حسین حقیقی
کار مجدد پس از بازنشستگی
من بازنشسته تامين اجتماعی از طريق مشاغل سخت و زيان اور هستم يعنی با بيست سال سابقه از ده سال سنوات ارفاقی استفاده كرد ام ميخواستم سوال كنم با توجه باه اين كه مدرك دكتری دارم امكان كار مجدد را به چه صورت دارم كه برای بازنشستگی من مشكلی پيش نيايد؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (2)
کارشناس حقوقی وینداد
قانون اصلاح قانون منع بهکارگیری بازنشستگان به شرح زیر است:
ماده واحده- از تاریخ ابلاغ این قانون، بهکارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند، در دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و کلیه دستگاههایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده میکنند، ممنوع میباشد.
تبصره ۱- (مصوب ۱۳۹۷/۶/۶ مجلس شورای اسلامی) -بهکارگیری بازنشستگان، در سمتهای مذکور در بندهای (الف)، (ب) و (ج) ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ مجاز است. همچنین بهکارگیری بازنشستگان در نیروهای مسلح با مجوز فرمانده معظم کل قوا مجاز است.
بهکارگیری بازنشستگان وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیروهای شاغل رسمی این وزارتخانه در هر دوره مدیریتی صرفا در وزارتخانه مذکور مجاز میباشد.
جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از شمول این قانون مستثنی میباشند.
تبصره ۲- دستگاههای موضوع این قانون در صورت لزوم میتوانند از خدمات بازنشستگان متخصص با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر به صورت پارهوقت و ساعتی استفاده کنند. حداکثر ساعت مجاز برای استفاده از بازنشستگان، یک سوم ساعات اداری کارمندان رسمی است و حقالزحمه این افراد متناسب با ساعت کاری آنها حداکثر معادل یک سوم کارمندان رسمی همان شغل تعیین و پرداخت میشود.
تبصره ۳- دستگاههای مشمول مکلفند ظرف مدت شصت روز از تاریخ ابلاغ این قانون، آن دسته از افرادی را که برخلاف مفاد این قانون به کار گرفته شدهاند، از خدمت منتزع(جدا شده) و با آنان تسویهحساب کنند. افراد مذکور نیز باید ظرف مهلت قانونی مقرر، سِمَت و پُست خود را ترک کنند. پرداخت هرگونه وجهی پس از این مهلت از هر محل و تحت هر عنوان در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است.
تبصره ۴- کارکنان و اعضای هیئتمدیره مناطق آزاد تجاری-صنعتی نیز مشمول این قانون میباشند.
تبصره ۵- از تاریخ ابلاغ این قانون، ماده (۴۱) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۸۴/۸/۱۵، ماده (۹۱) قانون استخدام کشوری مصوب ۱۳۴۵/۳/۳۱، ماده (۹۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و بند(ب) ماده (۶۵) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹/۱۰/۱۵ نسخ میشود.
قانون مشتمل بر ماده واحده و پنج تبصره در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیستم اردیبهشت یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلی شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۵/۲/۲۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.
هم چنین اشتغال به کار بازنشسته دولتی در دستگاه های دولتی و دریافت دو حقوق از صندوق دولت ممنوع بوده و صحت قرارداد کار با عنایت به بند «ج» ماده 9 قانون کار محل تردید است.
چنان چه قرارداد انجام مشاوره منعقد و هیچ گونه کار اجرایی انجام نشود و منحصراً انجام کار ارائه مشاوره باشد مستمری متوقف نخواهد شد. لیکن انجام هرگونه کاری که شغل محسوب و منجر به پرداخت دستمزد گردد. مشمول ماده 28 قانون تامین اجتماعی بوده و در ایام اشتغال پرداخت مستمری متوقف و حق بیمه این ایام می بایست توسط کارفرما پرداخت گردد.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید
خانم بیگی
پیگیری عیدی و مزایای ۹۹
سلام روزبخیر.بنده ⁴ماه(ازهردادتاشهریور۹۹ در یک مجموعه ی خصوصی به صورت شیفت بندی دوروز در هفته مشغول ب کار بودم و بخاطر شرایط کرونا و به درخواست خودشون لفت دادم.میخواستم بدونم عیدی امسال به بنده تعلق میگیرد؟چقدر؟
علی فیض
قرارداد کار ساعتی در آموزشگاه فنی و حرفه ای
سلام وقت بخیر
من در آموزشگاه خصوصی فنی و حرفه ای مشغول به تدریس هستم و قراردادم به صورت ساعتی تنظیم شده. در متن قرار داد من از شهریور 1402 شروع به فعالیت کردم و قراردادم ساعتی 25 هزار تومان بوده. و خب این مبلغ طبق قانون کار در سال 1402 نیست. آیا این قرارداد از لحاظ قانون با توجه به اینکه خودم زیرش را امضا کرده ام رسمیت دارد یا خیر؟
حسین خوش منش
تغییر رسته شغلی
با سلام
کارمند پیمانی شهرداری هستم باید در زمان جذب با رشته شغلی کاردان آتش نشان در رسته فنی و مهندسی ولی متاسفانه تو حکم رشته شغلی آتش نشان در رسته خدمات برای من لحاظ شده. میخوام ببینم آیا مزایای حقوقی این دو رسته با هم فرق داره؟
آیا میتونم رسته ام رو تغییر بده؟
چجوری باید اقدام کنم؟
با تشکر