تفاوت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره چیست؟

تفاوت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره چیست؟

تفاوت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره اولین سوالی است که به هنگام شنیدن شرکت‌ها ذهن هر کسی را به خود مشغول می‌کند و دیده شده است که بسیاری از افراد اشتباها این دو سمت را به‌جای هم بکار می‌برند. ما در این مطلب به تفاوت­‌ مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره

تفاوت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره اولین سوالی است که به هنگام شنیدن شرکت‌ها ذهن هر کسی را به خود مشغول می‌کند و دیده شده است که بسیاری از افراد اشتباها این دو سمت را به‌جای هم بکار می‌برند.
ما در این مطلب به تفاوت­‌ مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره با توجه به برخی از مقررات و قوانین و وظایف و ویژگی­‌های این دو نهاد خواهیم پرداخت.

مدیر عامل کیست؟

مدیرعامل یا (Chief Executive Officer (CEO بالاترین مدیر اجرایی در یک شرکت است که مسئولیت‌های اصلی‌اش توسعه و پیاده‌سازی استراتژی‌های سطح بالا، تصمیم‌گیری‌های اصلی شرکت، مدیریت کل عملیات و منابع شرکت و عمل کردن به‌عنوان نقطه اصلی ارتباط بین هیئت مدیره و عملیات شرکت است. مدیر عامل اغلب سمتی در هیئت مدیره دارد و در بعضی مواقع رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل یک نفر هستند.

مدیر عامل شرکت در حدود اختیاراتی که توسط هیئت مدیره به او تفویض شده است، نماینده شرکت محسوب شده و حق امضاء دارد.

از آنجایی که داشتن مدیر عامل برای شرکت سهامی عام یا خاص، الزامی است می‌توانید همین الان برای دانلود نمونه قرارداد مدیر عامل اقدام کنید تا از وجود یک رابطه حرفه‌ای در شرکت خود مطمئن شوید.

مدیر عامل چه وظایفی دارد؟

وظایف مدیر عامل از شرکتی به شرکت دیگر و بسته به اندازه و سازمان، متفاوت خواهد بود. در شرکت‌های کوچک‌تر، مدیرعامل اغلب نقش بیشتری در شرکت خواهد داشت، تصمیمات تجاری زیادی می‌گیرد، حتی در سطوح پایین‌تر مثل استخدام کارمندان نیز نقش دارد؛ اما در شرکت‌های بزرگ‌تر اغلب فقط با استراتژی سطح بالای شرکت سروکله می‌زند و مدیریت بخش‌های مختلف سازمان با سپردن سایر وظایف به مدیران و بخش‌ها انجام می‌گیرد.

از جمله وظایف مهم مدیرعامل در یک شرکت عبارتند از:

  • ایجاد، برقراری ارتباط و اجرای چشم‌انداز شرکت، ماموریت و جهت‌دهی کلی به سازمان
  •  رهبری توسعه و پیاده سازی استراتژی‌های کلی سازمان
  • نظارت بر عملیات کلی سازمان با توجه به جهت تعیین شده در برنامه های استراتژیک
  • تعیین مسئولیت‌ها و اختیارات کارکنان و ابلاغ به آن‌ها.

مدیرعامل چگونه انتخاب می شود؟

مدیرعامل به عنوان نقطه اصلی ارتباط بین هیئت مدیره و کارکنان شرکت عمل می‌کند و توسط هیئت مدیره و سهامداران از بین اعضای هیئت مدیره یا خارج از آن تعیین می‌شود.

 اگر از بین اعضای هیئت مدیره انتخاب شود مدت مدیریت عاملی او نباید از مدت عضویتش در هیئت مدیره بیشتر شود. نقش مدیرعامل از یک شرکت به شرکت دیگر متفاوت است و بستگی به اندازه، فرهنگ و ساختار شرکت دارد.

