از قرارداد پیمانکاری شرکت چه میدانید؟ بسیاری از فعالیتهایی که امروزه با آنها سروکار داریم در قالب قرارداد پیمانکاری اجرا میشوند. این فعالیتها که در بخشهای مختلفی همچون خدماتی،کشاورزی، ساختمانی و… به اجرا در میآیند، به واسطهی اصول و قواعد قرارداد پیمانکاری مدیریت میشوند. قرارداد پیمانکاری که بر اساس آن کارفرما مجموعهای از اقدامات را تحت قواعد خاص به یک شخص حقیقی یا حقوقی به عنوان پیمانکار واگذار میکند،یکی از رایج ترین و مهمترین قراردادهای امروزه است. طرفین قرارداد پیمانکاری میتواند شخص حقوقی (شرکتها) و یا شخص حقیقی باشد.
قرارداد پیمانکاری شرکت، قراردادیست که در آن، یک طرف یا دو طرف شخص حقوقیست، به این ترتیب که کارفرما یک شرکت است و برای انجام برخی قسمتهای پروژهاش قرارداد پیمانکاری را تنظیم میکند. قرارداد پیمانکاری شرکت نیز همانند سایر قراردادهای پیمانکاری، قواعد عمومی و اختصاصی خاص خود را دارد، که چنانچه طرفین قرارداد بدون توجه به آنها قرارداد را تنظیم کنند، ادامهی فعالیت و اجرای پروژه دچار مشکل خواهد شد و در نهایت نتیجهی مورد نظر را بههمراه نخواهد داشت.در ادامه توضیحی از قرارداد پیمانکاری شرکت و نکات اختصاصی آن ارائه خواهد شد.
ما در وینداد برای شما نمونه قراردادهای پیمانکاری را آماده نمودهایم تا با ارائه آنها قراردادی بی دردسر را تجربه کنید. این قراردادها را، از بانک قراردادهای وینداد دریافت نمایید تا با یک قرارداد حرفهای فعالیت خود را شروع کنید.
قرارداد پیمانکاری چیست و چه کاربردی دارد؟
بسیاری از پروژههایی که امروزه با آنها سروکار داریم و در فضای کسبوکار به اجرا درمیآیند، از سری قراردادهای پیمانکاری هستند. این قراردادها که به وسیلهی اصول و قواعد ویژهای تنظیم میشوند، انواع مختلفی دارند. اما در همهی این قراردادها اصولی هست که بین همهی آنها مشترک است.
به طور کلی قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که به موجب آن کارفرما، انجام عملی با شرایط معین و در برابر وجه معین، در مدت مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی به نام پیمانکار (مقاطعه کار) واگذار میکند؛ موضوع قرارداد پیمانکاری ممکن است ایجاد ساختمان، حمل و نقل و یا تهیه و تدارک کالا باشد.
نمونه قرارداد پیمانکاری را از اینجا دریافت کنید تا تجربه دهها قرارداد شکستخورده را نداشته باشید!
قرارداد پیمانکاری شرکت چیست؟
به لحاظ حقوقی کارفرما در یک طرف قرارداد پیمانکاری قرار دارد و مفاد ذکر شده در قرارداد را بر اساس اسناد و مدارک خاص به پیمانکار ارائه میدهد و پیمانکار بر اساس همان اسناد و مدارک موضوع پیمان را اجرا میکند. این قرارداد بین اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد میشود.
بر این اساس میتواند بین دو شرکت، یکی کارفرمای پروژه و دیگری پیمانکار آن منعقد شود یا اینکه صرفا یکی از طرفین شخص حقوقی(شرکت) باشد در این حالت قرارداد پیمانکاری شرکت بین طرفین منعقد میشود که در ادامه با نکات مهم این قرارداد آشنا میشویم.
