وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

حسین حقیقی

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

6 سال پیش

به نظر می رسد رابطه میان مدیرعامل و شرکت تجاری رابطه کارگری و کارفرمایی موضوع قانون کار نبوده و مسئولیت وی در مقابل شرکت همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل می باشد . مضافاً اینکه در لایحه قانونی مربوط به تعیین مدیر یا مدیران موقت برای سرپرستی واحدهای تولیدی و صنعتی و تجاری و کشاورزی و خدماتی اعم از بخش عمومی و خصوصی مصوب مورخ 23/4/59 شورای انقلاب اسلامی نیز مسئولیت مدیر هر واحد در مقابل آن واحد همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل اعلام گردیده است و از آنجا که به نظر نمی رسد مدیران واحدهای مشمول قانون مزبور دارای خصوصیتی در قیاس با مدیران واحدهای تجاری باشند به لحاظ وحدت ملاک می توان حکم یاد شده را به مدیران عامل نیز تسری داد. 

نکته دیگر آنکه مدیرعامل با دو عنوان می تواند در شرکت فعالیت نماید:

1- با عنوان مدیرعامل که در این صورت رابطه حقوقی نظیر وکالت با شرکت دارد، در نتیجه هر زمان قابل عزل است و نمی تواند به سبب این عزل تقاضای خسارت کند، مگر اینکه عزل او در شرایطی انجام شده باشد که خطا از جانب شرکت باشد و منجر به ورود خسارت به مدیرعامل گردد. در این رابطه قرارداد خدمت مدیر عامل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 2- با عنوان کارمند شرکت که در این صورت قرارداد او تابع قانون کار است. اگر مدیرعامل کارمند شرکت هم باشد، عزل او مانع ادامه کارش در شرکت نخواهد بود؛ اما اگر فقط مدیرعامل شرکت باشد، با عزل از این سمت، ارتباط او با شرکت قطع خواهد شد و نمی تواند ـ برای مثال با مراجعه به اداره کار ـ درخواست بازگشت به شرکت را بکند.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مهدی قدیانلو

شکایت از سازنده

سلام،خسته نباشید،در صورتی که سازنده ای ملکی که به صورت مشارکت گرفته است و در قرارداد مشارکت مطرح نشده است که سازنده حق فروش ندارد و سازنده پس از پیشرفت کار تا ۷۰درصد متواری شود و ورثه هم نداشته باشد تکلیف کسانیکه از سازنده واحد خریده آمد چه میشود؟؟؟؟؟

پروفایل کاربر

محمد روزبه

امکان فروش ساختمان بدون بخشی از عرصه

سلام وقتتون بخیر
ساختمان مسکونی تجاری دارای 5 واحد با 5 سند مالکیت تک برگی دارم. می خواهم کل ساختمان را با تمام اسناد به غیر بفروشم.
اگر با توافق خریدار، بخشی از عرصه که جزو مشاعات می باشد را برای خود نگه دارم وجاهت قانونی و قابلیت ثبت در سند دارد یا خیر؟
در حال حاضر شهرداری به علت قطعات کمتر از 200 متر با تفکیک موافقت نمی کند.

با تشکر

پروفایل کاربر

روح‌الله رحیمی

هزینه صدور پروانه ساختمانی

با سلام

بنده ملکی را برای ساخت در اختیار سازنده قرار داده ام که کلیه هزینه های صدور پروانه به عهده سازنده می باشد و همکنون بعد از قرار دادمشارکت با شهر داری به توافق رسیده ام که خسارت مورد مسیر ملک فوق را از مبلغ عوارض ساخت کسر وتهاتر کنم در ضمن زیر بنا طبق مساحت اولیه می‌باشد آیا مبلغ تهاتر شده مورد مسیر باعوارض صدور پروانه باید از طرف سازنده به مالک پرداخت گردد در ضمن در قرار داد به این موضوع اشاره نشده