در شرکت‌های بزرگ، مدیرعامل معمولا با تصمیمات استراتژیک سطح بالا به‌عنوان کسی که مسئولیت جهت‌دهی کلی شرکت را بر عهده دارد، عمل می‌کند و در شرکت‌های کوچکتر، مدیرعاملان اغلب در فعالیت‌های روزانه دخیل هستند.

رئیس هیئت مدیره چه کسی است؟

رئیس هیئت مدیره یا (chairman) مدیری است که توسط هیئت مدیره شرکت انتخاب می‌شود و مدیریت و ریاست بر جلسات هیئت مدیره را برعهده دارد. از اختیارات رئیس هیئت مدیره این است که اطمینان حاصل کند که جلسات به‌درستی و بانظم و مطابق دستور برگزار ‌شوند و در جهت رسیدن به یک توافق عام در تصمیم‌گیری‌های هیئت مدیره فعالیت می‌کند. این جایگاه، با جایگاه مدیرعامل شرکت تفاوت دارد و می‌تواند غیراجرایی (پاره وقت) و یا اجرایی (تمام وقت) باشد.

رئیس هیئت مدیره چه وظایفی دارد؟

در بعضی شرکت‌ها، نقش‌های رییس هیئت مدیره و مدیرعامل ترکیب‌ شده‌اند. در شرکت‌هایی که شفافیت و مسئولیت‌پذیری پایین‌تری دارند، مسائل مربوط به جلوگیری از فساد و نظارت بر عملکرد مدیران در نظر گرفته نمی‌شود و دو جایگاه متفاوت با عملکردهای کاری مجزا در اختیار یک فرد قرار می‌گیرد و زمینه ایجاد فساد و تخلفات مالی و اجرایی ایجاد می‌شود.

وظیفه اصلی رئیس هیئت مدیره، مدیریت و رهبری هیئت مدیره است.

عمده وظایف رئیس هیئت مدیره عبارت است از:
الف- دعوت هیئت مدیره برای تشکیل جلسه
ب- ریاست هیئت مدیره
ج- دعوت مجمع عمومی به نمایندگی از هیئت مدیره
د- ریاست مجامع عمومی به عنوان رئیس هیئت رئیسه.

هیئت مدیره از چه کسانی تشکیل می‌شوند؟

هر شرکت سهامی به وسیله یک عده اشخاص صاحب سهم اداره می شود که قانون، عنوان هیئت مدیره را به آنان داده است. افراد این هیئت مدیره هر یک نماینده شرکت هستند یعنی از طرف شرکت به عنوان نماینده منتخب شده‌اند که در امور جاری شرکت اقدام نمایند. یک شخص می‌تواند در عین حال رئیس یا عضو هیات مدیره چندین سازمان نیز باشد.
در صورتیکه مدیر عامل سه چهارم رای حاضرین در مجمع عمومی را در مورد اینکه رئیس هیئت مدیره همان سازمان باشد کسب نماید می‌تواند تصدی آن پست را نیز بر عهده گیرد و این موضوع الزامی است که هر سازمان دارای مدیر عامل باشد.

در مورد نقش هیئت مدیره و لزوم ایجاد این نهاد باید گفت که شرکت سهامی به وسیله­‌ هیئت مدیره‌ای که از بین صاحبان سهام انتخاب شده و کلا یا بعضا قابل عزل می‌­باشند اداره خواهد شد.

هیئت مدیره باید با مدیر عامل منتخب، حتما قرارداد استخدامی منعقد نماید و بلافاصله باید نام و مشخصات و حدود اختیارات مدیر عامل را با ارسال نسخه‌ای از صورتجلسه هیات مدیره حاکی از انتخاب وی، به مرجع ثبت اعلام کند، تا پس از ثبت، در روزنامه رسمی آگهی شود. قرارداد خدمات مدیر عامل یکی از انواع قرارداد حقوقی است که محدوده اختیارات و وظایف مدیرعامل را مشخص می‌کند.

