
سعید عبدی
استرداد وجه
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت وکلای محترم
بنده۴سال با یک خانم مطلقه دوست بودم که بعد از اوایل رابطه ایشون کلید خونه ش رو بمن داد و گفت هر موقع خواستی بیا پیش من چون تنها زندگی میکنم و طی این ۴سال از من خوردخورد نزدیک ۱۵۰ میلیون تومان پول گرفت که خوردخورد ۸۰ میلیونشو برگردوند ۷۰ تومن رو خیلی طول داد و من گفتم میتونی کمی پولمو بدی ایشون سرد شد و بعد مدتی گفت ما بدرد هم نمیخوریم حتی فحاشی هم کرد و ۷۰ تومن رو نمیده میگه حقمه چون با هم بودیم چطور میتونم بگیرم ازش حتی گفتم شکایت میکنم گفت شکایت کنی میگم با من بوده و برات دردسر میشه ممنون میشم راهنمایی کنید
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام و احترام
اینجانب هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین ایران به شرح زیر شما را راهنمایی میکنم:
۱. مطالبه وجه (طلب)
مطابق قوانین ایران، اگر شما مبلغی را به شخصی به عنوان قرض یا امانت یا هر عنوان دیگری پرداخت کردهاید و آن شخص از بازپرداخت آن خودداری میکند، میتوانید از طریق دادگاه حقوقی برای مطالبه وجه اقدام نمایید.
- اثبات پرداخت:
شما باید اثبات کنید که مبلغ مذکور را به ایشان پرداخت کردهاید (مثلاً فیش واریز بانکی، رسید کتبی، پیامک یا چت و ...). - عدم نیاز به اثبات رابطه عاطفی:
مطابق نظر اداره کل حقوقی قوه قضاییه، برای مطالبه وجه الزام به طرح دعوای جداگانه با عنوان اثبات قرض وجود ندارد و صرف مطالبه وجه کفایت میکند، دادگاه به مستندات شما رسیدگی و تصمیم مقتضی را اتخاذ میکند:
«در دعوای مطالبه وجه خواهان هرچند باید جهت استحقاق خود را اثبات کند؛ اما برای اثبات آن ملزم به طرح دعوای جداگانه نمیباشد ... دادگاه با رسیدگی به ادله استنادی خواهان و لحاظ دفاعیات خوانده حسب مورد تصمیم مقتضی را اتخاذ میکند و برابر قانون موجبی برای الزام خواهان به طرح دعوای مستقل و یا توأمان دعوایی با عنوان اثبات قرض و امثال آن وجود ندارد.»
استعلام اداره کل حقوقی قوه قضاییه، ۱۴۰۱/۰۶/۱۹، شماره ۷.۱۴۰۱.۳۹۵
۲. دفاعیات طرف مقابل
ادعای ایشان مبنی بر اینکه «حقم است چون با هم بودیم» از نظر قانونی وجاهت ندارد و صرف رابطه عاطفی یا دوستی دلیلی برای تملک پول شما نیست. مگر اینکه بتواند اثبات کند این مبلغ را به عنوان هدیه (هبه) یا بابت خدماتی مشخص دریافت کرده است.
۳. تهدید به طرح مسائل غیراخلاقی
تهدید به اینکه «اگر شکایت کنی برایت دردسر میسازم» یا طرح موضوعات غیراخلاقی در دادگاه، تأثیری در اصل مطالبه وجه ندارد. دادگاه صرفاً به موضوع مالی و دلایل پرداخت وجه رسیدگی میکند و طرح مسائل شخصی یا خصوصی، اگر جنبه مجرمانه نداشته باشد، موجب سلب حق شما در مطالبه طلب نمیشود.
۴. اقدام عملی
- دادخواست مطالبه وجه با ذکر مستندات و ادله (رسید، پیام، فیش واریز و ...) در شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی محل اقامت ایشان مطرح کنید.
- اگر تهدید به اتهام یا آبروریزی کرد، میتوانید شکایت کیفری بابت تهدید و افترا نیز مطرح نمایید.
توصیه مهم
جهت تنظیم دادخواست و ارائه مدارک به نحو صحیح، پیشنهاد میشود با یک وکیل یا مشاور حقوقی متخصص نیز مشورت نمایید.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر به توضیحات بیشتری نیاز دارید، لطفاً بفرمایید.
در صورت نیاز به تنظیم دادخواست یا پیگیری تخصصی، میتوانید از خدمات حقوقی وینداد بهرهمند شوید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

