اغلب افراد به محض این که پولی جمع میکنند و سپردهای که طی سال ها ذخیره کرده بودند به مقدار قابل توجهی میرسد سعی میکنند در کسب و کار یا مکانی قابل اطمینان سرمایهگذاری کنند. یکی از راههای سرمایه گذاری و کسب درآمد، انعقاد قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه است، این روزها یکی از مهمترین تفریحات مردم خوردن غذا در بیرون از خانه و استفاده از محیط رستوران یا سفره خانه است و اتفاقا رقابت زیادی در این زمینه وجود دارد.
اما ساخت و راه اندازی رستوران و سفرهخانه هزینه بالایی دارد، از خرید زمین تا ساخت مکان رستوران تا تامین تجهیزات آن سرمایه زیادی نیاز دارد، به همین دلیل افراد به فکر مشارکت در راه اندازی رستوران میافتند، شراکت در زمینه ساخت و راه اندازی رستوران میتواند ایده خوبی برای سرمایهگذاری و کسب سود باشد اما برای اجرا کردن این ایده اولین قدم انعقاد قرارداد مشارکت در راه اندازی رستوران یا سفره خانه است. در ادامه با قرارداد مشارکت در راه اندازی رستوران ، شرایط اخذ پروانه رستوران و سفره خانه و در آخر مهمترین بندهای قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه آشنا خواهید شد.
مشارکت چیست و قرارداد مشارکت چه کاربردهایی دارد؟
قرارداد مشارکت مدنی یکی از عقودی ست که در قانون مدنی به آن اشاره شده. طبق قانون شرکت به معنی در آمیختن اورده غیر نقدی و نقدی دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی ست به طور مشاع و به قصد کسب سود طبق قرارداد مشارکت. داشتن قرارداد مشارکت همان طور که در قانون نیز آورده شده نقش حساسی در شراکت بین طرفین دارد. شما چه صاحب سرمایه ی نقدی باشید چه غیر نقدی ( مثل ایده و حرفه) چه سهم الشرکه شما کم باشد چه زیاد، باید برای مشارکت در هر کاری قرارداد مختص به آن را تنظیم کرده و به امضای همه ی افراد شریک برسانید.
قرارداد مشارکت یکی از پر کاربرد ترین قرارداد ها در فضای کسب و کار است و نیاز های افراد دارای سرمایه را برای تکمیل و به کارگیری سرمایه مرتفع میکند. در واقع انعقاد قرارداد اولین قدم در ایجاد توافقات برای روشن کردن مسیر شرکا و تعیین حقوق و تکالیف آن هاست.
قرارداد مشارکت در هر زمینهای ممکن است تنظیم شود، مانند قرارداد مشارکت در ساخت باغ، قرارداد مشارکت در راه اندازی داروخانه، قرارداد مشارکت در ساخت فیلم، قرارداد مشارکت در طراحی نرم افزار و قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه. مهم آن است که قرارداد اصولی و دارای تمام بند های مورد نیاز باشد.
قبل از پرداختن به نکات قرارداد مشارکت در راه اندازی رستوران ابتدا باید با مجوزهای قانونی ان آشنا شویم:
شرایط اخذ پروانه رستوران و سفره خانه
اولین قدم برای شروع قرارداد مشارکت در رستوران طی کردن مسیرهای کسب مجوز آن است. برای افتتاح یک رستوران یا سفره خانه شما موظفید ابتدائا اقدام به اخذ پروانه کسب رستوران یا سفرهخانه کنید. شرایط دریافت پروانه رستوران با شرایط دریافت پروانه سفره خانه که با عنوان رستوران سنتی شناخته میشود متفاوت است.
شرایط اخذ پروانه کسب رستوران:
- فضای رستوران باید از ۸۰ متر بیشتر باشد و فضای سلف سرویس نیز از ۱۰۰ متر بیشتر است.
- رستوران باید تمام امکانات و تجهیزات لازم مثل وسایل برودتی، یخچال، گاز، فر و غیره را داشته باشد.
- رستوران برای اخذ مجوز باید فضایی را به عنوان پارکینگ در نظر بگیرد و خود نیز در خیابان اصلی(نه بزرگراه ها و چهارراه ها) قرار داشته باشد.
- فردی که اقدام به اخذ مجوز کرده باید حداقل ۵ سال سابقه کاری مرتبط داشته باشد.
چنانچه در خصوص شرایط اخذ پروان کسب جهت قرارداد مشارکت در رستوران نیاز به راهنمایی دارید میتوانید با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.
شرایط اخذ پروانه کسب سفره خانه یا رستوران سنتی:
- مساحت محل مورد نظر باید حداقل ۲۵۰ متر مربع مسقف و یا دارای فضای باز و یا ترکیبی از این دو فضا باشد.
- دارای فواره و حوض که باید از دسترس اطفال به دور باشند.
