
زری حسامی
شکایت
پدرم ۴ سال پیش فوت کرده یه خونه از ایشون مونده مادرم و دوتا برادرهام اونجا زندگی میکنن سهم الارث من و نمیدن آیا میتونم شکایت کنم
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
بله، شما میتوانید برای مطالبه سهمالارث خود اقدام قانونی کنید. در صورتی که توافقی بین وراث برای تقسیم ترکه صورت نگرفته باشد و شما به سهمالارث خود دسترسی ندارید، میتوانید از طریق دادگاه اقدام به طرح دعوی کنید. مراحل کلی به شرح زیر است:
درخواست گواهی انحصار وراثت: ابتدا باید گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف دریافت کنید. این گواهی مشخص میکند که چه کسانی وراث متوفی هستند و سهم هر یک از وراث به چه میزان است.
طرح دعوی تقسیم ترکه: با داشتن گواهی انحصار وراثت، میتوانید دادخواست تقسیم ترکه را به دادگاه ارائه دهید. در این دادخواست، شما میتوانید درخواست تقسیم اموال متوفی را به نسبت سهمالارث هر یک از وراث مطرح کنید.
رسیدگی دادگاه: دادگاه پس از بررسی مدارک و مستندات، در صورت لزوم اقدام به ارزیابی و کارشناسی اموال میکند و پس از آن حکم به تقسیم ترکه صادر میکند.
اجرای حکم: پس از صدور حکم قطعی، میتوانید از طریق اجرای احکام دادگستری اقدام به اجرای حکم و دریافت سهمالارث خود کنید.
پیشنهاد میشود با یک وکیل متخصص در امور ارث و میراث مشورت کنید تا بتوانید بهترین راهکار حقوقی را انتخاب کنید و فرآیند قانونی را به درستی پیش ببرید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

آیت وطن
وام ازدواج
سلام من دوسال پیش وام ازدواج خودم همسرم گرفتم باهاش عروسی گرفتم وطلاگوشی برای همسرم خریدم خودم قسط هاش تاالان دادم چندماه باهم زندگی کردیم بعدش بخاطراختلاف خانوادگی رفت خونه باباش .حالاهمسرم بعدازدوسال رفته دادگاه شکایت کرده میگه وامم میخوام قضیه چه میشه لطفاراهنمایی کنید

وحید حقیقی
اشتباه فرستادن پرونده به شهر دیگر غیر از شهر خوانده
شورا حل اختلاف محل سگونتم به جای اینکه پرونده روبه شهر خوانده ارجاع بده به شهر دیگه ارجاع دادن الان دوماهه خبری نشده

رضا کرمی
الزام به تنظیم سند
سلام و عرض ادب
عموی بنده ادعا دارد که بخشی از منزل پدربزرگم را در زمان حیاتش خریده و در این رابطه یک مبایعه دستی دارد که در آن نوشته مبلغ را نقدا فی المجلس پرداخته. و همچنین یک وکالت نامه محضری دارد که در زمان حیات پدربزرگ از آن استفاده نکرده است. اکنون منزل ۴ دانگش به نام عمو و ۲. دانگ بنام پدر بزرگم است. ادعا مربوط به ۲ دانگ باقی است. در مبایعه نامه امضا مادربزرگم هم هست به عنوان شاهد که هنوز زنده است و جزو وراث که فردی بیسواد و ضعیف النفس است و احتمال زیاد له عمو شهادت دهد. ما صد در صد مطمئن هستیم که این مدارک و مستندات که مربوط به ۱۵ قبل از حتی اگر اصل باشد حاصل سو استفاده از پدربزرگ بیسواد بوده. آیا راهی برای اثبات این ادعای به ظاهر قانونی در باطن باطل هست