تفاوت مسئولیت‌های مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره

تفاوت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره

برای شروع به توضیح تفاوت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره می‌توان گفت هیات مدیره موقعیتی دائمی‌­تر و بلند مدت‌تر و ساختاری منسجم‌­تر نسبت به هیات رئیسه دارد. از این جهت که هیات مدیره در یک جلسه و به موجب صورت‌جلسه و تصمیم اتخاذشده انتخاب و به مدت دو سال فعالیت می­‌نماید ولی هیات رئیسه بنا به نیاز و در جلسات مشخص تشکیل شده و پس از خاتمه‌­ی ماموریت طبیعتا منحل خواهند شد.
از آنجا که شرکت‌ها توسط مدیرانی اداره می‌شوند که مسئول حفظ حقوق مالی و غیرمالی سهامداران، صاحبان سرمایه و اشخاص ثالث هستند درکنار مسئولیت‌های مدنی و کیفری مدیران و هیئت مدیره باید از تفاوت‌ مسئولیت آنها اطلاع داشت.

از جمله دیگر تفاوت مسئولیت‌ها موارد زیر را شامل می‌شود:

تفاوت در وظایف هیئت مدیره و هیئت رئیسه

وظایف هیئت مدیره:

  • اتخاذ تصمیمات عملی
  • اتخاذ سیاست‌های عملی
  • اطلاع رسانی از روند اجرای سیاست‌ها به هیئت رئیسه
  • ارائه توصیه‌ها و پیشنهادات مستند به هیئت رئیسه
  •  هیات مدیره می‌تواند بیش از یک مدیر عامل برای شرکت انتخاب کند. مدیر عامل را می‌توان از بین اعضای هیات مدیره یا سهامداران شرکت یا خروج از آن انتخاب کرد.

وظایف هیئت رئیسه:

  • تایید سیاست‌های کلان شرکت
  • تصمیم‌گیری در مورد اهداف و سیاست‌های اصلی شرکت و اتخاذ آن
  • پیش‌بینی عملکرد شرکت
  • به عنوان یک حامی و پشتیبان خارجی عمل کردن

از دیگر تفاوت‌های مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره این است از وظایف مهم هیئت مدیره انتخاب شخص مناسب به عنوان مدیر عامل می‌باشد و این انتخاب باید در جلسه رسمی هیات مدیره به عمل آید درحالی که مدیر عامل تنها وظیفه نظارت بر پروژه‌های شرکت و جهت دادن به فعالیت‌های شرکت را دارد.

مدت مدیریت اعضای هیات مدیره ۲ سال می­‌باشد و وظایفی از قبیل اداره امور کلی شرکت، ارائه گزارش­‌های مالی، انجام معاملات، دعوت از سهام‌­داران برای جلسات مجمع را بر عهده دارند و این در حالی است که موضوع فعالیت اعضای هیات رئیسه تنها محدود به جلسه و دستور آن خواهد بود.

مدیر عامل می‌تواند در جلسات هیات مدیره بدون حق رای، شرکت کند. در صورتی که از طرف رئیس هیئت مدیره اجازه داشته باشد، نیز در صورت لزوم در مواقع اضطراری، می‌تواند هیئت مدیره را برای تشکیل جلسه دعوت نماید.

اهمیت نقش قرارداد در رسمیت دادن به وظایف مدیران

بعد از آشنایی یا تفاوت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره باید بگوییم در هر شرکت تجاری، مدیران از ارکان اصلی آن شرکت به حساب می­‌آید چرا که علاوه بر داشتن مسئولیت‌­های مدیریتی از دیدگاه حقوقی نیز دارای مسئولیت­‌های متعدد است.

از آنجایی که شرکت نیازمند خدمات شخصی به عنوان مدیرعامل شرکت می‌باشد، حدود وظایف و نقش مدیرعامل بایستی در قالب یک قرارداد کامل و قانونی تعیین شود. در این نوع از قرارداد کاری درصورتی که شرکتی بخواهد از خدمات تخصصی مدیرعامل در مجموعه خود استفاده نماید بر اساس ضوابط و مقررات و به موجب حکم یا قرارداد در مجموعه، آن شخص به عنوان مدیرعامل به خدمت پذیرفته می‌شود.
از مهم‌ترین و حرفه‌ای ‌ترین اقداماتی که باید در ابتدای تاسیس شرکت انجام دهید این است که با دانلود قرارداد خدمات مدیر عامل حقوق و وظایف مدیرعامل را مشخص کنید.

