
امیر شهریاری
تقسیم ملک ورثه ایی
سلام
پدربزرگ بنده در سال 92 فوت کرده اند. دارای 2فرزند پسر و 4 دختر می باشند. یک فرزند پسر(پدر اینجانب) و یک فرزند دختر ایشان در سال 1403 فوت کرده اند. زمینی دارند که یکی از ورثه (فرزند پسر) رازی به فروش یا تعیین تکلیف آن نیست و همکاری نمیکند و میگوید سهم خودم را میخواهم و نمیفروشم. قبل از فوت پدرم برگه انحصار وراثت دریافت شد. ماهم بعد از فوت پدرم برگه انحصار وراثت دریافت کردیم. با توجه به عدم همکاری یکی از ورثه برای دریافت سند زمین پدربزرگم برای هریک از وراث چه کاری باید انجام بدهیم؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و به صورت تخصصی بر اساس قوانین ایران به شما پاسخ میدهم.
وضعیت شما از نظر حقوقی:
با توجه به توضیحات شما، پدربزرگتان فوت کرده و دارای ۲ پسر و ۴ دختر بوده که یکی از پسران (پدر شما) و یکی از دختران نیز فوت کردهاند. اکنون یکی از ورثه (فرزند پسر باقیمانده) حاضر به همکاری برای فروش یا تعیین تکلیف زمین نیست و صرفاً سهم خود را مطالبه میکند.
اقدامات قانونی قابل انجام:
۱. تقسیم ترکه (زمین)
- در صورت عدم توافق بین ورثه درباره تقسیم یا فروش زمین، هر یک از ورثه (یا ورثه وراث متوفی) میتوانند دادخواست تقسیم ترکه را به دادگاه تقدیم کنند.
- تقسیم ترکه از امور غیرترافعی است و هر یک از وراث میتواند به طرفیت سایر وراث درخواست تقسیم ترکه کند. اگر مال غیرقابل افراز (تقسیم فیزیکی) باشد، دادگاه دستور فروش آن را صادر و ثمن آن بین ورثه تقسیم میشود.
- طبق رأی وحدت رویه شماره ۷۱۹ مورخ ۱۳۹۰/۲/۴ و استعلامات اداره کل حقوقی قوه قضاییه، در صورت عدم تراضی وراث، تقسیم ترکه باید از طریق دادگاه انجام شود و دادگاه نمیتواند موضوع را به اداره ثبت ارجاع دهد.
۲. نحوه اقدام
- ابتدا باید گواهی انحصار وراثت پدربزرگ و همچنین وراث متوفی (پدرتان) را ضمیمه دادخواست کنید.
- در دادخواست تقسیم ترکه، مشخصات همه وراث و سهمالارث هر یک باید به طور دقیق درج شود (مطابق بند ۲ ماده ۳۰۴ قانون امور حسبی ۱۳۱۹).
- دادگاه پس از بررسی، اگر مال غیرقابل افراز باشد، دستور فروش را صادر و ثمن آن را به نسبت سهمالارث میان ورثه تقسیم میکند.
۳. عدم همکاری یکی از ورثه
- مخالفت یکی از وراث مانع تقسیم یا فروش ترکه نیست؛ دادگاه مطابق قانون عمل میکند و پس از صدور حکم، حتی بدون رضایت آن وارث، عملیات تقسیم یا فروش انجام خواهد شد.
- طبق استعلامات حقوقی قوه قضاییه:
"در فرض سؤال که یکی از ورثه علیه دیگر ورثه تقسیم ماترک را درخواست کرده اما خواهان از ادامه عملیات اجرایی منصرف شده است با توجه به این که هر یک از ورثه ذی نفع بوده و میتوانند تقاضای اجرای آن را بنمایند... اجرای حکم منوط به صدور اجراییه به تقاضای خواهان نیست و نیازی به صدور اجراییه هم ندارد و با تقاضای هر یک از ورثه حکم بر تقسیم ترکه از طریق فروش ماترک قابل اجراست."
(استعلام اداره کل حقوقی قوه قضاییه، ۱۴۰۲/۰۱/۳۰)
۴. سهمالارث وراث متوفی
- سهمالارث پدر شما (که فوت کرده) به ورثه ایشان (از جمله شما) منتقل شده و شما به عنوان وارث پدرتان، در تقسیم ترکه پدربزرگ نیز ذینفع هستید.
جمعبندی و پیشنهاد عملی
۱. دادخواست تقسیم ترکه (زمین) را با ضمیمه کردن گواهیهای انحصار وراثت به دادگاه محل وقوع ملک تقدیم کنید.
۲. در صورت غیرقابل افراز بودن ملک، دادگاه دستور فروش و تقسیم ثمن را صادر میکند؛ مخالفت یا عدم همکاری هیچ یک از وراث مانع اجرای حکم نخواهد بود.
