وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

نگین احمدی

خرید وفروش خودرو

با سلام بنده خودرو ۲۰۶ داشتم پولی پس انداز کردم خواستم بفردشم ۲۰۷ بخرم در دیوار آگهی کردم ۲۰۶ رو ولی چون از صفری دست خودم نبوده و هپسرم از شهرستان دیکری برام خریده بودن وهمون زمان کارشناسی بردن و من برگه کارشناسی رو ندیدم فقط همسرم گفتن بدون رنگه و شاستی موتوری سالمه و کیلومترش وافعیه شهصی از راه دور آگهی رو دیدن پرسیدن در چت که ماشین کاملا سالم و بدون صافکاری و آچارخوردگیه گفتم بله گفتن میخوام ماشینو ۶۰۰ توافق کردیم ایشان بیعانه زدن فرداش هم کل مبلغ رو منهای ۲۰ تومن یعنی ۵۸۰ زدن به کارتم قرار شد باقطار بیان شهرما و من قبلش وکالنی در دفترخونه بنامشون بزنم یه ۲۰۷ همزمان با اون پول معامله وسند زدم بنامم وقتی ایشان به شهرما اومدن گفتن ماشینت صافکاری داره وقتی مدارکو چک کردیم داخل کارشناسی ندسته بود خوردکی جزئی سینی ها و کمی گریسی گفتم اگه نمیخوای فسخ کن پولتو پس بگیر یا اینکه ۱۰ تا ۱۵ تومن کم کن ببر ماشینو ولی قبول نکردن رفتن شهرشون از ما شکایت کردن واز ماخولستن حضور در اونجا و تحویل خودرو در شهرشون حساب های من بسته شده و من بلاتکلیف آیا حرفشون به جایی میرسه؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

4 هفته پیش

با سلام
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و پاسخ شما را بر اساس قوانین ایران و رویه‌های قضایی مرتبط ارائه می‌دهم.




بررسی حقوقی موضوع


۱. ادعای خریدار درباره وجود ایراد (صافکاری)



  • طبق قانون مدنی (۱۳۰۷)، مواد ۴۲۲ و ۴۲۳، اگر پس از معامله معلوم شود که مبیع (خودرو) دارای عیب مخفی بوده است، خریدار حق فسخ معامله یا مطالبه تفاوت قیمت (ارش) را دارد.

  • عیب مخفی، عیبی است که عرفاً قابل تشخیص برای خریدار نبوده و بعد از معامله آشکار شود.

  • اگر شما به عنوان فروشنده، از عیب مطلع نبوده‌اید و آن را کتمان نکرده‌اید، اما خودرو واقعاً دارای عیب بوده، خریدار می‌تواند:

    • معامله را فسخ کند و پول خود را پس بگیرد.

    • یا با قبول خودرو، تفاوت قیمت (ارش) را مطالبه کند.




۲. پاسخ به سوال شما درباره موفقیت خریدار در شکایت



  • اگر خریدار بتواند اثبات کند که خودرو دارای عیب مخفی بوده و شما به عنوان فروشنده آن را اعلام نکرده‌اید، احتمال موفقیت او در دادگاه وجود دارد.

  • اما اگر عیب خودرو جزئی و عرفاً در خودروهای دست دوم متداول باشد (مثلاً خوردگی جزئی سینی‌ها)، معمولاً دادگاه‌ها این را عیب اساسی تلقی نمی‌کنند مگر اینکه خریدار خلاف آن را ثابت کند.

  • پیشنهاد شما مبنی بر فسخ معامله یا کسر مبلغ، مطابق با قانون صحیح است و نشان می‌دهد که حسن نیت داشته‌اید.


۳. بسته شدن حساب‌ها و الزام به حضور در شهر خریدار



  • اگر شکایت کیفری (کلاهبرداری یا فروش مال معیوب با سوءنیت) مطرح شده باشد و دستور قضایی برای مسدود شدن حساب‌ها صادر شده باشد، باید از طریق وکیل یا مراجعه به دادگاه موضوع را پیگیری کنید.

  • اصولاً تحویل خودرو باید در محل توافق شده در قرارداد یا محل وقوع خودرو باشد، مگر اینکه توافق دیگری شده باشد.




نتیجه‌گیری و راهکار پیشنهادی


۱. در صورت وجود عیب مخفی و اثبات آن توسط خریدار، وی حق فسخ یا مطالبه ارش دارد.
۲. شما با پیشنهاد فسخ یا کسر مبلغ، تکلیف قانونی خود را انجام داده‌اید.
۳. توصیه می‌شود از طریق وکیل محلی یا مراجعه به دادگاه محل سکونت خود، موضوع را پیگیری و دفاعیات خود را ارائه دهید.
۴. در صورت نیاز به تنظیم لایحه دفاعیه یا پیگیری حقوقی، می‌توانید از خدمات تخصصی وینداد بهره‌مند شوید.




آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی عملی دارید، لطفاً بفرمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

زهرا امینا

ایا قطع درختان میوه جرم است

سلام وقت خوش
سوالی از خدمت عزیزان داشتم ،تکه زمینی کشاورزی با درختان میوه در لواسان داریم که مرز مشترک با اقوام دارد دو هفته پیش اقوام ما به بهانه ی متر کردن زمین اش در صورتی که هر کس سندی با متراژ مشخص دارد مبنی بر اینکه مهندس نمی تواند زمین اش را متر کند درختان ما را قطع کرده است و شاخه ی درخت سیب ما را با میوه اش قطع کرده و باغ ما را کویر کرده ایا این کارش جرم نیست ؟و من میتوان شکایت کنم و شکایتم کارگشا است ؟و باید لواسان شکایت کنم یا تهران هم میتوانم ؟

پروفایل کاربر

امیرحسین رفعت

تصادف رانندگی

سلام چنروز پیش یه ماشین زد به ماشینم و متواری شد با شماره پلاکش بلخره شماره تماسشو پیدا کردم قبول کرد ضرری که زده رو بده ولی چن روزه به بهانه های الکی بازی میده منو ،چطور میتونم قانونی اقدام کنم؟

پروفایل کاربر

مریم خلیلی

فسخ معامله ملک بعد از ۵ ماه

سلام بنده ۵ ماه پیش ملکی رو فروختم و عیب این ملک نم دادن دیوار بود که ما به خریدار گفتیم و متاسفانه در قولنامه قید نکردیم و دیواری که نم می داد را دیوار پوش کردیم.ایا خریدار می تواند معامله رو فسخ کند؟