سوالات متداول

آیا وجود سمت مدیرعامل در شرکت ها ضروری است؟

بله؛ داشتن مدیر عامل برای شرکت سهامی عام یا خاص، الزامی است.

هیئت مدیره به کدام اشخاص شرکت گفته می‌شود؟

هر شرکت سهامی به وسیله یک عده اشخاص صاحب سهم اداره می شود که قانون، عنوان هیئت مدیره را به آنان داده است.

۴.۴/۵ - (۵۶ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات

49 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    ببخشین در ثبت شرکت برای اینکه هم مدیر عامل و هم رئیس هیئت مدیره باهم حق امضا داشنه باشند چکار باید بکنیم
    فرق مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره
    با
    مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیره در حق امضا چیست
    سپاس

    1. با سلام و وقت بخیر
      برای اینکه امضای هردو لازم باشد باید ذکر کنید “مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره متفقا” و برای اینکه امضای هرکدام به تنهایی کافی باشد باید بنویسید “مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره منفردا”.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

  2. سلام وقت بخیر
    ببخشین در ثبت شرکت برای اینکه هم مدیر عامل و هم رئیس هیئت مدیره باهم حق امضا داشنه باشند چکار باید بکنیم
    فرق مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره
    با
    مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیره در چیست
    سپاس

  3. سلام ضمن تشکر آیا می توان در یک شرکت حقوقی سهامی خاص مدیر عامل ورئیس هیات مدیره بود ودر یک شرکت حقوقی سهامی خاص دیگر رئیس هیات مدیره بود

    1. سلام
      وقتتون بخیر
      بله این امکان وجود دارد، شما نمی‌توانید همزمان در دو شرکت مدیرعامل باشید ولی عضویت هییت مدیره و یا ریاست هییت مدیره در چند شرکت منع قانونی ندارد.

    2. سلام وعرص ادب ببخشید طبق یک قرارداد من عهده دار ی وظیفه ای بعنوان پیمانکار شدم که هرماه باید مبلغی با ارائه مستندات بحساب من واریز کنن حالا مستندات سند شده و مدیر عامل امضا نمیکنه و دلیل شم ۱۰درصد از کارکرد منو بعنوان رشوه و رانت میخواد والان ۴ماه به معوقه انداخته و منم نمیدونم چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

      1. سلام و وقت بخیر

        اگر با درخواست رشوه مواجه شدید، ابتدا باید تمام مکاتبات و مستندات مربوطه را ثبت و ضبط کنید. سپس، گزارش تخلف را به حراست سازمان، بازرسی شرکت و مقام بالادستی ارسال کنید. در مراحل بعدی، می‌توانید به مراجع ذی‌صلاح مانند اداره کار، دادسرای جرایم اقتصادی و سازمان بازرسی کل کشور شکایت کنید. همچنین، برای اقدامات حقوقی، پیشنهاد می‌شود اظهارنامه قانونی تنظیم و دعوی را در مراجع قضایی مطرح کنید. در نهایت، برای حفظ حقوق خود، از پرداخت رشوه خودداری کرده و مستندات را حفظ کنید و از طریق قانونی پیگیری کنید.