3. در صورتی که یکی از وراث سهم سایرین را تصرف و استرداد نمیکند، میتوانید دادخواست مطالبه سهمالارث نیز مطرح کنید.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی عملی برای تنظیم دادخواست دارید، لطفاً بفرمایید.
یادآوری: برای تنظیم دقیق دادخواست و پیگیری حقوقی، میتوانید از خدمات تخصصی وینداد استفاده کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محمد یاسین احمدی
تخریب
باسلام و احترام خدمت شما بزرگواران.
شخص علیه اینجانب به اتهام تخریب قطرههای آبیاری در زمین کشاورزی به استناد فیلم و یک شاهد شکایت مطرح کرده است..
با این توضیح که اینجانب و شاکی بر روی اراضی مشاعی فعالیت داریم که قبل از ما پدرانمان فعالیت داشتند که طی تقسیم نامه عادی در سال ۷۹ اراضی مذکور را بین خود تقسیم کردهاند.
لذا اینجانب مطابق با کشت پدرم سالها در قسمتی از اراضی مذکور کشت و کار کردم که برادر شاکی بدلیل اختلافات ملکی که با اینجانب دارد عالما و عامدا و به بهانه ایجاد نزاع و درگیری و تصرف زمین در محدوده زمین کشاورزی ما که هر سال کشت میکنم اقدام به شخم زدن نموده بود.ضمنا فیلم و تصاویر و شاهد وجود دارد.
لذا زمانی که بنده زمین را برای کشت آماده کرده بودم برادر شاکی مجددا در محدوده زمین کشاورزی ما قطره های آبیاری پهن کرده بود.
لذا اینجانب در حضور برادر شاکی مقداری از قطرههای آبیاری را بلند کردم و گفتم به داخل زمین خودتان ببرید که برادرم آمد و قطرههای آبیاری را جمع کرد و به داخل زمین کشاورزی خودشان گذاشت. بدون آن که تخریب کند.فقط جابجا کرد. لذا اینجانب چیزی را تخریب نکرده ام و حتی در صورت لزوم حاضرم قسم بخورم. ضمنا شاهد عینی وجود دارد.
بررسی دلایل شاکی به شرح زیر...
۱.. فیلم مورد استناد شاکی خارج نویسی شده و مشاهده می شود بنده دارم قدم میزنم و برادرم قطرههای آبیاری را جمع کرده و دارد جابجا میکند.
۲.. شاهد که برادر شاکی است و با اینجانب خصومت شخصی دارد شهادت داده که قطره های آبیاری متعلق به برادرش است و بنده آنها را تخریب کرده ام.
بررسی دفاعیات اینجانب به شرح زیر...
اولا.. اختلاف اینجانب با برادر شاکی است چرا که ایشان بر روی کشت بنده شخم زد و قطرههای آبیاری پهن کرده بود.و این موضوع هیچ ارتباطی با شاکی این پرونده ندارد. ضمنا در لحظه اختلاف شاکی حضور نداشت.
ثانیا.. در فیلم مورد استناد شاکی فقط مشاهده می شود بنده دارم قدم میزنم و مدرکی وجود ندارد که بنده چیزی را تخریب کنم.
ثالثا.. اینجانب از شاهد که برادر شاکی است فیلم دارم که به صراحت بیان میکند قطرههای آبیاری متعلق به خودش است.نه برادرش. فیلم را در پرونده گذاشتم... و از طرف دیگر خود شاهد علیه اینجانب و ب...

م م
معامله و کلاهبرداری فیشینگ حضوری
با سلام اینجانب یک گوشی موبایل آیفون ۱۵ پرومکس که رجیستر نشده اما ثبت گمرکی شده است را در دیوار اگهی کردم باهام تماس گرفتن قرار گذاشتیم تو خیابون گوشی رو دید مبلغو برام واریز کرد و اس ام اس اومد منم موبایل رو تحویلش دادم و رفت یکروز بعد حسابم مسدود شد از فتا تماس گرفتند مبلغ که ۸۰ میلیون بود فیشینگ بوده رو برگردون واگرنه میره دادسرا من از برگشت مبلغ امتناع کردم و سریعا موبایل رو تو سامانه همیاب۲۴ ثبت سرقتی کردم و شکایت کلاهبرداری از شماره موبایل فردی که باهاش معامله کردم انجام دادم | مدرک خاصی هم ندارم فقط شماره موبایل فردی که باهاش معامله کردم که معلوم نیست احتمالا دزدیه
سوال اینجاست آیا من مجبورم مبلغ رو برگردونم؟ مبلغ در حساب من مسدود مونده آیا ممکنه حساب های دیگه منو هم مسدود کنند؟ و چه دفاعیاتی میتونم برای جرم های احتمالی انجام بدم

مصطفی مهد
تاخیر تادیه
با سلام
محاسبه تاخیر تادیه چک بصورت ماهیانه حساب میشه یا سالیانه ؟
با تشکر