حسین حقیقی
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
مهرنوش فتاحی
به نظر می رسد رابطه میان مدیرعامل و شرکت تجاری رابطه کارگری و کارفرمایی موضوع قانون کار نبوده و مسئولیت وی در مقابل شرکت همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل می باشد . مضافاً اینکه در لایحه قانونی مربوط به تعیین مدیر یا مدیران موقت برای سرپرستی واحدهای تولیدی و صنعتی و تجاری و کشاورزی و خدماتی اعم از بخش عمومی و خصوصی مصوب مورخ 23/4/59 شورای انقلاب اسلامی نیز مسئولیت مدیر هر واحد در مقابل آن واحد همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل اعلام گردیده است و از آنجا که به نظر نمی رسد مدیران واحدهای مشمول قانون مزبور دارای خصوصیتی در قیاس با مدیران واحدهای تجاری باشند به لحاظ وحدت ملاک می توان حکم یاد شده را به مدیران عامل نیز تسری داد.
نکته دیگر آنکه مدیرعامل با دو عنوان می تواند در شرکت فعالیت نماید:
1- با عنوان مدیرعامل که در این صورت رابطه حقوقی نظیر وکالت با شرکت دارد، در نتیجه هر زمان قابل عزل است و نمی تواند به سبب این عزل تقاضای خسارت کند، مگر اینکه عزل او در شرایطی انجام شده باشد که خطا از جانب شرکت باشد و منجر به ورود خسارت به مدیرعامل گردد. در این رابطه قرارداد خدمت مدیر عامل مورد استفاده قرار میگیرد.
2- با عنوان کارمند شرکت که در این صورت قرارداد او تابع قانون کار است. اگر مدیرعامل کارمند شرکت هم باشد، عزل او مانع ادامه کارش در شرکت نخواهد بود؛ اما اگر فقط مدیرعامل شرکت باشد، با عزل از این سمت، ارتباط او با شرکت قطع خواهد شد و نمی تواند ـ برای مثال با مراجعه به اداره کار ـ درخواست بازگشت به شرکت را بکند.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید
محمد روزبه
امکان فروش ساختمان بدون بخشی از عرصه
سلام وقتتون بخیر
ساختمان مسکونی تجاری دارای 5 واحد با 5 سند مالکیت تک برگی دارم. می خواهم کل ساختمان را با تمام اسناد به غیر بفروشم.
اگر با توافق خریدار، بخشی از عرصه که جزو مشاعات می باشد را برای خود نگه دارم وجاهت قانونی و قابلیت ثبت در سند دارد یا خیر؟
در حال حاضر شهرداری به علت قطعات کمتر از 200 متر با تفکیک موافقت نمی کند.
با تشکر
محمد طهماسبی
مالیات بر ارث
با سلام و احترام
مرحوم پدرم مغازهای داشت که چون قدیمی بود در سال ۱۳۸۸ مجوز تخریب مغازه و پروانه ساخت ۲ طبقه را گرفت.
تمکن مالی ایشان طوری بود که توانست فقط طبقه همکف را بسازد.
در مکالمات خانوادگیمان همیشه این مطرح بود که برای ۲ واحد بالای مغازه اجازه #ساخت
یک واحد برای من به عنوان تنها فرزند پسر خانواده
و یک برای واحد برای ۲ خواهرم باشد...
تا اینکه در سال ۱۳۹۹ من طبقه اول را #بدون تمدید پروانه و #عدم هماهنگی با شهرداری ساختم...
الان برای مالیات بر ارث؛ یکی از کارشناسان اداره مالیات گفت که چون سند و پروانه به نام مرحوم پدرم هست؛ باید برای هر ۲ واحد مالیات بر ارث پرداخت شود در صورتی که با استشهاد محلی؛ میتوانم ثابت کنم که واحد را خودم ساختم...
ممنون میشم راهنمایی کنید.
سعید مج
خدمات واسطه غذایی
سیستم های واسط کسب و کار غذایی مثل سفارشات آنلاین غذایی در صورت بروز مسمومیت یا حتی مرگ چه کسی از لحاظ حقوقی پاسخو خواهد بود ؟