همانطور که همه ما می دانیم پیشرفت تکنولوژی صنعتی، پیشرفت وسایل را نیز به دنبال داشته است. از اساسی ترین وسایل و لوازم جهت جابجایی اشیا، خاصتا اشیا سنگین لیفتراک می باشد. قرارداد پیمانکاری لیفتراک از مهمترین و اساسی ترین قراردادهایی که با توسعه صنعت در داخل کشور و خارج از کشور، گسترش چشمگیری یافته است.
در حقیقت قرارداد اجاره لیفتراک دارای نکات حقوقی بسیاری است و از این رو در بسیاری از موارد شاهد بروز اختلافات میان کارفرمایان و پیمانکاران می باشیم، از این رو ما در این مطلب برانیم تا به بیان مفاد قرارداد اجاره لیفتراک، نکات حقوقی آن و … بپردازیم.
به صورت کلی باید بدانید که انواع قرارداد پیمانکاری خدمات مخصوصا پیمانکاری شهرسازی اهمیت زیادی دارند برخی از مهمترین این قرارداد را در زیر مشاهده میکنید: (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر قرارداد روی آن کلیک کنید)
قراداد امانی قرارداد جمع آوری زباله، قرارداد حمل و نقل، قرارداد تسطیح زمین، قرارداد راهسازی، قرارداد اجرای فضای سبز قرارداد حمل قیر مذاب و غیره
لیفتراک چیست؟
همانطور که همه بیان شد، یکی از وسایل پر کاربرد برای جابهجایی اشیا سنگین عبارت است از استفاده از لیفتراک.
لیفتراک در حقیقت نوعی وسیله است که دارای دو شاخک در جلوی خود است که از آن برای بالا و پایین بردن و جابجایی اشیا و وسایل استفاده میشود.
لیفتراک دکل، شاخک و …دارد که با توجه به نوع فعالیت آن ها در انبار نمودن بار، حمل ونقل و جا به جایی طراحی و تولید میگردد و قراردادی تحت عنوان قرارداد پیمانکاری لیفتراک برای استفاده از آن منعقد میشود.
چرا نیاز به لیفتراک دارم؟
لیفتراک کاربرد متعددی داشته و اشخاص گوناگون براساس نیاز خود از آن استفاده مینمایند اما غالبا لیفتراک در انبار های بزرگ و مکان های ساختمانی استفاده میکنند.
باید به خاطر داشت که استفاده از لیفتراک در محل هایی که ساخت و ساز بیشتر است کاربرد بیشتری دارد، علت این امر آن است که این دستگاه به راحتی میتواند مصالح و وسایل ساختمانی را بلند کرده و به هر جایی که مورد نظر اشخاص باشد منتقل میکند.
لیفتراک ها در انبار ها نیز بسیار کاربرد دارند زیرا آن ها به راحتی میتوانند وسایل را جا به جا نمایند. یکی از قراردادهای مهم دیگر این حوزه قرارداد اجاره جرثقیل که میتوانید در لینک بیشتر در مورد آن بخوانید
انواع لیفتراک کدام است؟
انواع لیفتراکها معمولاً عبارتند از موارد ذیل که حسب مورد در قرارداد لیفتراک انتخاب میشوند:
۱-لیفتراک حمل بار تا ۳ تن
۲-لیفتراک حمل بار از ۳ تا ۴ تن
۳-لیفتراک حمل بار از ۴ تا ۶ تن
۴-لیفتراک حمل بار از ۶ تا ۹ تن
۵-لیفتراک حمل بار از ۹ تن به بالا
مفاد قرارداد اجاره لیفتراک
عنوان قرارداد
ماده ۱-مشخصات طرفین
ماده ۲- موضوع قرارداد پیمانکاری لیفتراک
ماده ۳- تاریخ انعقاد قرارداد
ماده ۴- مدت قرارداد
ماده۵-مبلغ قرارداد
ماده ۶- نحوه پرداخت مبالغ
ماده۷- تعهدات کارفرما
ماده۸-تعهدات پیمانکار
ماده ۹-نوع لیفتراک
ماده ۱۰-کسورات قانونی
ماده ۱۱- فسخ قرارداد پیمانکاری لیفتراک
ماده ۱۲- سایر موارد
ماده ۱۳- حل اختلاف و داوری
ماده ۱۴-نسخ قرارداد
امضا/اثرانگشت کارفرما
امضا/اثرانگشت پیمانکار
به خاطر داشته باشید که اگر شما نیز در سدد انعقاد قرارداد پیمانکاری لیفتراک وفق مقررات قانون کار هستید، میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد پ، قراردادی مختص خودتان با رعایت تمام نکات و شروط مدنظرتان داشته باشید.
مهمترین نکات قرارداد اجاره لیفتراک چیست؟
۱-بخاطر داشته باشید که بار مجازی که هر لیفتراک میتواند جا به جا کند باید توسط کارخانه بر روی آن درج شود.
این بدان معناست که درست است که یک لیفتراک صنعتی میتواند وزن های زیاد بار را جابه جا کند، اما باید توجه کرد که حداکثر توان حمل بار و وزن کالا، برای هر لیفتراک از قبل توسط کارخانه سازنده مشخص خواهد شد.
۲-از بزرگترین مزایای لیفتراک آن است که میتواند به راحتی وسایل سنگین را بدون خطر واژگونی به هرجا منتقل کند.
۳-راننده گان لیفتراک باید کاملا از نحوه کار با لیفتراک و وزن باری که میخواهند حمل کنند آگاه باشند.
۴-استفاده از یک لیفتراک صنعتی، تخصص خاصی لازم است و لازم است که راننده دوره های رانندگی با دستگاه صنعتی لیفتراک را بگذراند.
همچنین او موظف است تا گواهینامه مخصوص دریافت کند.
۵-بخاطر داشته باشید که قبل از استفاده از لیفتراک باید تمام اصول فنی دستگاه چک بشود.
۶-هر لیفتراک باید که پیش از استفاده و روشن شدن، تست شود و بازرسی کامل صورت گیرد.
اطلاعات کسب شده از تست و بازرسی مطروحه باید که در فرم بازرسی ثبت شود.
۷-لیفتراک ها مانند تمامی محصولات صنعتی باید که از استانداردهای صنعتی پیروی نمایند.
۸-به یاد داشته باشید که تعمیر و نگهداری، خرابی ها، حوادث کار و نام راننده حتما باید در فرم بازرسی ثبت شود.
۹-دقت نمایدد که لیفتراک های دیزلی بسیار پرسروصدا هستند و آلودگی محیط زیست را به همراه دارند.
در مقابل، لیفتراک های برقی این عیب را ندارند؛ اما اشکال بزرگ لیفتراک برقی عبارت است از اینکه در صنایع بزرگ که در فضاهای گسترده و باز باید کالاها حمل شوند، قابل استفاده نیستد؛ چرا که حقیقتا تأمین برق دستگاه در این حالت بسیار مشکل است.
سخن آخر
در نهایت باید بیان نمود که لیفتراک ها جزو ماشین های ضروری صنعتی به شمار میروند و هدف از استفاده از آن ها عبارت است از حمل و نقل و جابهجایی انواع بار، در وزن های بسیار بالا.
قرارداد اجاره لیفتراک از قراردادهای بسیار پرکاربرد در حوزه صنعت است و این قرارداد دارای نکات بسیار فراوانی است و از این رو توصیه میشود تا پیش از انعقاد قرارداد پیمانکاری لیفتراک ، از محتوای قرارداد و نکات حقوقی آن اطلاع یابید تا در آینده دچار مشکل و ضررهای جبران ناپذیر نگردید.