
حسین حقیقی
حقوق مدیرعامل شرکت
باسلام
حقوق مدیر عامل شرکت چگونه و بر چه اساسی مشخص میگردد؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (2)

مهرنوش فتاحی
قانون گذار برای مدیرعامل، مانند کارمندان دیگر، حق دریافت «حق الزحمه» پیش بینی کرده است (ماده 124 لایحه قانونی 1347)، نه «حق حضور». البته، این راه حل قابل فهم است؛ چرا که مدیرعامل تمام وقت خود را در شرکت و برای شرکت صرف می کند، در حالی که اعضای هیئت مدیره، جز در مواردی که هیئت تشکیل جلسه می دهد، کاری نمی کند. لیکن هرگاه مدیرعامل، عضو یا رئیس هیئت مدیره هم باشد حق دریافت حق حضور در جلسات هیئت مدیره را ندارد، مگر آنکه خارج از ساعات عادی کارش در شرکت، در جلسات مذکور حضور یافته باشد که به موجب قرارداد کار او با شرکت، بابت آن حق الزحمه دریافت خواهد کرد. برخلاف اعضای هیئت مدیره، برای مدیرعاملی که عضو هیئت مدیره نباشند نمی توان براساس ماده 241 لایحه قانونی 1347 پاداش در نظر گرفت و پرداخت هرگونه پاداشی به او تابع قواعد حاکم بر استخدام کارکنان شرکت است.
تعیین حق الزحمه برای مدیرعامل تابع مقررات راجع به قراردادهای اعضای هیئت مدیره با شرکت نیست. با توجه به اینکه مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره از شمول قانون کار خارج می باشند، در خصوص دستمزد اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل مبلغ معینی پیش بینی نشده و تعیین حقوق به خود اعضای هیئت مدیره یا مجمع عمومی واگذار شده که معمولاً درصد مشخصی از سود سالیانه می باشد. پس اگر بخواهیم وضعیت حقوقی و تعهدات شخصی مدیرعامل را خلاصه کنیم باید بگوییم مدیرعامل با دو عنوان می تواند در شرکت کار کند:
1) با عنوان مدیرعامل که در این صورت قراردادی نظیر وکالت دارد، در هر زمان قابل عزل است و نمی تواند به سبب این عزل تقاضای خسارت کند، مگر اینکه عزل او در شرایطی انجام شده باشد که خطا از جانب شرکت باشد و تعیین حقوق وی براساس مقررات فوق است. قرارداد خدمت مدیر عامل را میتوانید از بانک قرارداد وینداد دریافت نمایید.
2) با عنوان کارمند شرکت که در این صورت قرارداد او تابع مقررات حقوق کار است و از همان حقوق و مزایایی بر خوردار است که قانون کار برای کارکنان شرکت می شناسد. هرگاه مدیرعامل کارمند شرکت هم باشد، عزل او مانع ادامه کارش در شرکت نخواهد بود که در این وضعیت مانند سایر کارکنان حقوق دریافت می نماید. همچنین قرارداد کار را نیز میتوانید از وینداد دریافت نمایید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

آرزو معتمدی والا
طرح شکایت
من به حساب شخصی پول واریز کردم شخص مورد نظر پول را پرداخت نمی کند ایا متیوانم از طریق شماره کارت مورد نظر طرح شکایت کنم؟

حسین احمدی گوهری
الزام به تنظیم صورت مجلس تفکیکی و تنظیم سند رسمی آپارتمان
اینجانب به موجب مبایعه نامه در بنگاه املاک در مورخ ۰۷/۱۲/۱۴۰۱ با کد رهگیری یک واحد آپارتمان خریداری نمودم و مالک متعهد شد ، در تاریخ ۰۷/۱۲/۱۴۰۲ برای انتقال سند رسمی آپارتمان ، به نام بنده ، در دفترخانه حاضر شوند ؛ متاسفانه، علی رغم گذشت تاریخ مقرر مراجعه نکرد و به اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی در مورخ 19/07/1403 پاسخ نداده اند و شفاهی اعلام نمودند دو دانگ از زمین ملک از طرف طلبکاران سازنده توقیف شده است و این اقدام موجب گردیده که اداره ثبت از صدور سند تفکیکی ملک جلوگیری نماید . شایان توجه است مالک سند مشاعی چهار دانگ دارد و الان سند آزاد است و سازنده در قالب قرارداد مشارکت در ساخت با پیشرفت کار الان سند دو دانگ مشاعی دارد . به عنوان شخص ثالث ، دادخواست اعتراض ثالث اجرائی نسبت به توقیف ( چهار دانگ از شش دانگ ) و رفع اثر از توقیف اموال غیرمنقول و صدور قرار توقیف عملیات اجرایی را دادم که دادگاه دعوی را رد کرد و قاضی اظهار نمود من نمی توانم از این طریق پیگیری داشته باشم .
لطفا راهنمایی بفرمایید .

پیمان میرهادی
شورای حل اختلاف
سلام
با شخصی شفاها توافق کردم که برنامه کامپیوتری برایش بنویسم و دستمزد بگیرم. کار را تحویل دادم و ایشان به شورای حل اختلاف شکایت کرده و ادعاهایی کرده و شورا ایشان را بدون حضور من به کارشناس رایانه ارجاع داده اند و کارشناس گفته ۶۰% کار انجام شده. سوال بنده این است که چطور بدون اطلاع بنده و حضور بنده و شنیدن از من کارشناس رای داده؟
و حالا شورا میگه اگر اعتراض داری باید ۳ تا کارشناس تایید کند و اسم و تلفن کارشناس ها بهم دادن.