  4. سلام و درود
    بنده باجناقی داشتم که تیرماه۱۴۰۱ به رحمت خدا رفته و مدیرعامل و عضو هیئت مدیره موسسه خبری خودش بوده و در سال ۹۰ و ۹۲ در مجمع که جلسه اش در روز نامه رسمی چاپ شده دوستش که در امر خبر و گرفتن تبلیغات در سایت کمکش میکرده به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب عنوان کرده (البته خودش هم بعنوان مدیرعامل با مدت نامحدود)عنوان شده
    حالا تکلیف خانواده اون مرحوم چیه(ضمنا اون دوستش پول تبلیغاتی که خودش هماهنگ میکرده رو خودش از اون شرکتها دریافت میکرده(در توافق شفاهی با اون مرحوم)
    ممنون میشم راهنمایی کنید چون اون دوستش که در سال ۹۲ بعنوان رئیس هیئت مدیره است با در یافت ۳۰ میلیون هم راضی نمیشه که ادعای حق و حقوقی دیگه نکنه

  5. سلام
    وظایف هیأت عامل که در بعضی از شرکت ها در چارت سازمانی وجود دارند چیه و اساساً تفاوت هیأت عامل با هیأت مدیره چیه؟

  6. درود برشما
    چگونه میتوان بین دو نفر شریک در یک شرکت بازرگانی سهامی خاص تقسیم وظایف کرد که هر دو به صورت مساوی مسئولیت و قدرت یکسانی داشته باشند؟؟
    آیا میشود در سهامی خاص رئیس هیئت مدیره و نایب رئیس هر دو به عنوان مدیر عامل نیز معرفی شوند؟؟

    1. با سلام و احترام
      باید در اساسنامه شرکت و در قرارداد SHA که میان سهامداران منعقد می شود، مسائلی که فرمودید تعیین و موافق توافق واقع شود.
      مجموعه حقوقی وینداد

  7. سلام وقت بخیر به نظر شما بهتر است مدیر عامل عضو هیات مدیره باشه یا خارج از اعضای هیات مدیره انتخاب شود ؟ کدومش بهتره چرا؟

    1. با سلام و احترام
      مانعی وجود ندارد، برای اعضاء هیئت مدیره بهتر است که خارج از آن ها باشد اما برای خود مدیرعامل بهتر است که داخل اعضاء باشد.
      مجموعه حقوقی وینداد

  8. سلام مدیر عامل یا هیات مدیره جدید میتواننداز مدیر عامل قبلی بابت عملکردش شکایت کنند در صورتی که هر ساله عملکرد در مجمع ارائه وتایید شده است

  9. با سلام
    من و دوستم میخواهیم شرکت با مسئولیت محدود تاسیس کنیم. و میخواهیم مسئولیت ها و اختیارات هر دو یکسان باشد. درصد سهام را ۵۰- ۵۰ بگیریم و یکی مدیر عامل باشد دیگری رییس هئیت مدیره درست است؟ یا اینکه کسی که رییس هیئت مدیره است سهام کمتر داشته باشد؟ یا اینکه سهام مساوی تقسیم شود ولی مدیرعامل نائب رییس هیئت مدیره هم باشد؟ در واقع میخواهیم مسئولیت مدیر عاملی و رییس هئیت مدیره و سهام شرکت را طوری تقسیم کنیم که همه مسئولیت ها و اختیارات یکسان باشد. چگونه این کار را انجام دهیم؟

    1. سلام،

      شرکت مسئولیت محدود با دو شریک قابل تشکیل است. به موجب قانون، هر یک از شرکا به میزان سرمایه خود مسئول دیون و تعهدات شرکت بوده و انتخاب مدیر نیز اصولاَ به موجب شرکتنامه یا اساسنامه می باشد.

      جهت برطرف نمودن ابهامات و سوالات خود در این زمینه، می توانید از طریق لینک ذیل درخواست مشاوره تلفنی با وکلای متخصص این حوزه در ارتباط باشید.
      https://vindad.com/advice/add/

      با احترام،
      تیم حقوقی وینداد.

