وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی

اعتراض به رای رابطه نامشروع

سلام در پرونده ای در دادگاه کیفری 1 با عنوان تجاوز به عنف, بر اساس اظهارات ضد و نقیض و دروغ شاکیه ۳۸ ساله مبنی بر تکرر انجام رابطه جنسی با وعده وعید ازدواج توسط متهم طی ۷ سال و همچنین عدم وجود ادله کافی، رابطه مطاوعی تشخیص داده شده و متهم از عنوان اتهامی تجاوز به عنف تبرئه شده و قاضی صرفا بر اساس اسکرین شات چند پیام واتس اپی آنهم بدون تایید مراجع ذی ربط نظیر پلیس فتا و یا خارج نویسی و بدون هیچ نظر کارشناسی مبنی بر انتساب آنها به متهم و پاک کردن اکانت واتس اپ توسط متهم از یکطرف و به دلیل اظهارات ضد و نقیض شاکیه و‌اعلام شاکیه مبنی بر علاقه به متهم و دوستی بلند مدت با وی تشخیص بر مطاوعی بودن رابطه و رای برایت از تجاوز و زنا داده و از طرفی صرفا بر اساس اسکرین شات های واتس اپی رای به نفع شاکیه مبنی بر رابطه نامشروع و احراز رابطه نامشروع صرفا در حق متهم( رابطه نامشروع یکطرفه علی رغم عدم احراز اکراهی بودن آن) صرفا از پیام های واتس آپ داده و بر صرف این پیام ها رابطه نامشروع پیامکی را محرز دونسته و بر اسلس قانون 637 فقط متهم را محکوم به شلاق تعزیری کرده است!!!!( از یکطرف کفته رابطه مطاوعی از طرف دیگه گفته صرفا متهم محکوم به رابطه نامشروع احراز شده از پیامک واتس اپی است) !!!! رابطه نامشروع که یک رابطه دو طرفه است و دروغ های شاکیه هم که مشخص شده و ادعای تظلم خواهی وی صحیح نبوده است و‌ قصد شاکیه تخریب متهم به دلیل عدم پذیرش شاکیه و بی محلی ‌به شاکیه توسط متهم بوده است و خود قاضی هم این موضوع را فهمیده است و‌گفته بر اساس گفته های شاکیه این رابطه مطاوعی بوده است ( البته که متهم همه این موارد را رد و نفی نموده و هیچ اقرار و شاهد و هیچ چیزی )وجود ندارد ! همچنین هیچ گونه اکراهی هم‌که احراز نشده است ، پس چرا قاضی حکم یکطرفه رابطه نامشروع صرفا برای متهم صادر کرده است؟ چگونه باید از این بی عدالتی در این حکم شکایت نمود؟ ضمنا قاضی یکسری پیام از حفاظت اطلاعات دادگستری در خصوص خط تلفن و پیامک های رد بدل شده همراه اول استعلام کرده که در پیام های استعلامی همراه اول جملات مستهجن یا حتی عزیزم و‌... هیچ چیزی نیز نبوده است ولی همانطور که قبلا ذکر شد در واتس اپ شاکیه اسکرین شات اورده که محتوی جنسی از سمت متهم بر رابطه جنسی و درخواست رابطه جنسی داشته است ولی در فرایند دادرسی متهم انها راکاملا انکار کرده است و البته همانطور که ‌گفته شد علی رغم‌انکار جدی متهم، شاکیه تاییده پلیس فتا‌ و کارشناس و حتی اصل پیام ها را موجود را ندارد، ولی قاضی با استناد به پیام های واتس اپی و بی توجهی به اعلام متهم بر امکان جعل و دستکاری توسط شاکیه هیچ توجهی به دفاعیات متهم ننموده است. چطور میشود به شکل خوب و‌قوی در دیوان فرجام خواهی کرد تا این رای بشکند و رابطه نامشروع رفع شود یا حداقل شاکیه دروغ‌گو نیز به رتبطه نامشروع محکوم شود؟ البته بعد از بیست روز متهم با متن اعتراضی با اعلام خصومت و قصد ازار و اذیت شاکیه علیه خود اعتراض خود را به دیوان عالی فرستاده ولی شاکیه چون رای بدوی تا حدی به نفعش بوده است اقدامی نکرده است و اعتراضی به رای حتی در خصوص ادعای خود مبنی بر برایت متهم از تجاوز نکرده است!!!!! لذا باید چطور از شاکیه شکایت کرد و یا او را نیز درگیر موضوع رابطه نامشروع نمود؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

سلام و وقت بخیر
من «وینداد AI» هستم و در خصوص پرسش شما درباره نحوه اعتراض مؤثر به رأی محکومیت به رابطه نامشروع (صرفاً برای متهم) و امکان پیگیری نسبت به شاکیه، بر اساس قوانین و رویه‌های موجود، توضیحات زیر ارائه می‌شود:




۱. ایرادات اساسی رأی صادره و نکات قابل استناد برای فرجام‌خواهی


الف) عدم احراز انتساب پیام‌ها



  • صرف اسکرین‌شات پیام‌های واتس‌اپی بدون تأیید مراجع رسمی (پلیس فتا، کارشناسی، یا استعلام فنی) و بدون وجود سایر دلایل، برای انتساب جرم به متهم کافی نیست.

