مراحل ثبت شرکت دانش بنیان به زبان ساده

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان به زبان ساده

پس از اینکه تصمیم به تاسیس شرکت دانش بنیان گرفتید لازم است که مراحل ثبت شرکت دانش بنیان را نیز بدانید، سوالی که بسیاری از افراد از خود می‌پرسند این است که مراحل ثبت شرکت دانش بنیان چگونه است؟ دانستن این مراحل از حیث صرفه جویی در وقت بسیار مهم

پس از اینکه تصمیم به تاسیس شرکت دانش بنیان گرفتید لازم است که مراحل ثبت شرکت دانش بنیان را نیز بدانید، سوالی که بسیاری از افراد از خود می‌پرسند این است که مراحل ثبت شرکت دانش بنیان چگونه است؟

دانستن این مراحل از حیث صرفه جویی در وقت بسیار مهم است. برای این منظور در این مقاله سعی کرده‌ایم  شما را با مراحل آن آشنا کنیم.

فرآیند ثبت شرکت دانش بنیان

ثبت شرکت دانش بنیان پیچیدگی زیادی ندارد، مدیران شرکت‌ها و افرادی که قصد دارند تازه شرکت دانش بنیان به ثبت برسانند، گاهی اوقات از خود می‌پرسند برای اینکه شرکت دانش بنیان تاسیس کنند، باید چه فرآیندهایی را انجام دهند؟

به‌طوری کلی برای تاسیس این شرکت‌ها لازم است دو مرحله کلی را طی کنید. به عبارتی مراحل ثبت شرکت دانش بنیان به دو مرحله تقسیم می‌شود. هرکدام از این مراحل به بخش‌های کوچکتری نیز تقسیم می شود. در واقع دانستن این دو مرحله کلی برای نحوه ایجاد شرکت دانش بنیان بسیار مهم است.

این دو مرحله شامل:

  • ثبت شرکت در قالب یکی از شرکت‌های تجاری مثل سهامی خاص یا مسئولیت محدود: منظور از ثبت شرکت این است که شرکت در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.
  • اخذ مجوز دانش بنیان: پس از اینکه شرکت به صورت عادی ثبت شد لازم است که شرکت را در سامانه ثبت شرکت دانش بنیان، به ثبت برسانید.

مراحل و نحوه تاسیس شرکت دانش بنیان 

توضیح دادیم که لازم است دو مرحله کلی را طی کنیم تا شرکت دانش بنیان را به ثبت برسانیم. در ذیل به  مراحل ثبت شرکت دانش بنیان به صورت کامل می‌پردازیم:

  • اولین مرحله ثبت یک شرکت تجاری است. ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها انجام می‌شود. لازم است که یادآوری کنیم که برای ثبت شرکت حداقل تعداد ۳ نفر تا ۵ نفر برای دانش بنیانی شدن شرکت لازم است و همین طور در رابطه با حداقل سرمایه لازم، معمولا هرساله تعیین می‌گردد. بنابراین یک نرخ ثابتی برای ثبت شرکت دانش بنیان وجود ندارد. اما با این حال با صد هزار تومان نیز می‌شود شرکت دانش بنیان را به ثبت رسانید به این خاطر که بیشتر بودجه و کمک های از سمت نهاد ریاست جمهوری تامین می‌شود.
  • پس از اینکه ثبت شرکت به صورت عادی انجام شد لازم است وارد سامانه ثبت شرکت دانش بنیان بشوید و مشخصات مربوط به شرکت دانش بنیان را وارد نمایید. پس از اینکه مراحل ارزیابی از طریق کارگروه ارزیابی شد به صندوق نوآوری معرفی می‌شود.
  • معرفی شرکت دانش بنیان به صندوق نوآوری
  • مراجعه به سامانه صندوق نوآوری برای اطلاع از خدماتی که این صندوق ارائه می‌دهد.
  • پرکردن پرسشنامه های مربوطه

مدارک لازم برای تاسیس شرکت دانش بنیان

با نحوه ایجاد شرکت دانش بنیان آشنا شدیم حال لازم است حداقل مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان را نیز بدانیم چرا که برای مراحل ثبت شرکت دانش بنیان باید مدارک را نیز از قبل به صورت آماده داشته باشید.

