قرارداد کارورزی + نکات تنظیم قرارداد

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
قرارداد کارورزی + نکات تنظیم قرارداد

 

به دنبال آموزش حرفه و کار هستید؟ می‌دانید برای آموزش شما هم قرارداد ویژه‌ای وجود دارد؟ قرارداد کارورزی از جمله قراردادهای پرکاربرد حقوق کسب‌وکار است. افراد زیادی برای فراگیری حرفه‌ای خاص به دنبال گذراندن دوره‌های آموزشی اند. نمونه قراردادهایی که بین کارورز و مربی یا استاد یا ارگان مربوط تنظیم می‌شود،کمک بسیاری به افراد می‌کند تا آموزش‌های حرفه‌ای خود را در چارچوبی قانونی پیش ببرند.

این قرارداد، شرایطی را ایجاد می‌کند که اشخاص در رشته‌های مختلف، بتوانند به صورت عملی و حضوری حرفه مورد نظر خود را یاد بگیرند. قطعا وقتی افراد در کاری حضور فیزیکی داشته و آن مهارت را عملی یاد بگیرند، تاثیر بیشتری در یادگیری آنها دارد. در ادامه این متن به نکات قرارداد کارورزی و چگونگی تنظیم آن می‌پردازیم. در اخر اگر نیاز به راهنمایی داشتید مشاوران متخصص ما در این زمینه شما را همراهی می‌کنند.

برای خواندن سریع هر بخش، روی عنوان آن کلیک کنید

قرارداد کارورزی چیست؟

هر تجربه آموزشی که همراه شغل باشد را کارورزی گویند. کارورزی می‌تواند به صورت اختیاری یا اجباری باشد. ممکن است شخصی برای گذراندن چند واحد درسی به این کار روی آورد. در مواردی هم شرکت‌ها برای کارمندان خود دوره‌های کارورزی اجباری برگزار می‌کنند.

این دوره برای آشنایی افراد با فضای کاری فرصت مناسبی است. در دوره کارورزی نه تنها قابلیت‌های آنان برای اشتغال در آینده بالا می‌رود، بلکه به کارورزان قدرت انتخاب بیشتری برای انجام وظایف محوله می‌دهد. در نمونه قرارداد کارورزی ،شخص در کنار استاد راهنما یا مربی است. کارورز بیشتر از طریق آموزش دیداری، اصول کاری را فرا می‌گیرد. بهتر است برای شروع کارورزی، قراردادی اصولی تنظیم شود تا طرفین در آینده دچار دردسر نشوند. برای تنظیم این قرارداد می‌توانید از مشاوران وینداد کمک بخواهید.

انواع قرارداد کارورزی

این قرارداد‌ها را می‌تواند به 4دسته تقسیم کرد:

  1. نمونه قرارداد کارورزی وزارت کار
  2. نمونه قرارداد کارورزی دانشگاهی
  3. نمونه فرم قرارداد کارورزی فنی و حرفه‌‍‌ای
  4. نمونه فرم قرارداد کارورزی پزشکی «انترن»

قرارداد کارورزی اداره کار به چه صورت است؟

سامانه کارورزی وزارت کار، برای متقاضیان شرکت در طرح کارورزی، شرایطی را در نظر گرفته است:

این طرح، تنها فارغ التحصیلانی را شامل می‌شود که شغلی پیدا نکرده‌اند.افراد در مقاطع تحصیلی متفاوت، می‌توانند در این طرح ثبت نام کنند. بازه سنی مشخص شده برای متقاضیان، سن 23 تا 35 سال است. این مدت، برای متقاضیان مرد به دلیل شرایط سربازی دو سال افزایش می‌یابد.

متقاضیان با مدرک کاردانی تا 25 سال، با مدرک کارشناسی تا 28 سال و با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تا 35 سال، می‌توانند در طرح کارورزی وزارت کار ثبت نام کنند. با توجه به رشته‌های تحصیلی متقاضیان، دستگاه‌های اجرایی حداکثر به مدت 11 ماه، پذیرای کارورز هستند.اگر دستگاه اجرایی تمایل داشته باشد که کارورز را استخدام کند، یک قرارداد به اعتبار 4 سال با کارورز تنظیم می‌کند.

