
فاطمه صائی
وکالت
اگر شخصی بخاطر کهولت یا بیسوادی وکالت تام الاختیار به کسی بده،دیگر امضای خودش سندیت نداره؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام، من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و به سؤال شما بر اساس قوانین ایران پاسخ میدهم.
بررسی اعتبار امضای شخص پس از اعطای وکالت تامالاختیار
اعطای وکالت تامالاختیار به معنای سلب اختیار و مسئولیت از موکل نسبت به امضای اسناد یا انجام امور حقوقی نیست، مگر در مواردی که به صراحت در وکالتنامه ذکر شده باشد که موکل هیچگونه دخالتی در امور موضوع وکالت نخواهد داشت. بنابراین:
- امضای موکل حتی پس از اعطای وکالت تامالاختیار همچنان معتبر و دارای ارزش حقوقی است، مگر اینکه اثبات شود امضا بدون اراده یا آگاهی یا با سوءاستفاده از وضعیت کهولت یا بیسوادی گرفته شده است.
- طبق ماده ۱۳۰۱ قانون مدنی:
"امضای مندرج در ذیل یک نوشته دلیل بر ضرر امضاءکننده است..."
یعنی اگر شخصی سندی را امضا کند، اصل بر صحت و اعتبار آن است و بار اثبات خلاف آن بر عهده امضاءکننده یا مدعی است.
- اگر موکل به دلیل کهنسالی یا بیسوادی توانایی خواندن یا فهم اسناد را نداشته باشد، باید طبق مقررات، مراتب توسط گواه یا شاهد یا مطلع در سند قید شود وگرنه ممکن است سند مورد خدشه قرار گیرد.
نکته مهم:
صرف اعطای وکالت تامالاختیار باعث بیاعتباری امضای موکل نمیشود. امضای موکل همچنان معتبر است، مگر اینکه با دلایل قانونی (مانند اثبات حجر، اکراه، یا جعل) بیاعتباری آن ثابت شود.
جمعبندی:
- امضای شخص حتی با وجود وکالت تامالاختیار، سندیت دارد.
- وکالت، اختیار انجام امور را به وکیل میدهد اما امضای موکل را بیاعتبار نمیکند.
- اگر بیسوادی یا کهولت مانع فهم سند باشد، باید در تنظیم سند رعایت مقررات مربوط به افراد بیسواد یا ناتوان لحاظ شود.
آیا این توضیحات برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا بیان مثال، لطفاً بفرمایید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

امیر علی بیگی سعیدی
خانوادگی
سلام خسته نباشید خواهر خانم بنده 45 ساله دارای سه فرزند 2 دختر و یک پسر که دختر بزرگشون حدود 15 ساله و دو تای بعدی هم 4 و 3 ساله هستند به جهت اینکه سالهاست که با شوهرش نمیتونند زیر یک سقف باشند و چندین بار هم دعوا و کتک کاری از طره شوهرش قرار گرفته و با وساطت اطافیان آشتی کردند و لی موقتی بوده باز هم همان برنامه های همیشگی شون تکرار شد که الان حدود 6 ماه است که خواهر خانمم آمده و در تبریز پیش مادرش با دو تا از بچه های کوچکش ولی دختر بزرگه تو کرج مانده و به درساش ادامه میده الان شوهرش میگوید که بیا کرج نصف خونه رو به نام بچه ها و نصف دیگرش را هم بنام تو بکنم و خودم هم برم جایی را اجاره کنم بمونم ولی شرطش آمون به کرج و ساکن شدن در کرج است . خواستم ببینم آیا واقعاً این کار شدنی از نظر قانونی و هم اینکه امکان لبرگرداندن سند به آقا امکان پذیر است یا این عمل از نظر قانونی صحیح هست.

معصومه ذوالفقاریان
سند و اسناد
سلام در سال ۹۹ سند خانه ای به نامم شده که در داخل سند این متن نوشته شده ضمن العقد متعاملین يکديگر را وکیل تام الاختیار خود در جهت اصلاح اشتباهات احتمالی قرار داد یعنی چی و باید چیکار کنم

الهه همتی
درخاست طلاق
سلام من ۱۳ سال پیش ی حاج آقایی ازمن پول گرفت طلاق منوغیرحضوری گرفت بعدپارسال با ی آقایی عقدکردم بعدرفتم دنبال طلاق نامه ام فهمیدم اون طلاق من اصلا ثبت نشده الان هم میخام بپرسم این عقدمن باطل است یان من چه کاری بایدانجام بدم تشکر