    2. در پاسخ به نسرین خانم ، باید بگویم شراکت ۵۰-۵۰ در شرکت با مسئولیت محدود اشتباه محض است چراکه در زمانی که دوستی برقرار است مشکلی نیست اما در زمان بروز اختلاف حتی قانون نمی تواند به شما کمک کند . تجربه سختی که خودم داشتم . در قانون کشور ما ، بیس قانون تجارت برای شرکت های سهامی خاص نوشته شده و متاسفانه قانون تجاری بروزهنوز تصویب نشده و در بعضی موارد در صورت بروز اختلاف بین شرکا و عدم توافق فیمابین و به دلیل ضعف قوانین تجاری ، شرکا بین دادگاه حقوقی و اتاق داوری ایران سرگردان خواهند بود و هیچکس نمی تواند کمکی بدهد . مثل همین اتفاقی که برای من افتاد دارایی و بیمه کنتور خودشان را می اندازند شریک توافق نمی کند و بدلیل شراکت ۵۰-۵۰ نمی توانیم از طریق ثبت شرکتها اقدام به انحلال کنیم بدلیل نداشتن اکثریت نظر و دادگاه حقوقی بدلیل بعضی موارد ضعفهای حقوقی و بند و تبصره های دست و پاگیر، سلب مسئولیت می کند و به اتاق داوری پاس می دهد و اتاق داوری هم زمان بر است و نهایتا در صورت عدم تایید رای داور توسط طرف مقابل بازم دور تسلسل تکرار فرایند داوری و بی نتیجه.
      توصیه دوستانه در ابتدا – شروع کار بدون شریک است و اگر امکان ندارد که قطعا شراکت بر پایه ۵۱-۴۹ یا هر توافقی دیگر بجز ۵۰-۵۰ باشد تا حداقل در صورت بروز اختلاف بتوانید انحلال را براحتی از طریق ثبت شرکتها و بدون نیاز به دادگاه و دادگستری انجام دهید اما در صورت شراکت ۵۰ – ۵۰ حق رای مساوی بوده و به اکثریت نمی رسد و قطعا به مشکل خواهید خورد مانند همین مشکل من که چند سالی است درگیرش هستم.

  10. سلام
    در یک شرکت سهامی خاص که ۵ نفر هیئت مدیره داره و همگی هم به سهم مساوی سهام دار شرکت هستند.
    بین مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره اختلاف پیش اومده و هیچگونه حاضر به صلح نیستند.

    ۱- آیا مدیرعامل میتونه رئیس هیئت مدیره رو از ورود به شرکت منع کند ؟ (اما مانع برگزاری جلسه هیئت مدیره نشود)
    2- اگر خودشون رضایت نداشته باشن، راه قانونی هست که بتوان یکی از اونها رو قانونی مجبور به فروش سهام خود کنیم ؟

    1. سلام،

      هیچ حق قانونی مبنی بر منع رییس هیئت مدیره بر حضور در جلسات هیئت مدیره وجود ندارد، هیچ یک از سهام داران را نمی توان به فروش سهام خود اجبار کرد و در نهایت تصمیمات هیئت مدیره با اکثریت آرای حاضرین تصویب می شود.

      با احترام،
      تیم حقوقی وینداد.

  11. سلام وقت بخیر

    آیا رییس هیات مدیره یک شرکت می تواند مدیر عامل شرکت دیگری با همین شرایط کار و رقیب باشد؟

    1. سلام،

      در این رابطه منع قانونی وجود ندارد، اما توجه داشته باشید که ، کسی نمی تواند در بیش از یک شرکت، سمت مدیرعاملی داشته باشد.

      با احترام،
      تیم حقوقی وینداد

  12. سلام خداقوت دریه شرکت مسولیت نامحدودموسسه ی خییریه آیا ریس هیت مدیره می‌تواند ریس مجمع باشد وانحلالی موسسه را بزند؟!