- در سفره خانههایی که به صورت سنتی هستند باید از تختهای چوبی با فاصله یک متر از هم استفاده شود.
- ساختمان سفره خانه میتواند از خانههای قدیمی و سنتی نیز باشد.
- در سفره خانههای سنتی برای سرو غذا میتوان هم از تخت و هم از میز و صندلی استفاده کرد که در این حالت تعداد میز و صندلیها باید کمتر از تعداد تختها باشد.
- در سفره خانههای سنتی باید حداقل سه غذای سنتی و ترکیبی از غذاهای سنتی و ایرانی سرو شود.
- در سفره خانههای سنتی از چراغهای قدیمی در کنار سایر وسایل روشنایی استفاده شود.
- برای مهمانداران و سالن داران در سفره خانه های سنتی باید از لباس های سنتی استفاده شود.
- حداقل ۵ سال سابقه کار برای اینکار نیاز است.
- همه فضای سفره خانه که شامل آشپزخانه، سالن، راهرو و … است باید تحت یک واحد صنفی در نظر گرفته شده و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
بدین صورت پس از اطمینان از داشتن شرایط بالا میتوانید با در دست داشتن مدارک مورد نظر اقدام به اخذ پروانه کسب رستوران و سفره خانه کنید. فراموش نکنید که قدم بعدی تنظیم قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه است. پس با ما همراه باشید.
مهمترین بندهای قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه کدامند؟
هر قرارداد مشارکت بسته به موضوع آن بندهای خاص خودش را دارد که باید در تنظیم قرارداد رعایت شود، داشتن قراردادی استاندارد که همه ی بند ها و نکات حقوقی را در خود جای دهد، مهمترین قدم در شراکت بین افراد است. در زیر به مهمترین بند های قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه میپردازیم.
- موضوع قرارداد شراکت رستوران
باید سعی کنید تمام جزئیات رستوران و خدماتی که قرار است ارائه دهید را در قرارداد ذکر کنید. - مشخصات طرفین قرارداد مشارکت در رستوران
مشخصات طرفین باید دقیق و منطبق با کارت شناسایی افراد در قرارداد ذکر شود. - سهم الشرکه
مشخص کردن سهم هر یک از شرکا بر اساس آوردهشان اهمیت زیادی در قرارداد مشارکت مدنی رستوران دارد. آورده میتواند هم سرمایه نقدی باشد هم غیرنقدی مثل حرفه آشپزی. - مدت قرارداد مشارکت مدنی رستوران
ذکر مدت قرارداد به معنای مدت مشارکت طرفین است و ذکر آن ضروری ست. - تعهدات
تعهدات همان حقوق و تکالیف طرفین است که وظیفه هر یک را مشخص میکند. ذکر دقیق تعهدات طرفبن قرارداد مشارکت در رستوران کمک زیادی به جلوگیری از ایجاد اختلاف میکند. - محرمانگی اطلاعات:
هر رستوران برای ممتاز شدن از رقبای خود مسیری را پیش میگیرد که افشا نشدن آن اهمیت زیادی دارد، با ذکر این بند میتوانید افراد مطلع از برنامههای رستوران را به حفظ اطلاعات رستوران ملزم کنید. - نحوه حل اختلاف قرارداد شراکت رستوران :
دادگاه، داوری، دادرسی اختصاصی و غیره از راههای حل اختلاف قرارداد مشارکت رستوران اند که طرفین میتوانند، روی یکی از این راه ها توافق کنند. - فسخ قرارداد مشارکت رستوران:
این که در چه مواردی میشود قرارداد را به طور یک طرفه فسخ کرد.
تعداد نسخ قرارداد، زبان قرارداد و مدارک دیگری که باید به قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه پیوست شود نیز باید مشخص شوند.
شما میتوانید سوالهای خود را در خصوص این قرارداد از مشاوران حقوقی ما بپرسید.
نیاز به قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه دارید؟
شما به عنوان یک سرمایهگذار یا یک فرد دارای حرفه ممکن است هیچ اطلاعات حقوقی در مورد نحوه تنظیم قرارداد مشارکت مدنی رستوران و بندهای ضروری آن نداشته باشید اما باید بدانید مهمترین اقدام در مشارکت تنظیم قرارداد است، یک قرارداد اصولی و استاندارد میتواند هم مسیرتان را هموار کند و هم از بروز اختلافات جلوگیری کند و حتی اگر اختلافی ایجاد شد بهترین سند برای ارائه است. پس اگر در شرف مشارکت در راه اندازی رستوران هستید برای داشتن قراردادی اصولی و استاندارد میتوانید به بانک قراردادهای وینداد سری بزنید و نمونه قرارداد مشارکت در رستوران و سفره خانه را ملاحظه بفرمایید.

0 دیدگاه