ثبت عمق حفاری شده موضوعات ریسکی خطرناک مورد ملاحظه،تست و آزمایش داشته باشد.ت
عهدات کارفرما نیز معمولا شامل: تامین تجهیزات مغزه گیری،تانک های ذخیره،تجهیزات تست و ارزیابی مغزه ها،اخذ کلیه مجوز های لازم،به منظور ورود و خروج مته حفاری و مجوز اجرای کار به پیمانکار حفاری است. قبل از تاریخ شروع عملیات،دستگاه حفاری باید کاملا بازرسی شده و آماده عملیات باشد.بازرسی یا توسط خود کارفرما یا بازرس ثالث صورت می گیرد.
ذکر مشخصات فنی کار و همچنین لیست اسناد و مدارک مربوطه از دیگر مواردی است که در قرارداد مشارکت در حفر چاه ذکر می شود.
بندهای نهایی قرارداد مشارکت در حفر چاه مانند اکثر قراردادهای دیگر بندهای مربوط به حلوفصل اختلافات بین طرفین و همچنین بند فورسماژور است.
سخن آخر درباره قرارداد شراکت چاه
شما میتوانید برای تنظیم قرارداد شراکت چاه یا دریافت مشاوره تلفنی در این زمینه به خدمات حقوقی ما اطمینان داشته باشید.