    1. با سلام
      سوال شما صحیح نیست چراکه چنین شرکتی ماهیت حقوقی ندارد. و برای پاسخ دادن به سوال شما باید ماهیت شرکت به درستی ذکر شود.
      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  13. سلام، برادرشوهرم گلخانه دارد، میخواهد یک شرکت به نام خودش ثبت کند و اسم مرا به نام رئیس هیئت مدیره انتخاب کند. اگر او بخواهد وام بگیرد یا شرکت بدهکار شود ، ایا این وسط پای من گیر است؟ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. با سلام و احترام
      بله همه اعضاء هیئت مدیره به میزان سهام یا سرمایه آورده خود مسئول بدهی ها و زیان های شرکت خواهند بود.
      مجموعه حقوقی وینداد

  14. سلام.
    من در شرف ثبت یک شرکت پیمانکاری ساختمانی سهامی خاص هستم، در این شرکت خودم ۵۱ونیم درصد سهامی را خواهم داشت و دونفر عضو دیگر هیئت مدیره هم دوستان خودم هستند اما متاسفانه خودم نمیتوانم امتیاز آور باشم.
    میخواستم بدونم در شرکت سهامی خاص چگونه میتوان مدیر عامل(که باید امتیاز اور هم باشد) را طوری تعیین کرد که اختیارات خطرناکی نداشته باشد و اختیارات همه در دست رئیس هیئت مدیره(خودم) باشد؟ یا به طوری که نگرانی از بابت آینده نباشد.
    دوم اینکه آیا با داشتن ۵۱ونیم درصد سهم شرکت همه کاره تمام شرکت من هستم یا امکان وجود مشکل از طرف مدی عامل یا دونفر عضو دیگر هیئت مدیره وجود دارد؟ درضمن سهام کل شرکت مال من و مادرم و پدرم است.
    و سوم اینکه آیا لازم است هیچکدام از امتیاز آوران عضو هیئت مدیره باشند؟
    یک دنیا ممنون از شما

    1. با سلام و احترام
      با توجه به پیچیدگی مسئله مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و نسبت به ثبت درخواست مشاوره تلفنی اقدام نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
      با تشکر
      مجموعه حقوقی وینداد

    1. با سلام
      بله، مدیر عامل می تواند نائب رئیس هیئت مدیره باشد.
      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

      1. با سلام و احترام
        بله منع قانونی در این مورد وجود ندارد به شرط آن که یکی از آن دو شرکت دولتی نباشد.
        کارشناس حقوقی وینداد

    1. با سلام،

      یک شخص همزمان می تواند مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره باشد که این امر بایستی به تصویب شرکا برسد. اعضای هیئت مدیره شرکت های با مسئولیت محدود می تواند از شرکا و یا خارج از آنها انتخاب شوند.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  15. باسلام و احترام
    من به همراه خانمی شرکت مسولییت محدود تاسیس کردیم
    الان پسر عموی اون خانم میخواد همکاری بکنه و میگه حتما باید عضو هییت مدیره بشم و سهم و شرکه داشته باشم و سهام شرکت بین سه نفر تقسیم کنیم چون میخوام اعتبارمو بیارک تو کار
    در حال حاضر من مدیر عامل و نایب رییس هییت مدیره هستم و برادرم بازرس.قراره اون اقا مدیر عامل بشن ومن رییس هییت مدیره و حق امضا دونفره بشه .
    الان میگن که برادرتون نباید بازرس باشن .من چون اون دونفر نسبت فامیلی دارن نگرانم.میخواستم بدونم اگه من رییس هییت مدیره باشم و حق امضا داشته باشم و حساب شرکت هم به نام هر دو باشه اونا میتونن با اکثریت ارا تصمیماتشون به من تحمیل کنن یا تصمیم به خروج من بگیرن؟

    1. سلام
      تصمیمات شرکت با مسئولیت محدود با اکثریت دارندگان بیش از نصف سهم الشرکه اتخاذ می گردد. اگر مجموع سهم الشرکه سایر شرکا بیش از نصف است، بایستی از باب تصمیم گیری ها نگرانی داشته باشید. اما در خصوص خروج از سهام داری، این امر به راحتی امکان پذیر نیست.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

      1. شما در این مورد به بیش از نصف سهم برای اتخاذ تصمیمات اشاره کردید. درحالی که در قرارداد نامه ما دو سوم سهام ذکر شده. آیا با هم تفاوت دارند یا قانون عوض شده؟

