مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

علیرضا حسینی

فسخ قرارداد مستاجز

سلام ،به تازگی ملکی رو خریدم که مستاجر داره و با مستاجر ملک رو بهم فروختن ، قصدم سرمایه گذاری بود ولی ناچارم برم تو خونه خودم زندگی کنم ، میخوام بدونم امکانش هست که قرارداد اجاره مستاجر رو فسخ کنم ؟ به تازگی ملک رو خریدم و مستاجر قرلرداد یه ساله داره

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

5 ماه پیش

سلام و وقت بخیر،


در مورد فسخ قرارداد اجاره با توجه به خرید ملک، باید به نکات زیر توجه کنید:



  1. ادامه قرارداد اجاره: طبق قانون مدنی ایران، خرید ملک به خودی خود باعث فسخ قرارداد اجاره نمی‌شود. مستاجر حق دارد تا پایان مدت قرارداد اجاره در ملک باقی بماند، مگر اینکه در قرارداد اجاره شرطی برای فسخ در صورت فروش ملک وجود داشته باشد.



  2. توافق با مستاجر: شما می‌توانید با مستاجر مذاکره کنید و در صورت توافق، قرارداد اجاره را فسخ کنید. این توافق می‌تواند شامل پرداخت مبلغی به عنوان جبران خسارت به مستاجر باشد.



  3. شرایط خاص فسخ: اگر در قرارداد اجاره شرایط خاصی برای فسخ پیش‌بینی شده باشد، می‌توانید بر اساس آن اقدام کنید. به عنوان مثال، اگر مستاجر به تعهدات خود عمل نکند، ممکن است حق فسخ برای موجر وجود داشته باشد.



  4. مشاوره با وکیل: پیشنهاد می‌شود با یک وکیل متخصص در امور ملکی مشورت کنید تا با توجه به جزئیات قرارداد و شرایط خاص شما، بهترین راهکار را ارائه دهد.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

کاربر ویندادی

ارسال لایحه بجای حضور در جلسه نخست دادگاه حقوقی

بنده با شخصی معامله ای انجام دادم و پس از توافقات و پرداخت وجه جهت ثبت سند با چند نفر شاهد به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کردیم، در سند ارزش منطقه ای ملک به عنوان مبلغ درج شده و قید شده که نقدا و تماما پرداخت گردیده و کلیه خیارات خصوصا خیار غبن ساقط گردیده است. حال پس از ۱۰ سال و فوت آن شخص، یکی از ورثه ادعا نموده چون مبلغ بیع مشخص نیست، سند باید ابطال گردد. بنده نیز امکان اثبات پرداخت مبلغ ثمن واقعی را پس از این همه سال ندارم چون فقط خودم و فروشنده از آن مطلع بودیم و بنابراین بنا ندارم آن را افشا کنم.
حال جلسه اول دادگاه با جلسه دیگرم در شعبه دیگری از دادگاه دقیقا در یک زمان است و بنده به توصیه یکی از دوستان قصد ندارم در این جلسه دادگاه شرکت کنم تا مجبور به توضیح ثمن واقعی بیع نباشم. که ظاهرا الزامی جهت افشای آن نیز وجود ندارد، مگر این که قاضی بپرسد.

سوال اول اینکه آیا عدم حضور در جلسه اول رسیدگی و ارسال لایحه و رونوشت مدارک بجای حضور برای بنده مشکلی ایجاد می کند؟
سوال دوم اینکه با توجه به اینکه در پرونده ای دیگر ثمن واقعی این معامله را عنوان کرده ام و خواهان از آن اظهارات بنده مطلع است، آیا مشخص شدن یکسان نبودن ثمن واقعی و مبلغ درج شده در سند می تواند برای من مشکلی ایجاد نماید؟ دفتر ثبت اسناد آن موقع توضیح داد که بخاطر کمتر شدن مالیات پرداختی عرف بر این است که ارزش معاملاتی بجای مبلغ واقعی درج گردد.

ممنون خواهم شد اگر به هر دو سوال پاسخ دهید و بی نهایت ممنون بابت وقت گرانبهای شما

پروفایل کاربر

ابوالفضل سعادت

اجراي حكم

سلام. براي طلبم از شخصي چك داشتم كه پرداخت نكرد و چك را برگشت زدم و در دادگاه عمومي حقوقي شكايت كردم. حكم قطعي به نفع بنده صادر شده است. اين شخص به علت شكايات متعدد و بدهي كه به عده زيادي دارد الان در زندان است. درخواست اجراي حكم كرده ام و پرونده به اجراي احكام ارجاع شده است.

سوال بنده اين است كه در ادامه چه درخواستي و كارهايي در شعبه اجراي احكام بايد انجام بدهم؟

سپاس از لطف شما

پروفایل کاربر

رضا موحد

اعاده دادرسی توسط ثالث

سلام.چن سال قبل به واسطه یک قراردادعادی بین دونفر که دردادگاه اصالت آن تاییدشده الان علیه ماکه 3 نفریم طرح دعوی ودادخواست ابطال سندرسمی که سه دست گشته وجلسه رسیدگی گذاشتن.آیاما میتوانیم نسبت به آن قراردادعادی که قبلا دردادگاه تاییدشده تقاضای اعاده دادرسی مبنی برتردیدقراردادداشته باشیم؟خوانده اون قراردادکه الان درکنارما بعنوان خوانده قرارداره حاضره هرنوع همکاری جهت ابطال اون قراردادعادی روانجام بده ودلایلی محکم بدست آورده که بتونه انکارش کنه ولی میگه چون قبلا رای قطعی گرفته ومن جهات اعاده دادرسی نداشتم اعاده بنده روکه جلوترهاارائه کرده دادگاه نپذیرفته .حال اگه ماده قانونی برای این موضوع وجودداشته باشه ماتقاضای اعاده دادرسی کنیم وایشون دلایلشونوارائه کنن.اون قرارداد مبنای شکایت علیه ما شده چون موضوع یک ملک است که درآن زمان بین این دونفرمراوداتی بوده والان به ما سرایت کرده.