مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

عبدالرضا هادی فر

حق السهم سهامدار در ضبط ضمانت نامه ها

سلام . من سهامدار یک درصد از یک شرکت ساختمانی با سهامی خاص و عضو هیات مدیره هستم بدلایلی این شرکت ورشکست شده و ضمانت نامه های بانکی شامل ضمانت حسن انجام کار و ضمانت انجام تعهدات به اجرا رفته . در این خصوص من چقدر از این مبلغ را باید به بانک پرداخت نمایم . ممنون

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و سؤالتان را بر اساس قوانین شرکت‌های سهامی خاص و مقررات مرتبط بررسی می‌کنم:


۱. مسؤولیت سهامداران در شرکت سهامی خاص


در شرکت‌های سهامی خاص، مسؤولیت هر سهامدار در قبال بدهی‌های شرکت، فقط تا میزان سرمایه‌ای است که در شرکت دارد و اصولاً بدهی‌های شرکت از اموال خود شرکت پرداخت می‌شود، نه از دارایی شخصی سهامداران.



  • طبق توضیحات قانون تجارت، شرکت سهامی خاص نسبت به بدهی‌ها و تعهدات، فقط تا میزان دارایی و سرمایه شرکت مسؤول است و سهامداران تنها تا میزان سهام خود در شرکت مسؤولیت دارند و مسؤولیتی بیشتر از آن متوجه سهامدار نیست.


۲. ضمانت‌نامه‌های بانکی و مسؤولیت اعضای هیات مدیره



  • اگر ضمانت‌نامه‌های بانکی (مثلاً ضمانت حسن انجام کار یا انجام تعهدات) به نام شرکت صادر شده باشد و شما شخصاً ضامن یا امضاکننده آن نباشید، مسؤولیت پرداخت صرفاً بر عهده شرکت است و اگر دارایی شرکت کافی نباشد، اصولاً بانک نمی‌تواند به دارایی شخصی شما رجوع کند.

  • اما اگر شما به عنوان شخص حقیقی (خارج از سمت سهامداری یا عضویت در هیات مدیره) به عنوان ضامن یا متعهد در ضمانت‌نامه بانکی امضا کرده باشید، بانک می‌تواند به نسبت تعهد شخصی شما، مطالبه کند.


۳. استثنا: تقصیر مدیران یا سهامداران



  • چنانچه اثبات شود که اعضای هیات مدیره یا سهامداران با تقصیر (مثلاً سوءمدیریت، تقلب یا تخلف) باعث ورود خسارت یا بدهی شده‌اند، ممکن است مسؤولیت شخصی برای جبران خسارت متوجه آن اشخاص شود.

  • مرجع تشخیص این موضوع، شعبه ویژه رسیدگی به اختلافات بانکی است و میزان مسؤولیت هر فرد (در صورت اثبات تقصیر) توسط این مرجع تعیین می‌شود.



مرجع تشخیص تقصیر سهامداران مقصر یا مدیران مقصر، شعبه ویژه رسیدگی به اختلافات بانکی موضوع ماده (۳۵) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است. میزان مسؤولیت هریک از سهامداران مقصر یا مدیران مقصر در جبران تعهدات و پرداخت بدهی های مؤسسه اعتباری، با توجه به مسبب یا غیرمسبب بودن وی، توسط شعبه مذکور تعیین می شود.



نتیجه:



  • اگر فقط سهامدار و عضو هیات مدیره هستید و ضمانت‌نامه را شخصاً امضا نکرده‌اید و تقصیری متوجه شما نیست، مسؤولیت شما فقط به میزان سهم‌تان در شرکت (یعنی همان یک درصد سرمایه) محدود می‌شود و مسؤولیت بیشتری ندارید.

  • اگر شخصاً ضامن شده‌اید یا تقصیر شما اثبات شود، مسؤولیت می‌تواند بیشتر باشد و توسط مرجع صالح تعیین خواهد شد.




آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا بررسی مورد خاصی دارید، لطفاً بفرمایید.
برای دریافت مشاوره تخصصی‌تر و بررسی اسناد، می‌توانید از خدمات حقوقی وینداد نیز بهره‌مند شوید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

اطلاع خوانده

سلام وقت بخیر
اخیراً شکایتی مبنی بر تامین خواسته برای مبلغی داشته‌ام که اقدام قبل از ابلاغ بوده و حساب‌هایش را مسدود نموده‌ام
از فردی که شکایت کردم هیچ خبری نیست و واریز‌های متعددی نیز به حسابش داشته است
بعد از گذشت حدود 8 روز مجدد شکایتی مبنی بر مطالبه وجه و تاخیر انجام دادم و حدود دو روز از آن گذشته است و باز هم خبری نیست به نظر شما باید به فرد اطلاع بدم یا همان مسیر قانونی را طی کنم؟؟
لازم به ذکر است که فرد در ایران ساکن نیست (ترکیه است ) وجهی که بابت آن شکایت کردم مربوط به سال 1402 است که ادعا می‌کرد ندارد برای پرداخت.
نظر شما چیست

پروفایل کاربر

علیرضا خوراسگانی

درخواست اِعمال ماده ۴۷۷ قانون آ.د.کیفری جهت اتیان سوگند استظهاری

سلام

اگر یکی از ورثه در جلسه دادگاه جهت ادای سوگند استظهاری حاضر نشده باشد و دادگاه به دلیل عدم حضور(عدم اتیان سوگند استظهاری ) رای به بی حقی وی صادر نموده باشد، لذا اگر درخواست اِعمال ماده ۴۷۷ ق.آ.د.کیفری مصوب ۱۳۹۲ نماید آیا با این درخواست موافقت خواهد شد یا خیر؟؟

پروفایل کاربر

محمد نص

خرید چک مدت دار

سلام. آیا خرید نقدی چک مدت دار به مبلغ کمتر از مبلغ چک ، قانونی است؟ مثلا چک 120 میلیونی را که تاریخ آن برای 3 ماه دیگه هست را نقدا 100 بخریم.