
الهه خیری
خسارت
الف ماشین خود را به شخص ب فروخته ب اصرار زیاد خریدار که ماشین نزد تعمیرکار مورد اعتمادخودش باید چک و بررسی شود که فروشنده موافق نموده و بررسی کرده و عیوب ماشین گفته شده و مبلغ 100 میلیون از مبلغ کل ماشین کسر شده و در ادامه به اصرار خریدار ماشین قبل از فرا رسیدم موعد تنظیم سند در دفتر اسناد رسمی به پارکینگ خریدار گذاشته شده بعد از امضا در دفتر اسناد رسمی و تسویه مبلغ خریدار از فروشنده شکایت کرده که ماشین عیوب دیگری دارد ممنون میشم راهنمایی بفرمایید اگر وکیل فروشنده بودین
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با توجه به شرح ماجرا و بر اساس قوانین و مقررات مرتبط با معاملات خودرو در ایران، نکات حقوقی زیر قابل استناد است:
۱. بررسی عیوب و مسئولیت فروشنده
- مطابق قانون مدنی، در صورتی که عیب خودرو قبل از معامله به اطلاع خریدار رسیده باشد یا خریدار با علم به عیب اقدام به خرید کرده باشد، حق فسخ معامله یا مطالبه خسارت بابت آن عیب را ندارد.
- در ماجرای شما، خودرو توسط تعمیرکار مورد اعتماد خریدار بررسی شده و عیوب اعلام و مبلغی بابت آن کسر شده است. این امر نشاندهنده آگاهی و رضایت خریدار نسبت به عیوب اعلامی است و ادعای بعدی وی نسبت به همین عیوب قابلیت استماع ندارد.
۲. عیوب پنهان
- اگر عیوب جدیدی که پس از معامله کشف شدهاند، از نوع عیوب پنهان (عیوبی که عرفاً قابل تشخیص نبوده و فروشنده نیز از آن مطلع نبوده است) باشند، طبق ماده ۴۲۳ قانون مدنی، خریدار در صورت وجود شرایط خاص (مانند عدم اطلاع از عیب و غیرقابل تشخیص بودن عیب در زمان معامله)، حق فسخ یا مطالبه ارش (کسر از ثمن) را دارد.
۳. تحویل خودرو پیش از تنظیم سند
- تحویل خودرو قبل از انتقال رسمی سند، به شرط توافق طرفین و عدم وجود منع قانونی، مانعی ندارد و به خودی خود حق فسخ یا ادعای خسارت ایجاد نمیکند.
۴. مسئولیت فروشنده پس از انتقال سند و تسویه
- پس از انتقال رسمی سند و تسویه حساب، در صورتی که عیوب خودرو قبلاً بررسی و مبلغی بابت آن کسر شده باشد، خریدار صرفاً نسبت به عیوبی که بعداً و بدون اطلاع قبلی کشف میشود، میتواند ادعا داشته باشد و آن هم طبق شرایط قانونی.
۵. مستندات قانونی
- قانون مدنی (۱۳۰۷)، ماده ۴۲۳:
"در صورتی که مبیع دارای عیب باشد، مشتری میتواند بیع را فسخ کند یا ارش بگیرد، مشروط بر اینکه عیب مخفی بوده و مشتری هنگام بیع از آن مطلع نبوده باشد." - قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان خودرو:
عرضهکننده (فروشنده) مسئول رفع عیوبی است که در دوره ضمانت و ناشی از طراحی، تولید یا حمل باشد؛ اما در معاملات دستدوم، این مسئولیت با توافق طرفین و شرایط معامله تعیین میشود.
دفاع به عنوان وکیل فروشنده
- تاکید بر اطلاع و رضایت خریدار نسبت به عیوب اعلامی و کسر مبلغ بابت آن.
- اثبات انجام بررسی فنی توسط کارشناس مورد اعتماد خریدار.
- اشاره به تحویل خودرو با توافق و امضای سند رسمی و تسویه کامل.
- در صورت طرح دعوا بابت عیوب جدید، بررسی ماهیت عیب (آیا عیب پنهان بوده یا خیر) و احراز شرایط قانونی جهت امکان فسخ یا مطالبه ارش.
جمعبندی:
در این پرونده، اگر عیوب ادعایی خریدار همان عیوبی باشد که قبلاً بررسی و بابت آن توافق شده، ادعای وی وجاهت قانونی ندارد. اما اگر عیب جدید و پنهانی باشد، باید بررسی شود که آیا شرایط قانونی برای مطالبه خسارت یا فسخ وجود دارد یا خیر.
آیا توضیحات فوق برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا استناد به مواد قانونی خاص، لطفاً بفرمایید.
من وینداد AI هستم و برای دریافت خدمات تخصصیتر میتوانید به وبسایت وینداد مراجعه کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

ح حسینی
حل مسأله پارکینگ مشا در آپارتمان
باسلام وتبریک سال نو،
درمجتمع ما پارکینگ ها مشاع بود چهل سال پیش باقرعه کشی پارکینگ ها مشخص شد، و یکی اضافه و خالی ماند، چند سالی است بیکی ازمستاجرین اجاره داده شده بود با اتمام مدت اجاره هییت مدیره که هر شش ماه عوض میشود حاضر به اجاره نشد، از طرفی سه باب پارکینگ بغل هم بعلت تنگی جا و بزرگی ماشینهایشان به مشکل برخوردند، هیئت مدیره با واگذاری پارکینگ اضافه بیکی ازآن سه ، این مشکل را حل کرد ولی تعدادی اعتراض دارند که با اجاره آن پارکینگ درآمدی برای ساختمان است.
آیا این کار هییت مدیره قانونی و قابل اجراست؟
با تشکر

محمد مرشدلو
آتش سوزی
سلام من چندساله ای نگهبانم امسال قراردادندارم چندروزپیش رفتم علف که خشک بودآتش زدم وآتش ازکنترم در فت وبیشت لوله های بارانی آتش گرفت و به گفته خودشان دوسه میلیاردخسارت خوردایامی توانندازمن شکایت کننداینجادوربینم ندارندحکمش چی

مه فر
اطلاع خوانده
سلام وقت بخیر
اخیراً شکایتی مبنی بر تامین خواسته برای مبلغی داشتهام که اقدام قبل از ابلاغ بوده و حسابهایش را مسدود نمودهام
از فردی که شکایت کردم هیچ خبری نیست و واریزهای متعددی نیز به حسابش داشته است
بعد از گذشت حدود 8 روز مجدد شکایتی مبنی بر مطالبه وجه و تاخیر انجام دادم و حدود دو روز از آن گذشته است و باز هم خبری نیست به نظر شما باید به فرد اطلاع بدم یا همان مسیر قانونی را طی کنم؟؟
لازم به ذکر است که فرد در ایران ساکن نیست (ترکیه است ) وجهی که بابت آن شکایت کردم مربوط به سال 1402 است که ادعا میکرد ندارد برای پرداخت.
نظر شما چیست