
جاال پیرامون
صدور حکم و اعتراض
سلام من یه شکایت علیه بنده خدا که طلب دارم انجام دادم بنابر مشکلات نتونستم تو دادگاه حاضر بشم حکومت صادر شده مبنی بر رد دعوی وجای اعتراض گذاشته
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام، من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و راهنمایی شما را بر اساس قوانین ایران انجام میدهم.
بررسی وضعیت شما
با توجه به توضیحات شما، دادخواست شما به دلیل عدم حضور در جلسه دادگاه رد شده و رأی صادر شده، رأی "رد دعوی" است. طبق قانون آیین دادرسی مدنی، اگر رأی دادگاه به صورت غیابی صادر شده باشد (یعنی شما یا وکیل شما در هیچ یک از جلسات حاضر نبودهاید و لایحه دفاعیه هم ندادهاید)، حق اعتراض به رأی (واخواهی) را دارید.
مواد قانونی مرتبط:
قانون آیین دادرسی مدنی (۱۳۷۹)، ماده ۳۰۵:
محکومعلیه غایب حق دارد به حکم غیابی اعتراض نماید. این اعتراض واخواهی نامیده میشود. دادخواست واخواهی در دادگاه صادرکننده حکم غیابی قابل رسیدگی است.
قانون آیین دادرسی مدنی (۱۳۷۹)، ماده ۳۰۴:
اگر فقط بعضی از خواندگان در جلسه دادگاه حاضر شوند و یا لایحه دفاعیه بدهند، رأی نسبت به کسانی که حاضر نشدهاند و لایحه ندادهاند، غیابی محسوب میشود.
اقدامات پیشنهادی
۱. بررسی نوع رأی:
ابتدا بررسی کنید رأی صادره غیابی است یا حضوری. اگر غیابی باشد، میتوانید ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ، واخواهی کنید.
۲. تقدیم دادخواست واخواهی:
اگر رأی غیابی است، به همان شعبه دادگاه دادخواست واخواهی بدهید و دلایل عدم حضور خود را توضیح دهید.
۳. در صورت حضوری بودن رأی:
اگر رأی حضوری باشد، باید ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ، دادخواست تجدیدنظرخواهی به دادگاه تجدیدنظر استان ارائه دهید.
نکته مهم
در هر دو حالت، مهلت اعتراض از تاریخ ابلاغ رأی به شما محاسبه میشود.
آیا نیاز به توضیح بیشتر در مورد نحوه واخواهی یا تجدیدنظرخواهی دارید؟
در صورت نیاز به تنظیم دادخواست، لطفاً به خدمات تخصصی وینداد مراجعه فرمایید.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

آزاده حیدری
مهریه و ترک منزل
سلام.اگه شوهر ۶ماه منزل رو ترک کرده باشه بعد از این مدت مهریه به زن تعلق میگیره یا خیر؟

میثم رادپور
قرار اناطه و اطالهی دادرسی
آذرماه سال گذشته بنده از صاحب خانهام به جرم «ممانعت از حق» شکایت کردم. سپس صاحب خانه بنده دادخواستی را بابت اجور معوقهی همان منزلی که مانع حق ورود بنده به آنجا شده بود، ثبت کرد. در جلسهی رسیدگی به پروندهی اجور که در شورای حل اختلاف برگزار شد، بنده با استناد به شکایت «ممانعت از حق» از شورای محل ارجاع دادخواست «اجور معوقه» تقاضا کردم تا تعیین تکلیف این شکایت راجع به آن دادخواست دستور اناطه صادر کند. همینطور شد و شورا (شورای اول) طی قرار اناطه، دادرسی دعوای اجور معوقه را تا سه ماه متوقف کرد. در حال حاضر دقیقا ۲ ماه از آن زمان گذشته و پرونده «ممانعت از حق» بهتازگی به یک شورای فاقد صلاحیت محلی (شورای دوم) ارجاع شده. زمان جلسهی رسیدگی به دعوای صاحبخانه در شورای اول یک روز بعد از جلسهی رسیدگی به شکایت بنده در شورای دوم است. با توجه به اینکه اولا شورا (شورای اول) در مورد دعوای اجور معوقه در مدت زمانی کمتر از ۳ ماه جلسهی رسیدگی گذاشته و ثانیا پرونده شکایت «ممانعت از حق» به شورای دوم که فاقد صلاحیت محلی ست ارجاع شده، چه اقدامی باید انجام داد؟

نگار محمدی
دفاع به لایحه اعتراصی
باسلام، با توجه به اختلاف ملکی با همسایه مشاعی، دادخواست افراز و در لایحه خود تمامی اختلافات ملکی را با مدرک بیان نمودم ، همسایه که سابقه ۳۰ سال مزاحمت داره از لایحه به عنوان افترا و توهین شکایت کرده، در دادسرا توصیح دادم قصد توهین نداشتم و واقعیت هست و بازپرس محترم نوشت قصد بدی نداشتم و قرارمنع تعقیب با حق اعتراض برای شاکی صادر شد،حال شاکی رفته اعتراض گذاشته و پیامک اینکه پرونده شما به شعبه دادگاه رفته وابلاع میشود برام اومده، من چون پیامهاش دارم که بعد از گرفتن رای قطعی رد دادخواست کسرمتراژ باز درخواست زمین از ما داره و میخوام دفاع داشته باشم چیکار باید بکنم ؟ توی دادگاه باید برم و غیر حضوری میتونم لایحه بفرستم ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید