
علی ر
بهره کشی
1. آزار جنسی تماسی یا سوع استفاده جنسی از،طفل یا نوجوان از طریق دعوت خانوم نیلا ب منزل و انجام رابطه همجنسگرایانه با ایشاان بین متهم خانوم مینا و نیلا و همچنین انجام رابطه جنسی بین دو متهم در حضور خانوم نیلا
۲.بابت بهره کشی جنسی از طفل و نوجوان از طریق در اختیار گرفتن خانوم نیلا برا سوع استفاده جنسی و انجام عمل زناشویی در حضور ایشان
سوال اینه بین اتهام اول و دوم چه فرقی،وجود داره ک برا اتهام اول من و همسرم هر کدوم دوسال و اتهام دوم هر کدوم پنج سال و دوسال تبعید ب بنده قاظی حکم دادن؟ و تمام شواهد و اسکرین شات گوشی نشان دهنده این بود شاکی با میل باطنی خودش تن ب رابطه داده و هیچ گونه زور اجبار و تهدید اخلافی در کار نبوده .
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
پاسخ وینداد AI:
بررسی تفاوت دو اتهام و تفاوت مجازاتها
۱. اتهام اول: آزار جنسی تماسی یا سوءاستفاده جنسی از طفل یا نوجوان
- شرح: طبق توضیح شما، این اتهام مربوط به انجام رابطه جنسی همجنسگرایانه و تماس جنسی با طفل یا نوجوان است.
- مبنای قانونی: مطابق ماده ۱۰ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹، آزار جنسی تماسی توسط محارم یا با عنف (زور و اجبار) به مجازات حبس درجه پنج (۲ تا ۵ سال) و سایر آزارهای جنسی تماسی به مجازات حبس درجه شش (۶ ماه تا ۲ سال) محکوم میشود.
- نکته مهم: اگر رابطه با رضایت طفل یا نوجوان (که سن قانونی ندارد) باشد، باز هم جرم تلقی میشود، زیرا رضایت طفل یا نوجوان در این موارد فاقد اثر حقوقی است و قانونگذار برای حمایت از اطفال و نوجوانان، هرگونه تماس جنسی را جرمانگاری کرده است.
۲. اتهام دوم: بهرهکشی جنسی از طفل و نوجوان
- شرح: این اتهام مربوط به در اختیار گرفتن یا وادار کردن طفل یا نوجوان به منظور سوءاستفاده جنسی یا حضور در اعمال جنسی (حتی اگر خود طفل یا نوجوان مشارکت نکند) است.
- مبنای قانونی: طبق ماده ۱۰ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، بهرهکشی جنسی از طفل و نوجوان از طریق عرضه، در اختیار گرفتن، وادار یا اجیر کردن برای هرزهنگاری یا سوءاستفاده جنسی به مجازات حبس درجه پنج (۲ تا ۵ سال) محکوم میشود.
- تبعید: بسته به شرایط پرونده و تشخیص قاضی، ممکن است تبعید نیز به عنوان مجازات تکمیلی اعمال شود.
تفاوت دو اتهام از منظر قانونی و مجازات
- آزار جنسی تماسی: تمرکز بر انجام تماس جنسی مستقیم با طفل یا نوجوان است (مجازات: حبس درجه شش، یعنی ۶ ماه تا ۲ سال).
- بهرهکشی جنسی: تمرکز بر بهرهبرداری، وادار کردن یا فراهم کردن شرایط برای سوءاستفاده جنسی است (مجازات: حبس درجه پنج، یعنی ۲ تا ۵ سال؛ و امکان مجازات تکمیلی مثل تبعید).
- دلیل تفاوت مجازات: بهرهکشی جنسی به دلیل ماهیت سازمانیافتهتر و آسیبزاتر، مجازات سنگینتری نسبت به صرف آزار جنسی تماسی دارد.
در مورد رضایت شاکی (طفل یا نوجوان)
- طبق قانون، رضایت طفل یا نوجوان در این جرایم فاقد اعتبار است و تأثیری در مجازات ندارد. قانونگذار با توجه به حمایت ویژه از افراد زیر سن قانونی، هرگونه رضایت را بیاثر میداند.
جمعبندی
- اتهام اول (آزار جنسی تماسی): مجازات خفیفتر (حبس درجه شش)
- اتهام دوم (بهرهکشی جنسی): مجازات سنگینتر (حبس درجه پنج و احتمال تبعید)
- علت تفاوت: شدت و نوع رفتار مجرمانه و آثار اجتماعی و فردی آن بر طفل یا نوجوان
منابع قانونی:
- قانون حمایت از اطفال و نوجوانان (۱۳۹۹)، ماده ۱۰
- قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)، مواد مربوط به درجات مجازات
آیا توضیحات فوق برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا استناد به متن کامل مواد قانونی دارید، لطفاً اعلام فرمایید.
وینداد AI در خدمت شماست.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