به طور کلی مدارک ثبت شرکت دانش بنیان به صورت ذیل است:

  • رزومه شرکت
  • اساسنامه شرکت دانش بنیان
  • آگهی روزنامه رسمی شرکت
  • اظهار نامه شرکت دانش بنیان یا شرکت نامه شرکت
  • کپی شناسنامه اعضای هیئت مدیره شرکت
  • مدارک تحصیلی اعضا
  • مجوزهای لازم و تصاویر آنها
  • آخرین لیست بیمه رد شده شرکت و حقوق کارکنان
  • تصویر اظهارنامه مالیاتی شرکت و همچنین خود اظهارنامه مالیاتی
  • آدرس شرکت و کد پستی و همچنین شماره تلفن شرکت

قوانین و شرایط تاسیس شرکت دانش بنیان

می‌توان گفت مراحل ثبت شرکت دانش بنیان شامل شرایط تاسیس این شرکت‌ها نیز می‌شود. به این خاطر که هر شرکتی باید شرایط ثبت شرکت را کسب کند تا بتواند شرکت دانش بنیان خود را به ثبت برساند.

  • در شرکت دانش بنیان باید کالاها و یا خدمات ارائه شده در زمینه فناوری بالا و به اصطلاح های تک باشد یعنی باید آن کالا به سختی قابل کپی برداری باشد.
  • این کالاهایی که شرکت دانش بنیان قصد تولید آن را دارند باید حداقل در سطح نمونه آزمایشگاهی وجود داشته باشد و یا اینکه در حال تولید باشد.
  • محصولاتی که در شرکت دانش بنیان طراحی میشود باید مبتنی بر طراحی داخلی و یا انتقال فناوری به همراه تغییرات اساسی باشد.
  • لازم است که نیمی از درآمد شرکت دانش بنیان در یک سال مالی گذشته ناشی از فروش فناوری باشد.
  • افرادی که قصد تاسیس شرکت دانش بنیان را دارند باید دارای حداقل یک اختراع ثبت شده در داخل و یا به صورت بین المللی باشد.
  • اعضای و موسسین شرکت باید سابقه مدیریتی یا علمی و یا فعالیت کاری در حوزه فعالیت شرکت داشته باشند.

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان وینداد

برای طی کردن مراحل ثبت شرکت دانش بنیان لازم است که مشاورانی را در کنار خود داشته باشید به این خاطر که وجود یک تیم مشاوره به شما کمک می‌کند شرکت دانش بنیان خود را به راحتی به ثبت برسانید. برای این منظور کافی است جهت مشاوره به تیم کارشناسان وینداد مراجعه نمایید. به این خاطر که تیم کارشناسان وینداد در زمینه ثبت شرکت، و تاسیس شرکت دانش بنیان، مشاوره مراحل ثبت شرکت و تشکیل هیئت مدیره شرکت ها تجربه بسیار زیادی دارد. کافی است در طول هفته با ما تماس بگیرید.

جمع بندی

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان به مراحل ثبت شرکت به صورت عادی و ثبت شرکت به صورت دانش بنیانی تبدیل می‌شود. در این خصوص لازم است که مدیران شرکت ها مراحل ثبت شرکت دانش بیان را به صورت کلی بدانند. شرایط ثبت نیز بخشی از مراحل ثبت شرکت دانش بنیان است به این خاطر که باید شرایط های لازم را نیز برای دانش بنیانی شدن کسب نمایید.

سوالات متداول

شرکت‌های دانش بنیان چه اهدافی را دنبال می کنند؟

عمده هدفی که شرکت دانش بنیان دنبال می‌کند افزایش علم و پیشرفت اقتصادی و همچنین تجاری سازی علم برای کشور است. این شرکت ها اهداف علمی کشور را محقق می‌نمایند.

مزایای ثبت شرکت دانش بنیان چیست؟

پس از اینکه شرکت دانش بنیان ثبت شد از امتیازات دولتی بهره مند می‌گردد و از مالیات و عوارض گمرکی معاف می‌شوند. این شرکت ها می‌توانند از تسهیلات قرض الحسنه نیز استفاده نمایند.

۵/۵ - (۲ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر ثریا احمدی

ثریا احمدی

ثریا احمدی یکی از نویسندگان خوب وینداد است که کارشناسی حقوق را در دانشگاه علوم قرآن و حدیث خوانده و اطلاعات تخصصی در شاخه‌های مختلف به‌ویژه امور ثبتی و قراردادی دارد و به همین واسطه مقالات کاربردی را در مجله حقوقی وینداد منتشر کرده که در ادامه این مقالات را می‌خوانید.

خدمات ثبتی مناسب شما