در قرارداد پیمانکاری شرکت چه نکاتی اهمیت دارد؟
قرارداد پیمانکاری شرکت نیز مانند هر قرارداد دیگر پیمانکاری دارای بندهای عمومی و اختصاصی است. بندهای عمومی مانند مشخصات طرفین، مبلغ قرارداد و مدت آن، تعداد نسخههای قرارداد و… نکته خاصی جز پیروی از توافق طرفین ندارد. اما همیشه بندهای اختصاصی قراردادها حائز اهمیت بوده و باید توجه کرد که شرایط اختصاصی پیمان هیچ وقت نمی تواند شرایط عمومی پیمان را نقض کند. این بندهای اختصاصی است که اگر با دقت تنظیم نشود در نهایت موجب بروز اختلافاتی در آینده میشود.
لازم به ذکر است که قراردادهای پیمانکاری، از قراردادهای حساس و پر چالش در نظام حقوقی ایران محسوب میشود و بایستی در نهایت دقت تنظیم شوند. چنانچه شما نیاز به این قرارداد دارید میتوانید درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری شرکت را ثبت کنید تا کارشناسان حقوقی امور قراردادها ، قراردادی اصولی را برای شما تنظیم کنند.
نمونه قرارداد پیمانکاری شرکت چه نکاتی دارد؟
ممکن است شرکتی به عنوان کارفرما اجرای بخشی از پروژه را به شرکتی دیگر به عنوان پیمانکار بسپارد و یا بلعکس شخصی به عنوان کارفرما اجرای بخشی از پروژه را به یک شرکت پیمانکاری واگذار میکند. در این حالت بین این دو طرف قرارداد پیمانکاری شرکت منعقد میشود که در آن باید موارد زیر درج شود:
۱-مشخصات طرفین: قید نام شرکتها به طور دقیق.
۲-عنوان قرارداد
۳- محل انجام قرارداد
۴-محاسبات قرارداد
۵-مشخصات فنی پروژه
۶-هزینه قرارداد پیمانکاری شرکت
۷-شرایط پرداخت مبالغ قرارداد
۸-اسناد و مدارک قرارداد
۹-مدت انجام موضوع قرارداد
۱۰-دیرکرد طرفین در انجام پروژه
۱۱-نظارت
۱۲- چگونگی تجهیز پروژه
۱۳-نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار
۱۴-تعهدات پیمانکار
۱۵-تعهدات کارفرما
۱۶-ضمانت حسن اجرای تعهدات
۱۷-دستگاه نظارت
۱۸-مالیات پروژه
۱۹-موارد فسخ قرارداد
۲۰-اختلافات ناشی از قرارداد
۲۱-موارد متفرقه در قرارداد
۲۲-نُسخ قرارداد
امضاء کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان
امضاء پیمانکار/ یا نماینده قانونی ایشان
علاوه براین، قرارداد پیمانکاری شرکت نیز، میان افراد حقیقی و حقوقی باید به صورت کاملا صریح و روشن باشد و افراد نسبت به آن هیچ ابهامی نداشته باشند. عباراتی که در متن قرارداد درج میکنید باید به گونهای باشد که امکان برداشتهای گوناگون از یک جمله وجود نداشته باشد. دقت داشته باشید که متن قرارداد باید دقیق بوده و از لفظهای قانونی و حقوقی در متن استفاده شود.
در مورد قرارداد پیمانکاری سوالی دارید؟
از آن جایی که قرارداد تنها سند همکاری طرفین است، اهمیت زیادی در ارتباط میان آنها دارد و امروزه نیز به دلیل گسترش همکاریهای اشخاص، قراردادهای بین شرکتها و شرکتها و اشخاص بسیار شده که نیازمنده دقت بیشتری در ثبت و تنظیم قرارداد پیمانکاری شرکت است. تنظیم و نوشتن قرارداد کاری تخصصی ست، در صورتی که درست و اصولی انجام شود از هزینهها و دردسرهای احتمالی جلوگیری میکند.
وینداد با در اختیار داشتن تیم تخصصی قرارداد نویسی، قراردادهای استاندارد را در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید بهترین رابطه را با طرف دیگر قرارداد داشته باشید. به بانک قرارداد وینداد مراجعه کنید.

0 دیدگاه