مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

سعید عبدی

استرداد وجه

با سلام و عرض ادب و احترام خدمت وکلای محترم

بنده۴سال با یک خانم مطلقه دوست بودم که بعد از اوایل رابطه ایشون کلید خونه ش رو بمن داد و گفت هر موقع خواستی بیا پیش من چون تنها زندگی میکنم و طی این ۴سال از من خوردخورد نزدیک ۱۵۰ میلیون تومان پول گرفت که خوردخورد ۸۰ میلیونشو برگردوند ۷۰ تومن رو خیلی طول داد و من گفتم میتونی کمی پولمو بدی ایشون سرد شد و بعد مدتی گفت ما بدرد هم نمیخوریم حتی فحاشی هم کرد و ۷۰ تومن رو نمیده میگه حقمه چون با هم بودیم چطور میتونم بگیرم ازش حتی گفتم شکایت میکنم گفت شکایت کنی میگم با من بوده و برات دردسر میشه ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

با سلام و احترام
اینجانب هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین ایران به شرح زیر شما را راهنمایی می‌کنم:


۱. مطالبه وجه (طلب)


مطابق قوانین ایران، اگر شما مبلغی را به شخصی به عنوان قرض یا امانت یا هر عنوان دیگری پرداخت کرده‌اید و آن شخص از بازپرداخت آن خودداری می‌کند، می‌توانید از طریق دادگاه حقوقی برای مطالبه وجه اقدام نمایید.



  • اثبات پرداخت:
    شما باید اثبات کنید که مبلغ مذکور را به ایشان پرداخت کرده‌اید (مثلاً فیش واریز بانکی، رسید کتبی، پیامک یا چت و ...).

  • عدم نیاز به اثبات رابطه عاطفی:
    مطابق نظر اداره کل حقوقی قوه قضاییه، برای مطالبه وجه الزام به طرح دعوای جداگانه با عنوان اثبات قرض وجود ندارد و صرف مطالبه وجه کفایت می‌کند، دادگاه به مستندات شما رسیدگی و تصمیم مقتضی را اتخاذ می‌کند:

    «در دعوای مطالبه وجه خواهان هرچند باید جهت استحقاق خود را اثبات کند؛ اما برای اثبات آن ملزم به طرح دعوای جداگانه نمی‌باشد ... دادگاه با رسیدگی به ادله استنادی خواهان و لحاظ دفاعیات خوانده حسب مورد تصمیم مقتضی را اتخاذ می‌کند و برابر قانون موجبی برای الزام خواهان به طرح دعوای مستقل و یا توأمان دعوایی با عنوان اثبات قرض و امثال آن وجود ندارد.»
    استعلام اداره کل حقوقی قوه قضاییه، ۱۴۰۱/۰۶/۱۹، شماره ۷.۱۴۰۱.۳۹۵





۲. دفاعیات طرف مقابل


ادعای ایشان مبنی بر اینکه «حقم است چون با هم بودیم» از نظر قانونی وجاهت ندارد و صرف رابطه عاطفی یا دوستی دلیلی برای تملک پول شما نیست. مگر اینکه بتواند اثبات کند این مبلغ را به عنوان هدیه (هبه) یا بابت خدماتی مشخص دریافت کرده است.


۳. تهدید به طرح مسائل غیراخلاقی


تهدید به اینکه «اگر شکایت کنی برایت دردسر می‌سازم» یا طرح موضوعات غیراخلاقی در دادگاه، تأثیری در اصل مطالبه وجه ندارد. دادگاه صرفاً به موضوع مالی و دلایل پرداخت وجه رسیدگی می‌کند و طرح مسائل شخصی یا خصوصی، اگر جنبه مجرمانه نداشته باشد، موجب سلب حق شما در مطالبه طلب نمی‌شود.


۴. اقدام عملی



  • دادخواست مطالبه وجه با ذکر مستندات و ادله (رسید، پیام، فیش واریز و ...) در شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی محل اقامت ایشان مطرح کنید.

  • اگر تهدید به اتهام یا آبروریزی کرد، می‌توانید شکایت کیفری بابت تهدید و افترا نیز مطرح نمایید.




توصیه مهم


جهت تنظیم دادخواست و ارائه مدارک به نحو صحیح، پیشنهاد می‌شود با یک وکیل یا مشاور حقوقی متخصص نیز مشورت نمایید.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر به توضیحات بیشتری نیاز دارید، لطفاً بفرمایید.
در صورت نیاز به تنظیم دادخواست یا پیگیری تخصصی، می‌توانید از خدمات حقوقی وینداد بهره‌مند شوید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مهری محمدی

مطالبه مهریه و نفقه

با سلام و خسته نباشید بنده در دوران عقد هستم 3 سال هست همسرم تکلیف منو مشخص نمیکنه بنده هم مهریمو اجرا گذاشتم و با استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک متوجه شدم همسرم اموالی نداره یا منتقل کرده مرحله بعدی برای ادامه روند پیگیری مهریه گرفتن نامه از اداره ثبت مهریه و رفتن به دادگاه هست ؟یا باید پرونده رو از دفاتر ازدواج مختومه کنم و این سری از طریق دفاتر خدمات قضایی مجددا ارجاع بدم به دادگاه؟

نفقمو هم از طریق شورای حل اختلاف قرار بر پرداخت ماهی 3 میلیون شد که ایشون الان 3 ماهه پرداخت نکردن چجوری میتونم اجراییه بگیرم؟

اثبات زوجیت

آیا همسرم که قبلا طلاق غیابی گرفته بود وپس ازده سال ما بهم رجوع کرده وبمدت ۴سال درمنزل خودمان سکونت داشته ایم ولی رجوع ثبت نکرده ایم الان خانمم ازآن خانه به مکان نامعلومی رفته وبمنم میگه من طلاق گرفتم توشوهرمن نیستی آیا با مطرح کردن همان ۴سالی که باهم زندگی کردیم میتوانم اثبات زوجیت کرده و ایشان رابرگردانم

پروفایل کاربر

صالح نقدی

اعتبار امر مختوم

با سلام خدمت وکلای عزیز که برای ما ارزش قائل میشید و جواب سوالای ما رو میدید
یک سوال داشتم:
در دعوای سابق که مربوط به تعهد نامه ای بوده که بنده مدعی جعل بودم اما پس از ارجاع به کارشناسی مشخص گردید جعل نبوده و سفید امضا بوده و خواهان علی بوده و خوانده بنده بوده ام و خواسته علی تسلیط ید و الزام به ایفای تعهد بوده و بنده محکوم شدم.
در دعوای جدید که خواهان بنده هستم و خوانده علی می باشد و خواسته ابطال تعهد نامه مذکور به دلیل سواستفاده از سفید امضا می باشد.
وقتی که در دعوای سابق خواهان علی و خوانده بنده بوده ام و در دعوای فعلی خواهان بنده و خوانده علی می باشد،
آیا دعوای بنده مشمول اعتبار امر مختوم به لحاظ وحدت اصحاب دعوا میشود؟