انجام صادرات و فروش کالا در بازارهای خارجی از ظرائف و حساسیتهای خاصی برخوردار است، که عدم توجه به آنها ممکن است سرمایهگذاریهای انسانی و مالی را در این خصوص به هدر دهد. صادرات مانند هر عمل تجاری دیگری نیازمند آیندهنگری، برنامهریزی، آشنایی با روشهای علمی، تحرک لازم و جلب اعتماد خریداران خارجی است. از این رو، برای انجام فعالیتهای اقتصادی آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به آن به خصوص تنظیم قراردادهای اصولی از جمله قرارداد صادرات فروش کالا ضرورت دارد.
اگر نیاز به راهنمایی در خصوص تنظیم قرارداد صادرات فروش کالا داشتید میتوانید با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.
اهمیت آگاهی از قوانین صادرات کالا
صادرات کالا از جمله فعالیتهای اقتصادی محسوب میشود که تمام تجار و بازرگانان باید نسبت به قوانینش اطلاعات دقیق داشته باشند. قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات به چندین بخش تقسیم میشود. اهمیت این موضوع بیشتر در دو دلیل خلاصه میشود. دلیل اول به اهمیت بحث قوانین و رویهها در مباحث تجاری و بازرگانی برمیگردد و دلیل دوم به تغییرات پیدرپی این قوانین در سطح اجرایی و عملیاتی برمیگردد. خصوصا در یکی دو سال اخیر که نوسانات ارزی و تصمیمات خلقالساعه بعد از آن، به این تغییرات پیدرپی دامن زده است. ما در این مطلب به یکی از مهمترین موضوعات در امر صادرات،که قرارداد فروش کالا نام دارد و براساس ماده ۱۰ قانون مدنی معتبر شناخته میشود، اشاره کرد.
از مهمترین و حرفهایترین اقداماتی که باید در مسیر رشد و توسعه صادراتتان انجام دهید این است که از راهنماییهای یک مشاور حقوقی استفاده کنید. همین الان نسبت به دریافت مشاوره حقوقی اقدام کنید!
مهمترین ارکان قرارداد صادرات فروش کالا طبق قوانین ایران
ما در ادامه مهمترین نکات و ارکانی که یک قرارداد صادرات فروش کالا باید داشته باشد را توضیح میدهیم:
۱. نام ثبتى صادرکننده (فروشنده) و نشانى وی
۲. نام ثبتى واردکننده (خريدار) و نشانى وی
۳. عنوان مختصرى از هريک از طرفين مذکور در بند ۱ و ۲
۴. هدف قرارداد: بدین معنا که تائيد نمايد که کالاى تعيين شده توسط فروشندهٔ مشروح در بند ۱ به خريدار مشروح در بند ۲ فروخته شده و اينکه خريدار اين کالا را بر حسب شرايط مندرج در قرارداد خريدارى نموده است.
۵. شمار، میزان و مقدار کالا : به جهت عدم ایجاد سوءتفاهمهای آتی.
چرا با راهنماییهای یک مشاور حقوقی با خیال راحت و بیدغدغه ، تنها به فکر رشد و پیشرفت کسبوکارتان نباشید؟ همین الان برای دریافت مشاوره حقوقی اقدام کنید.
همچنین همواره توصیه میگردد که شرح کالاهاى دستهاى و يا کالاى پوشيده را همراه با تعرفه گمرکى نیز در قرارداد قید گردد.
۶. قيمت، اين قسمت مىتواند براساس استرلينگ با توجه به ثبات کلى آن يا ارزهاى ديگرى که ارزش آن خصوصاً در دوره قرارداد تغيير نمىکند، باشد.
۷. شرايط تحويل: براى بسيارى از واردکنندگان بهخصوص در کشورهاى بلوک شرق و يا کشورهاى جهان سوم گرايش روز افزونى به پافشارى به حمل کالا به وسيله هواپيمائى يا کشتيرانى ملى آنها است. بسيار حائز اهميت است که طرفين قرارداد کاملاً تعهدات خود را درک کنند زيرا تفسير شرايط تحويل ممکن است از کشورى به کشور ديگر تغيير کند.
نکته قابل توجه جهت راهحل ، قيمتگذارى و ارائه پيشنهاد براساس اينکوترمز است که در سراسر جهان شناخته شده است.
۸. بیان شرايط پرداخت :به عنوان مثال حساب باز – نقد در مقابل کالا – اعتبار اسنادي. حساب باز يا اسناد در قبال پرداخت يا قبول.