وزارت کار، برای متقاضیان کارورزی، که از طریق سامانه کارورزی وزارت کار پذیرفته شده اند، مبلغی را به‌ عنوان کمک هزینه تعیین کرده است. این مبلغ با توجه به مقطع تحصیلی کارورز متغیر خواهد بود. برای مثال، کارورز با مقطع کاردانی، مبلغی معادل 50 درصد حقوق اداره کار را دریافت می‌کند. به همین ترتیب، در دوره کارشناسی 70 درصد و برای مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر 90 درصد حقوق اداره کار پرداخت می‌شود.

در طول دوره کارورزی، کارورز بیمه عمر و بیمه حوادث می‌شود. در نهایت اگر دستگاه اجرایی تمایل داشته باشد که کارورز را به مدت 4 سال استخدام کند، سازمان فنی و حرفه‌ای به مدت سه سال، بیمه کارورز را تامین می‌کند.

قرارداد کارورزی چه بندهایی دارد؟

همانطور که ذکر شد قرارداد کارورزی نکات زیادی دارد که باید ضمن آن رعایت شود. همچنین نیاز به دقت زیادی در حین تنظیم قرارداد دارند. بندهای مهم این قرارداد به شرح زیر است:

مشخصات طرفین قرارداد

اطلاعات مهم طرفین قرارداد، اعم از اینکه شخص حقیقی یا حقوقی باشند باید در این بند نوشته شود. نام، شماره ملی یا ثبتی، نشانی و… شماره تلفن ثابت و همراه از جمله این موارد هست.

موضوع این قرارداد

در این بند از قرارداد باید وظایف کارورز قرارداد به عنوان موضوع قرارداد مطرح شود. مثلا گفته شود موضوع قرارداد یادگیری مهارت‌های رایانه‌ای.

محل انجام موضوع قرارداد

در اکثر موارد محل انجام موضوع قرارداد، همان کارگاه است اما ممکن است بنا به توافق طرفین این امر در مکانی دیگری انجام شود.

مدت قرارداد

اصولا مدت قرارداد در اینگونه قراردادها، بسته به بزرگی و وسعت  و نوع آن متفاوت است. در هر حال باید تاریخ شروع و پایان پروژه را در این بند تصریح کرد.

مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت

مبلغ قرارداد  بر اساس نوع قرارداد و نرخ آن مشخص می‌شود. نحوه پرداخت مبلغ کارورز قرارداد (نقدی، اقساط، چک و…) نیز باید در این بند مشخص شود.

مشخصات فنی پروژه

در قراردادهایی اینچنینی می‌توان بند یا ضمیمه‌ای را طراحی کرد که در آن مشخصات فنی مورد نظر برای انجام پروژه را قید کرد. در این قرارداد  می‌توان مهم‌ترین ابعاد فنی پروژه را تعیین و تصریح کرد.

همچنین باید ذکر شود که کارورز از سوی مجری طرح بیمه حوادث و عمر خواهد شد.

در مورد قرارداد کارورزی سوالی دارید؟

کارورزها اکثرا کسانی هستند که پیش زمینه کاری ندارند. هدف از نمونه قرارداد کارورزی آشنایی با محیط کار و یادگیری و آموزش مهارت‌های عملی است. بنابراین بهتر است قبل از شروع کار قرارداد صحیح و دقیقی را تنظیم کنند تا در پایان به اهداف خود از این دوره برسند. در نتیجه نباید استفاده از دانش مشاوران تخصصی را در تنظیم این قراردادها نادیده گرفت. ما در وینداد با داشتن مشاوران حقوق قراردادها و وکلای دادگستری خبره در موضوعات مختلف، آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی به شما مخاطبان گرامی هستیم.

 

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط