آنالیز و مشاوره رایگان راه حل مشکلات حقوقی

اگر نگران سلامت حقوقی کسب‌وکار خود هستید، فقط با یک جلسه آنالیز رایگان راه حل مشکلات حقوقیتان را از ما بخواهید.

نمونه قرارداد پیمانکاری پروژه + نکات مهم قرارداد پیمانکاری

زمان مطالعه: 2 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
نمونه قرارداد پیمانکاری پروژه + نکات مهم قرارداد پیمانکاری

پروژه در واقع اعمال و فعالیت‌هایی را شامل می‌شود که با هدف دستیابی یا تحقق موضوع مشخصی انجام می‌گیرد. به صورت کلی پروژه‌ها بر مبنای زمان بندی و هزینه و کیفیت مشخص و در قالب قراردادهای مختلف تبیین می‌شوند. یکی از قراردادهای مهم جهت انجام پروژه قرارداد پیمانکاری پروژه است.

قراردادهای مدیریت از مهمترین انواع قرارداد پیمانکاری خدمات هستند مانند قرارداد مدیریت پیمان، قرارداد مدیریت پروژه و قرارداد مدیریت باشگاه ورزشی با کلیک ری هر قرارداد می‌توانید جزئیات آن را ببینید.

در این مطلب ابتدا تعریف و مفهوم دقیق پروژه تبیین شده و سپس به بررسی جوانب قانونی این قرارداد می‌پردازیم.

منظور از پروژه چیست؟

برای تعریف دقیق پروژه استانداردهای متفاوتی وجود دارد.

بر مبنای یکی از استانداردها که دو تعریف برای پروژه ارائه شده است. بر اساس این پروژه تعریف اول ناظر بر اهداف پروژه و تعریف دیگر ناظر بر ویژگی‌های پروژه است.

در تعریف اول بر اساس استاندارد فوق، پروژه عبارتست از یک موقعیت تجاری مشخص ایجاد شده‌است تعریف می‌کند و در جای دیگر و با توجه به ویژگی‌های پروژه آن را یک سازمان موقتی که باید یک نتیجه منحصربه‌فرد و از پیش تعیین شده را با یک زمان از قبل تعیین شده و منابع مشخص، ایجاد کند می‌داند.

براساس ضابطه دیگر، پروژه عبارتست از یک تلاش موقت که با هدف تولید محصول، خدمت یا نتیجه‌ای منحصربه‌فرد صورت می‌گیرد.

همچنین تعریف دیگری که از اصطلاح پروژه ارائه شده است عبارتست از آنکه پروژه متضمن عملکردی محدودشده توسط زمان و هزینه برای دست‌یابی به کالا یا محصول یا خدمت مشخصی می‌باشد.

در این راستا لازم به ذکر است که اصولاً در ایران اصطلاح پروژه، صرفاً اختصاص به پروژه‌های پیمانکاری، ساختمانی و تأسیساتی دارد. لیکن توجه نمایید که پروژه را می‌توان از بعد موضوع به موضوعات تحقیقاتی، ساختمانی، مهندسی مجدد، تدارکات،‌ پیاده‌سازی فرایندهای کسب و کار و اجتماعی تقسیم نمود.

مهم‌ترین ارکان قرارداد پیمانکاری پروژه

  1. مشخصات طرفین قرارداد
  2. 1 مشخصات کارفرما
  3. 2 مشخصات پیمانکار
  4. موضوع قرارداد پیمانکاری پروژه و محل انجام آن
  5. محاسبات و مشخصات فنی پروژه
  6. هزینه قرارداد (به تفکیک و کلی)
  7. شرایط پرداخت
  8. اسناد و مدارک پیمان
  9. مدت انجام موضوع قرارداد پیمانکاری پروژه
  10. ضمانت اجرای دیرکرد طرفین در انجام پروژه
  11. ترتیبات نظارت بر عملکرد پیمانکار
  12. تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه
  13. نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار
  14. تعهدات پیمانکار
  15. تعهدات کارفرما
  16. ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار
  17. دستگاه نظارت
  18. مالیات پروژه
  19. موارد فسخ قرارداد
  20. اختلافات ناشی از قرارداد
  21. موارد متفرقه
  22. نُسخ قرارداد

امضاء و اثرانگشت کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان

امضاء و اثرانگشت پیمانکار/ یا نماینده قانونی ایشان

به خاطر داشته باشید که اگر شما نیز در سدد انعقاد قرارداد فوق وفق قانون کار هستید، می‌توانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری پروژه ، قراردادی مختص خودتان را با رعایت تمام نکات و شروط مدنظرتان داشته باشید.

چهار نکته مهم قراردادی از قرارداد پیمانکاری پروژه

1- اولین نکته‌ای که توجه به آن در قرارداد پیمانکاری پروژه ضرورت دارد، درج ماده یا شرطی با این مفهوم است که پیمانکار مراتب پیشرفت پروژه را در قالب گزارشی جامع به کارفرما ارائه نماید. به عنوان نمونه می‌توان در قرارداد درج نمود که پیمانکار/مجری متعهد می‌گردد گزارش نوبه‌ای پیشرفت پروژه را در فواصل مشخص و به طور متوالی به کارفرما تسلیم کند.

2- توصیه می‌شود در زمان تنظیم قرارداد پیمانکاری پروژه بخشی را به ترتیبات پرداخت اختصاص دهید. با این توضیح که پروژه را به چند مرحله تقسیم نموده و پس از انجانم هر مرحله مبلغی را تعیین نمایید.

بدیهی است پیمانکار پس از انجام و اتمام هر مرحله ضمن ارائه گزارش مستحق دریافت مبلغ مقرر مورد توافق است.

3- در قرارداد پیمانکاری پروژه ضرورت دارد تا درج شود که کارفرما در حدود مقدورات متعهد می‌گردد اطلاعات مورد نیاز پروژه را تا آنجا که جنبه امنیتی و محرمانه نداشته باشد در اختیار مجری قرار دهد.

4- در برابر نکته اول کارفرما نیز موظف است که حسب تراضی حداکثر پس از سه روز از گزارش نوبه‌ای و مرحله‌ای پیشرفت پروژه نظرات خود را به مجری اعلام نموده تا نسبت به رفع نواقص به هزینه  خود اقدام نماید. در غیر این صورت گزارش تائید شده تلقی می‌گردد.

نتیجه گیری

پروژه ممکن است نسبت به موضوعات مختلفی اعم از موضوعات تحقیقاتی، ساختمانی، مهندسی مجدد، تدارکات،‌ پیاده‌سازی فرایندهای کسب و کار و اجتماعی تعریف شود.

یکی از طرق اجرای صحیح پروژه، انعقاد قرارداد پیمانکاری پروژه است. این قرارداد دارای نکات مهم و ظریفی است که توجه به آنها شما را معضلات حقوقی در امان نگه می‌دارد.

در این راستا چرا با یک قرارداد پیمانکاری پروژه حرفه‌ای، خیال راحت و مشارکت بی‌دغدغه را تجربه نکنید؟ همین الان آن را از بانک نمونه قرارداد دریافت کنید.

4.5/5 - (2 امتیاز)
دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط