مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

مجید شهیدی

مطالبه هزینه ایاب و ذهاب

طی یک شکایت حقوقی به عنوان خواهان جهت رسیدگی بایستی به شورای حل اختلاف شهرستان محل خوانده مراجعه کنم.خوانده در موضوع پرونده قطعا محکوم خواهد بود. آیا می توانم هزینه ایاب و ذهاب به شهر محل رسیدگی و اقامت را از خوانده مطالبه کنم؟! تحت چه عنوانی ؟! در دادخواست اولیه مطالبه خسارات دادرسی را آورده ام در روز رسیدگی باید مدارک و مستندات هزینه سفر را ضمیمه کنم یا دادخواست مستقلی برای این منظور ارایه کنم ؟!

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

در مورد مطالبه هزینه‌های ایاب و ذهاب و اقامت در پرونده‌های حقوقی، باید به نکات زیر توجه کنید:



  1. مطالبه هزینه‌های دادرسی: بر اساس ماده ۵۱۹ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی، خسارات دادرسی شامل هزینه دادرسی، حق‌الوکاله وکیل و هزینه‌های دیگری است که به طور مستقیم مربوط به دادرسی و برای اثبات دعوا یا دفاع لازم بوده است. بنابراین، هزینه‌های ایاب و ذهاب و اقامت معمولاً جزو خسارات دادرسی محسوب نمی‌شوند مگر اینکه به طور مستقیم و ضروری برای دادرسی لازم باشند.



  2. ارائه مدارک و مستندات: اگر معتقدید که هزینه‌های ایاب و ذهاب و اقامت برای دادرسی ضروری بوده‌اند، می‌توانید مدارک و مستندات مربوط به این هزینه‌ها را در روز رسیدگی ارائه دهید. این مدارک می‌تواند شامل فاکتورهای هزینه‌های سفر و اقامت باشد.



  3. دادخواست مستقل: برای مطالبه هزینه‌های ایاب و ذهاب و اقامت، می‌توانید دادخواست مستقلی ارائه کنید. در این دادخواست باید توضیح دهید که چرا این هزینه‌ها برای دادرسی ضروری بوده‌اند و مدارک مربوطه را ضمیمه کنید.




در نهایت، دادگاه با بررسی مدارک و مستندات ارائه شده، تصمیم‌گیری خواهد کرد که آیا این هزینه‌ها قابل مطالبه هستند یا خیر.



هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

اصغر امیری

پدرم حدود ۳۰ سال قبل

سلام پدرم حدود ۳۰ سال قبل یک باغ خود را با باغ شخصی معاوضه نمود وما در جریان امر نبودیم حدود ۸سال قبل باغی را که متعلق به او بود وبعنوان عوض به پدرمان داد را تصرف کرده وبرای فرزند خود ساختمان بنا نمود وباغ پدرمان را اخیراً بفروش رسانده بمحضی که متوجه شدم شکایت فروش مال غیر کردم وپرونده در دادسرا تشکیل شد ورای دادستان رد فروش مال غیر وبزه از طرف فروشنده اعلام شد وپرونده به دادسرای کیفری فرستاده شد خواستم بدونم این پرونده را ادامه بدهم بهتره یا برم دادگاه حقوقی ممنون میشم راهنمایی ام کنید

پروفایل کاربر

اصغر فرهادی

مزاحمت درب منزل

سلام وقت بخیر
سه ماه پیش یکی از همسایگان به درب منزل لگد میزد و داد و بیداد و فحاشی انجام میداد ایشون فحش ناموسی دادند و همچنین گفتند که این محله یا جای منه یا جای شماها(ایا این یک تهدید حساب میشه) من و مادرم و داداش کوچیکم(زیر18 سال) و پدرم خونه بودیم و از بالا هم کامل فیلم گرفتیم(بجز قسمت لگد زدن به در) ایا با این شواهد میشه شکایت کرد و به نتیجه رسوند؟یا بهتره شکایت نکنم چون مدارک قوی ندارم و بعدا ایشون میتونن اعاده حیثیت کنن؟

پروفایل کاربر

اکبر هاشمی

نشر اکاذیب

سلام . کارفرمای بنده در پرونده پرداخت حقوق معوقه و پرونده بازگشت به کار و حق السعی ، به قصد عدم پرداخت حق من و ضرر به بنده در دفاعیات مطالب دروغی را مبنی بر غیبت و ترک کار مکتوب کرده . همچنین همین دروغها را طی نامه ای به دانشگاه علوم پزشکی که بنده پروانه مسئول فنی خود را از آنجا میگیرم ارسال کرده و اعتبار بنده را مخدوش کرده است . بنده شکایت نشر اکاذیب کردم و دلایل من شهادت شهود ، دو رای برائت تخلف غیبت و ترک کار از دادگاه تعزیرات تهران و یک رای هییت حل اختلاف اداره کار میباشد . ولی دادیار فردای روزی که بنده لایحه شکواییه را تقدیم کردم منع تعقیب زده است که احتمالا به علت تمرکز دادیار بر عنوان دفاع و قصد دفاع از اکاذیبی است که در اداره کار گفته ولی آیا اکاذیبی که به دانشگاه ارسال کرده مصداق نشر کذب ندارد که ایشان توجه نکرده ؟ .  اکنون بنده باید اعتراض کنم . راهنمایی میخواهم که چطور ممکن است حتی بدون ورود به مرحله تحقیقات چنین قراری صادر شود و با توجه به آن اکنون برای اقناع دادگاه تمرکز من بر روی چه موردی باشد و چه توضیحاتی به قاضی دادگاه بدهم ؟