غالباً اولین سؤالی که اشخاص پیش از شروع یک فعالیت از خود میپرسند، حداقل هزینهای است که برای انجام آن فعالیت مورد نیاز است. ثبت دانش بنیان نیز از این قاعده مستثنا نبوده و یکی از مهمترین پرسشهای متقاضیان تأسیس شرکت دانش بنیان، حداقل سرمایه برای ثبت شرکت دانش بنیان است. در این مقاله ما قصد داریم تا ضمن ارائه توضیحات لازم درباره سرمایه مورد نیاز برای تأسیس شرکت دانش بنیان، شما را در این زمینه راهنماییم کنیم.
شرکت دانش بنیان چگونه شرکتی است؟
شرکتهای دانش بنیان دستهای از شرکتهای تجاری هستند که از طریق همافزایی به پیشبرد و افزایش سطح دانش و تکنولوژی در کشور کمک میکنند. شرکتهای دانش بنیان از منظرهای مختلفی با سایر شرکتهای تجاری متفاوت هستند؛ برای مثال، در سایر شرکتهای تجاری هدف اصلی از تأسیس شرکت کسب درآمد و سود است، در صورتی که در شرکتهای دانش بنیان، هدف اصلی از تأسیس شرکت، تولید محصولات و ارائه خدمات با فناوریهای جدید است که سبب توسعه علم و تکنولوژی در کشور میشود. علاوه بر این، نظارت بر محصولاتی که این شرکتها تولید میکنند و یا خدماتی که ارائه مینمایند متفاوت است و این محصولات و خدمات باید حتماً در دسته محصولات و خدمات دانش بنیان قرار بگیرند. در ادامه مطلب، به توضیح حداقل سرمایه برای ثبت شرکت دانش بنیان خواهیم پرداخت.
حداقل سرمایه برای ثبت شرکت دانش بنیان چه میزان است؟
احتمالاً شما هم پیش از آنکه قصد تأسیس شرکت دانش بنیان را داشته باشید از خود پرسیدهاید که حداقل سرمایه لازم برای تأُیس و ثبت شرکت دانش بنیان چه اندازه است. در پاسخ به این سؤال باید گفت که ثبت شرکت دانش بنیان نیز مانند تمام امور تجاری دیگر نیاز به سرمایه دارد اما، شما میتوانید با حداقل سرمایه نیز اقدام به تشکیل و ثبت یک شرکت دانش بنیان نمایید. البته باید این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که تأسیس یک شرکت دانش بنیان با حداقل هزینه، ممکن است در ادامه مسیر شما را با دشواریهای مواجه نماید.
حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان ۱۰۰ هزار تومان است که این مبلغ، باید در اساسنامه شرکت دانش بنیان درج گردد.
اما، موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای تأسیس دانش بنیان، هزینههای دیگری نیز لازم است؛
هزینههای ثبت شرکت دانش بنیان عبارتاند از :
۱. سرمایه لازم برای پیشبرد طرح
۲. تهیه وسایل لازم برای آغاز فعالیت
۳. استخدام نیروهای متخصص به منظور انجام موضوع شرکت
۴. هزینه استفاده از فناوریهای به روز در تولید محصولات
۵. هزینههای مترقبه و غیره.
چه سرمایههایی برای شرکت دانش بنیان ضروری هستند؟
علاوه بر سرمایه مادی برای شرکت دانش بنیان، سرمایههای دیگری نیز مورد نیاز است. همانطور که بالاتر نیز بیان شد، انواع شرکتهای دانش بنیان با هدف پیشبرد اهداف علمی در کشور ایجاد میشوند و درنتیجه، متقاضیان تأسیس این نوع از شرکت، افرادی هستند که ایدههایی نوین برای بهکارگیری فناوریهای جدید و تولید محصولات و خدماتی در خدمت دانش و تکنولوژی دارند. به همین دلیل لازم است بدانید که برای تأسیس یک شرکت دانش بنیان، نه تنها سرمایه مادی بلکه سرمایه معنوی و انسانی نیز مورد نیاز است. این موضوع تا اندازهای حائز اهمیت است که میتوان گفت مهمترین دارایی شرکتهای دانش بنیان نه دارایی مالی بلکه دارایی فکری و معنوی آنها است. شرکتهای دانش بنیان برای پیشبرد اهداف خود باید از ایدهها و توان تخصصی افرادی بهره ببرند که توانایی و تخصص علمی لازم را دارا میباشند.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم تا به توضیح سرمایه لازم برای ثبت و تأسیس شرکت دانش بنیان بپردازیم. مطابق با قانون، حداقل سرمایه لازم برای ثبت دانش بنیان ۱۰۰ هزار تومان است که البته باید توجه داشت این تنها سرمایه مالی لازم است و برای تأسیس دانش بنیان در ایران، سرمایههای دیگری نیز مانند سرمایه معنوی و انسانی مورد نیاز است.
اگر از مطالعه این مطلب رضایت داشته و این مطلب برای شما مفید بوده است، پیشنهاد ما به شما مراجعه به مجله حقوقی وینداد و مطالعه سایر مطالب منتشرشده در این مجله در ارتباط با شرکتهای دانش بنیان است. علاوه بر این، شما میتوانید چنانچه قصد ثبت شرکت دانش بنیان را دارید، از خدمات ثبت شرکت وینداد در این زمینه استفاده نمایید.
سؤالات متداول
۱. آیا سرمایه شرکت دانش بنیان باید در اساسنامه درج شود؟
بله. سرمایه شرکت دانش بنیان یکی از مواردی است که باید در اساسنامه این شرکت قید شود.
۲. حداقل سرمایه ثبت شرکت دانش بنیان در ایران چه قدر است؟
حداقل سرمایه لازم برای تأسیس و ثبت شرکت دانش بنیان در ایران ۱۰۰ هزار تومان است.