اوا شیران

سارا مرادی
مجازاتی دارد؟ سو پیشینه میشود ؟
سلام. ما یک گروه بودیم که میخواستیم به کمک یک تیم برگزار کننده ای مراسم جشنی رو داشته باشیم
یکی از بین افراد نماینده شد تا رابط بین برگزارکننده و باقی افراد گروه باشه و هزینهها رو از ما بگیره و با تیم تشریفات قرارداد بنویسه
از روز قبل و حتی حین مراسم یک سری آیتم هایی که قرار بود وجود داشته باشه حذف شد. و برگذار کننده مراسم هم گفت مبلغی کمتر از اونچه که از ما گرفتن به ایشون پرداخت شده.
و وقتی به نماینده اعتراض کردیم گفتن اون میزان هزینهای که برای اون آیتم از ما گرفتن کافی نبوده برای همین حذف کردن و وقتی گفتیم خب پس هزینه اون بخش رو بر گردونید دلایل مختلفی رو آوردن که هیچ سندی هم بابتش ندارن( فاکتور نمیفرستن و فقط فیش خالی بدون کد رهگیری ارسال میکنن) و وقتی خواستیم قرارداد رو برامون بفرستن قبول کردن اما هرچی پیگیری کردیم طفره رفتن و کلی حرفهای ضد و نقیض زدن و با اینکه اول گفتن برای چندین نفر قرارداد ارسال شده و قانع شدن وقتی میگیم برای ما هم بفرستید میگن محرمانه است! ( چطور میگن برای خیلیها فرستادن اما وقتی ما میخوایم ببینیم میگن نه؟) ضمنا اول وقتی حرف از شکایت شد شروع به تهدید کردنمان کردن با ارسال پیام هایی با محتوای:« اگر شکایت کنی برات بد میشه و...» و حتی تهمت زدن بیاساس.
ما اسنادی مثل ویدیو و پیامهای دروغین داریم که نشون میده برخی هزینههایی که گفتن اصا وجود نداشته و تناقض از حرفاشون میباره!
البته بعد از اعتراضاتی که صورت گرفت بخشی از پول برو برای بعضی از دوستان واریز کردن ولی باتوجه به محاسباتی که ما کردیم وجه واریزی از مبلغ اصلی کمتره
و هرچه میگوییم تا قرارداد رو یرای ما ارسال کنن تا همه چیز روشن بشه بهانه میارن
البته الان برای ما مسئله پول اهمیت کمتری داره چون این موضوع که سعی در کلاهبرداری و دروغگویی داشتن ما رو آزار میده
ما از طریق سایت فتا شکایت خودمون رو ثبت کردیم
اما سوالم این هست که در رابطه با چنین مسائلهای احتمالا نتیجه به چه شکل خواهد بود؟ آیا اگر دروغها ثابت شود برایشان سو پیشینه میشود یا خیر؟

سحر حسینی
تقسیم ورثه
با سلام
پدرم همه اموالشون رو تقسیم کردن بین فرزندان و همسر دومشون ( همسر اولشون در قید حیات نیستن) و نامادریم بعد یه مدت گفت که از تقسیم اموال راضی نیست،مجددا یه برگه نوشتن که پسرها دوباره یه مبلغی پول بدن به نامادری،زمانی که این تصمیم گرفته شد من نبودم،بقیه برادرام و پدرم و نامادری بودن،که پدرم و برادرام امضا کردن اما من امضا نکردم ،سوالم اینه چون برگه رو امضا نکردم میتونم پول رو ندم به نامادریم؟(ضمن اینکه یک هشتم از خونه هم سهمشه که بهش میدن)