۹. وظايف خريدار:بیان وظایف خریدار یکی از مهمترین ارکان قرارداد صادرات فروش کالا است که نمونهای از وظایف مذکور عبارت است از:
- مجوز وارداتی مربوط به کالاها و ترخیص آنها از گمرک را به هزینه خود اخذ نماید .
- قبل از حمل محموله را وارسی نماید ، هیچگونه ادعائی پس از ارسال محموله پذیرفته نمی شود
- به هنگام رسیدن محموله به بندر مقصد ، مراحل لازم و ضروری برای ترخیص محموله را طی کرده و فقدان یا نقص هر یک از مدارک مربوط را به فروشنده اطلاع دهد .
- هزینه حمل کالاها را مطابق شرایط مقرر در این قرارداد پرداخت نماید .
- در صورت عدم توانائی پرداخت هزینه حمل کالا ، خریدار بایستی علل و دلایل خود را به فروشنده اطلاع دهد.
۱۰. تاریخ تحويل : صادرکننده بايد با اداره توليد خود بررسى کند آيا تاريخ حملى که در پيشنهاد خود ذکر کرده تاريخى واقعى است؟ ضمناً تحقيق کند که در تاريخ تعيين شده وسيله حمل دريائى يا هوائى موجود خواهد بود يا خير؟
۱۱. روشهاى حمل مثلاً کانتينر، قطار باري، رو-رو يا حمل هوائي.
۱۲. روش بستهبندى – لازم است که طرفين نسبت به مشخصات بستهبندى آگاهى و توافق کامل داشته باشد تا اطمينان يابند که در آينده نسبت به بستهبندى يا هر تغيير احتمالى در آن هيچگونه اختلافى پيش نخواهد آمد.
۱۳. بيمهنامه محموله يا گواهى بيمه.
۱۴. شرح و توضيحات پروانه واردات يا صادرات: مدت اعتبار آنها بايد با شرايط پرداخت و تاريخ تحويل، تاريخ حمل و يا مدت هماهنگى داشته باشد.
۱۵. شرايط قرارداد صادرات فروش کالا – مثلاً فروش، تحويل، عملکرد، داورى و غيره.
در قرارداد صادرات فروش کالا میتوان مواردی را از این قبیل منضم نمود ، به عنوان مثال: کلیه دعاوی مربوط به قرارداد مذکور، شامل دعاوی مربوط به انعقاد ، اعتبار ، خاتمه یا نقض و تعبیر و تفسیر آن بایستی به مجمع قضات اتاق بازرگانی ایران ( ACIC ) جهت رسیدگی و قضاوت نهایی توسط یک یا سه تن از قضات بنا بر قانون حکم مجمع قضات اتاق بازرگانی ایران (LSACIC ) و قوانین قضات آن ارائه گردد . علاوه بر قوانین و آئین نامه های قابل اجرا ، قضات بایستی قوانین تجاری مربوط را نیز مدنظر قرار دهند . مفاد حکم بایستی به عنوان قراردادی مستقل از این قرارداد تلقی شده و در هر صورت لازم الاجراست .
۱۶. امضاء – دو طرف به وسيله اعضاء مسؤول خود در رده مديريت يا رياست بايد قرارداد را امضاء نموده و تاريخ امضاء در قرارداد قيد گردد.
شما میتوانید درخواست تنظیم قرارداد صادرات فروش کالا را ثبت کنید تا کارشناسان حقوقی ما یک قرارداد اصولی و مطابق قوانین صادراتی را برای شما تهیه و تنظیم کنند.
نیاز به قرارداد صادرات فروش کالا دارید؟
نهایتا باید بیان داشت که قرارداد صادرات فروش کالا طبق قوانین ایران و براساس ماده ۱۰ قانون مدنی، پذیرفته شده است و از این رو این قرارداد نیز همچو سایر قراردادها میبایست شرایط عمومی و اختصاصی قراردادها در آن رعایت گردد.
در این مطلب تلاش کردیم تا حدودی شرایط قرارداد صادرات فروش کالا را بیان کنیم اما همانطور که میدانید موضوعات حقوقی نیازمند دانش تخصصی و تجارب حرفهای میباشد و از این رو وینداد با بهرهمندی از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب و متخصص، آماده ارائه خدمات حقوقی ویژه در زمینه صادرات و واردات کالاها و خدمات به اشخاص حقیقی و حقوقی میباشد. از جمله این خدمات میتوان به مشاوره در زمینه اقدام به صادرات و واردات و تنظیم قراردادهای ورود و صدور کالا اشاره کرد. بنابراین برای کسب اطلاعات حقوقی میتوانید روی ما حساب باز کنید تا در سریعترین زمان ممکن به آنچه میخواهید دست یابید.