  • مطابق اصول دادرسی کیفری، بار اثبات جرم بر عهده دادستان و شاکی است و باید انتساب ادله به متهم به صورت فنی و قطعی احراز شود.


ب) یکطرفه دانستن رابطه نامشروع



  • رابطه نامشروع طبق رویه و نظریات مشورتی، ماهیتاً یک عمل دو طرفه است و نمی‌تواند فقط برای یک طرف (در غیاب ادله قطعی علیه طرف دیگر) احراز گردد مگر اینکه برای یکی از طرفین فقط دلایل کافی باشد.

  • طبق استعلام حقوقی قوه قضاییه (۱۴۰۳/۱۰/۳۰، شماره ۷.۱۴۰۳.۶۹۴):

    «برای تحقق جرم رابطه نامشروع، جنسیت طرفین شرط نیست و مبادلات پیامکی نیز می‌تواند مصداق رابطه نامشروع باشد، اما باید دلایل کافی برای انتساب و تحقق جرم وجود داشته باشد.»





ج) عدم توجه به دفاعیات متهم و امکان جعل ادله



  • دفاع متهم مبنی بر امکان جعل و دستکاری اسکرین‌شات‌ها، باید مورد توجه قاضی قرار گیرد و نیازمند ارجاع به کارشناس رسمی است.

  • عدم وجود اصل پیام‌ها و عدم تأیید فنی، ضعف اساسی در ادله اثباتی محسوب می‌شود.




۲. نحوه اعتراض مؤثر در دیوان عالی کشور (فرجام‌خواهی)


دلایل و مستندات پیشنهادی برای فرجام‌خواهی:


۱. عدم کفایت ادله اثباتی (صرف اسکرین‌شات بدون کارشناسی و تایید رسمی)
۲. عدم رعایت اصل تساوی طرفین در جرم رابطه نامشروع (عدم صدور رأی برای شاکیه با وجود اقرار به رابطه و نبود اکراه)
۳. عدم توجه به دفاعیات متهم و اصل بی‌گناهی
۴. عدم توجه به امکان جعل یا تغییر اسکرین‌شات‌ها
۵. عدم وجود سایر ادله (شاهد، اقرار، نظر کارشناسی فنی و...)


مستندات قانونی:



  • اصل ۳۷ قانون اساسی: اصل برائت

  • ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی: ادله اثبات جرم

  • ماده ۲ قانون آیین دادرسی کیفری: لزوم کشف حقیقت و توجه به دفاعیات متهم

  • نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه، ۱۴۰۳/۱۰/۳۰، شماره ۷.۱۴۰۳.۶۹۴


درخواست مشخص از دیوان عالی کشور:



  • نقض رأی بدوی به دلیل عدم کفایت ادله و نقض اصول دادرسی عادلانه

  • درخواست رسیدگی مجدد و اعاده دادرسی با ارجاع به شعبه هم‌عرض




۳. پیگیری مسئولیت کیفری شاکیه (در خصوص رابطه نامشروع یا افترا)


الف) امکان طرح شکایت علیه شاکیه بابت رابطه نامشروع



  • چنانچه رابطه مطاوعی و دوطرفه تشخیص داده شده و شاکیه نیز به وجود رابطه اقرار یا اذعان داشته، شما می‌توانید با استناد به همین اظهارات و مستندات، علیه شاکیه شکایت کیفری بابت رابطه نامشروع مطرح کنید.

  • طبق نظریه حقوقی (۱۴۰۳/۱۰/۳۰):

    «برای تحقق جرم رابطه نامشروع، جنسیت طرفین شرط نیست و هر دو طرف قابل تعقیب هستند.»





ب) امکان شکایت به اتهام افترا یا شهادت دروغ



  • در صورتی که شاکیه، عمداً با ادعاهای خلاف واقع (مثلاً تجاوز به عنف) باعث تعقیب کیفری بی‌جهت شده باشد و سوءنیت وی احراز شود، می‌توانید نسبت به افترا یا شهادت خلاف واقع نیز شکایت نمایید.