        1. با سلام و احترام
          با توجه به موضوع هر صورتجلسه و نوع هریک از مجامع شرکت ها، حد نصاب تصمیم گیری متفاوت می باشد.
          مجموعه حقوقی وینداد

  16. سلام در شرکت با مسئولیت محدود
    با ۳ نفر موسس اصلی و سهام دار با نسبت مختلف که دو نفر اعضای هیات مدیره که یکی مدیر عامل و رییس هیات مدیره و دیگری نایب رییس هیات مدیره است و نفر سوم با در صد پایین فقط سهام دار است
    ۱. آیا اعضای هیات مدیره از حساب مالی شرکت باید مطلع باشند یا نه؟ در صورتی که کلیه اسناد و حساب ها فقط به امضای مدیر عامل است
    ۲. آیا با داشتن قرارداد کاری برای کلیه اعضا مدیر عامل می تواند قرارداد کاری خود را به نفع خود تغییر دهد و فقط از سایر اعضا انتظار اجرا داشته باشد در این موارد چگونه باید اقدام نمود
    ۳. در صورت ایجاد اختلاف بین مدیرعامل (که رییس هیات مدیره نیز می باشد) با نایب رییس هیات مدیره بر اساس عدم انجام تعهدات از سوی مدیر عامل با وجود قرارداد کاری و عدم شفافیت امور مالی از جانب خود ایشان، مدیر عامل می تواند درخواست عزل نایب رییس و حذف سهم ایشان از شرکت را نماید در این صورت به چه طریقی باید اقدام نمود
    ۴. آیا مدیر عامل می تواند بخشی از قرارداد کاری خود را نادیده بگیرد و بخش هایی را به نفع خود تغییر دهد و یا باید شرایط یکسانی که برای اعضا در نظر گرفته شده بود برای همه اعضا یکسان باشد
    از مطالب بسیار مفیدتان سپاسگزارم

    1. سلام

      انتخاب مدیرعامل با اکثریت اعضای هیئت مدیره است و مطابق لایحه اصلاحی قانون تجارت مدیران در هر زمانی می توانند مدیرعامل را عزل نمایند. لازم به ذکر است مدیرعامل نمی توانند در قرارداد خدمت مدیرعاملی خود تغییراتی ایجاد نماید. مدیرعامل نمی تواند به تنهایی یک سهام دار را از شرکت حذف نموده و یا عضو هیئت مدیره را عزل نماید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

  17. ۱- آیا در تعاونی های مسکن ادارات دولتی رئیس هیئت مدیره میتواند همزمان مدیرعامل هم باشد.
    2- با توجه به اینکه از دولت حقوق دریافت میکند میتواند همزمان حقوق بابت مدیر عاملی هم دریافت نماید …..باتشکر

    1. سلام
      عضویت در هیئت مدیره و یا مدیرعاملی تعاونی های مسکن ادارات دولتی قانونا با مانعی مواجه نیست. شخص مورد نظر بابت مدیرعاملی این تعاونی ها می تواند بابت این مسئولیت حقوق دریافت نماید.

      با احترام
      تیم حقوقی وینداد

    1. باسلام و احترام؛
      ریاست هییت مدیره در یک شرکت سهامی از ارکان اصلی و اساسی و مهم شرکت است و باید به موارد مختلف مالی و غیرمالی شرکت توجه داشته باشد.

      پیروز باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Picture of الهام طراحی مفرد

الهام طراحی مفرد

الهام طراحی مفرد یکی از نویسندگان حرفه‌ای و کاربلد وینداد است که فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناسی ارشد حقوق فناوری اطلاعات دانشگاه مونترال کانادا است. الهام اطلاعات تخصصی در امور حقوقی از جمله قراردادها، مالکیت فکری و امور ثبتی دارد و محتواهای کاربردی در زمینه‌ها را به زبان کاملا ساده نوشته که در ادامه به این محتواها دسترسی خواهید داشت.

خدمات ثبتی وینداد

خدمات ثبتی وینداد