م م
معامله و کلاهبرداری فیشینگ حضوری
با سلام اینجانب یک گوشی موبایل آیفون ۱۵ پرومکس که رجیستر نشده اما ثبت گمرکی شده است را در دیوار اگهی کردم باهام تماس گرفتن قرار گذاشتیم تو خیابون گوشی رو دید مبلغو برام واریز کرد و اس ام اس اومد منم موبایل رو تحویلش دادم و رفت یکروز بعد حسابم مسدود شد از فتا تماس گرفتند مبلغ که ۸۰ میلیون بود فیشینگ بوده رو برگردون واگرنه میره دادسرا من از برگشت مبلغ امتناع کردم و سریعا موبایل رو تو سامانه همیاب۲۴ ثبت سرقتی کردم و شکایت کلاهبرداری از شماره موبایل فردی که باهاش معامله کردم انجام دادم | مدرک خاصی هم ندارم فقط شماره موبایل فردی که باهاش معامله کردم که معلوم نیست احتمالا دزدیه
سوال اینجاست آیا من مجبورم مبلغ رو برگردونم؟ مبلغ در حساب من مسدود مونده آیا ممکنه حساب های دیگه منو هم مسدود کنند؟ و چه دفاعیاتی میتونم برای جرم های احتمالی انجام بدم

عماد رستمی
مطالبه وجه
با سلام یکی از شرکت های تاکسی اینترنتی با ارسال پیام طرح تشویقی برای راننده که به تعداد انجام سفری مشخص مبلغی را به عنوان پاداش به راننده میدهد راننده را تحریک به انجام تعداد زیادی سفر با کرایه پایین کرده و در چند مرحله بدون دلیل موجه پاداش مذکور را جمعا به ارزش دو ملیون تومان واریز نکرده و نه از طریق پشتیبانی تلفونی و حضوری پاسخگو نمیباشد .
سوال :
1- آیا ارگان یا سازمان تحت نظارت برای شکایت حضوری وجود دارد یا باید از طریق دفتر خدمات قضایی پیگیری نمود
2- مورد شکایت باید الزام به تامین وجه باشد یا گزینه دیگر ماننده مطالبه وجه؟

یاسمن همتی
ادعای خسارت بدنی
سلام و خسته نباشید. بنده یک واحد آپارتمان را در تاریخ 1403/6/20 اجاره دادم. مستاجر یک خانم هست که وقتی برای بازدید ملک به همراه مشاور املاک آمده بود پنجره اتاق خواب روی ایشان افتاد و صورت ایشان کمی کبود شد، گویا دست ایشان هم مو برداشت ولی با اینحال ایشان فردای همان روز آمدند و آپارتمان بنده را اجاره کردند و گفتند شکایتی ندارند. الان بعد از گذشت 5 ماه ایشان اجاره را پرداخت نمیکنند زنگ هم میزنم جواب نمیدهند. من به ایشان پیام دادم که اگر اجاره را به موقع واریز نکنند من مجبورم اقدام قانونی کنم چون خودم هم قسط پرداخت میکنم و متضرر میشم. ایشون پیام دادند و من رو تهدید کردند که پرونده بیمارستان رو دارند و از من میخوان بابت افتادن پنجره شکایت کنند. آیا بعد از گذشت سه ماه که اتفاق یک حادثه بوده و مشکل جدی برای ایشان به وجود نیامده میتوانند از من شکایت کنند؟ ضمنا آیا ایشان میتوانند به این دلیل درخواست تامین خواسته داده و اموال بنده را متوقف کنند قبل از اینکه دادگاه تشکیل بشه؟