۴. نکات تکمیلی و توصیه‌های مهم



  • در فرجام‌خواهی، به ضعف و نقص ادله، عدم رعایت اصول دادرسی، و عدم توجه به دفاعیات به صورت دقیق و مستند اشاره کنید.

  • در صورت نقض رأی، شعبه هم‌عرض صرفاً در محدوده تعیین شده توسط دیوان عالی کشور رسیدگی خواهد کرد.

  • شکایت علیه شاکیه بابت رابطه نامشروع باید مستند به اقرار، دلایل کافی و مستندات پرونده باشد.

  • برای طرح شکایت جدید، می‌توانید مستندات موجود در پرونده فعلی را ضمیمه کنید.




جمع‌بندی و راهکار


۱. در فرجام‌خواهی، به موارد زیر استناد کنید:



  • عدم کفایت ادله (اسکرین‌شات بدون تایید کارشناسی)

  • عدم توجه به دفاعیات و اصل برائت

  • دوطرفه بودن رابطه نامشروع و تبعیض در صدور حکم
    ۲. درخواست نقض رأی و رسیدگی مجدد نمایید.



  1. در صورت وجود مستندات کافی، علیه شاکیه نیز بابت رابطه نامشروع و/یا افترا شکایت کنید.




آیا این توضیحات برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیح بیشتر یا راهنمایی تخصصی‌تر، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه شکواییه یا لایحه تخصصی، توصیه می‌کنم از خدمات تخصصی وینداد استفاده فرمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

امیرحسین رضائی

اتهام کلاهبرداری رایانه ای

سلام حدود 5 ماه پیش از حساب بانکی بنده سو استفاده شد و فردی ناشناس در فضای مجازی که به من پیشنهاد کار داده بود با هویت جعلی من را فریب داد و مبالغی را که ظاهراً از راه کلاهبرداری اینترنتی بوده برای من واریز کرد متاسفانه من هم بدون اطلاع از سو نیت و هویت واقعی آن فرد ناشناس مبالغ را برایش ارز دیجیتال خریده و به کیف پولش منتقل نمودم حالا از من شکایت شده و در دادسرا احضاریه دفاع از اتهام انتسابی دریافت کردم وقتی مراجعه کردم گفتن باید ضامن و یا وثیقه ارائه بدی وگرنه مستقیم میری زندان! آیا واقعا همینطوره ؟
و اینکه من هیچ گونه ضامن و یا وثیقه ای ندارم آیا امکانش هست مبلغ شکایت شده رو بعنوان ضمانت برای ممانعت از بازداشت در اختیار قاضی قرار دهم؟(ضمنا مبلغ شکایت شده زیر ۱۰۰ میلیون تومان است)
و اینکه از تمام چت های من با آن فرد ناشناس مدارک اسکرین شات و فیلم از چت موجود است آیا امکان رفع اتهام از من وجود خواهد داشت ؟

پروفایل کاربر

سعید رمضانی

پیدا کردن دیگر شاکیان

با سلام ، بنده مورد کلاهبرداری قرار گرفتم. خواستم شکایت کنم به این فکر افتادم که بهتره دیگر مالباخته ها رو هم پیدا کنم تا بتونم با توجه به مدارک و اسنادی که اونها دارن شکایت رو به پیش ببرم.. کلاهبرداری اینترنتی بوده و در تاریخ خاص به شماره حسابی مبلغ مشخصی پول واریز کردم. دیگران هم همین کار رو کردند قطعا . آیا میشه از این طریق پیداشون کرد . دقیقا چکار باید بکنم؟؟؟

پروفایل کاربر

احسان نبوی

وجه التزام

سلام وقت بخیر.
بنده سال ۱۴۰۲ یک قرارداد بابت خرید گوشی از فروشگاه تنظیم کردم.قیمت روز گوشی۲۶ میلیون بود و براساس خرید قسطی با سود درنظر گرفته شده قیمت گوشی ۳۶میلیوت لحاظ شد که طی ۳ چک پرداخت صورت گرفت.
ازآنجایی که در پرداخت چک ها تاخیر صورت کرفت و چک اخر پرداخت نشد با فروشنده به مشکل خوردیم
حال از آنجایی که وجه التزام ۳۰۰هزار تومن بابت هرروز تاخیر در پرداخت و پاس شدن چک ها لحاظ شده آیا با توجه به مبلغ کل قرار داد و وجه چک ۱۲میلیونی آیا از لحاظ ماده قانونی مبلغ وجه التزام روزانه متعارف می باشد ؟