مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

سعید عباسی

ابطال سند روستایی

با سلام

سال 81 پدرمون به رحمت خدا رفتن، گواهی انحصار ورثه گرفتیم، فقط یک زمین روستایی که سند نداشت قید نکرده بودیم و اون موقع ارزش زیادی نداشت،و چند سال بعد با استشهادیه محلی و امضاء تنها برادرم و معرفی شورا و دهیاری به بنیاد مسکن و ثبت اسناد و آگهی روزنامه رسمی، سند صادر شد، .الان بعد از حدود 17 سال چند تا از خواهرام مادرمو تحریک کردن برای شکایت و ابطال سند، چون ملک حدوداً 800 میلیون قیمتشه، آیا امکان ابطال سند وجود داره

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

1 ماه پیش

سلام،
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و پاسخ شما را بر اساس قوانین ایران ارائه می‌دهم.


وضعیت اسناد مالکیت صادرشده برای اراضی فاقد سند رسمی


بر اساس قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی مصوب ۱۳۹۰ و مقررات مرتبط، اگر سند مالکیت از طریق فرآیندهای ویژه (مانند استشهادیه محلی، تأیید شورا و دهیاری و...) صادر شده باشد، اصل بر ابطال‌پذیری این اسناد است و این اسناد فاقد تضمین قطعی حاکمیت مبنی بر صحت آن‌ها هستند. به عبارت دیگر، اگر کسی در فرآیند صدور سند متضرر شده باشد (مثلاً سایر وراث سهم خود را دریافت نکرده‌اند یا در جریان صدور سند قرار نگرفته‌اند)، می‌تواند از مرجع صالح درخواست ابطال سند مالکیت را داشته باشد و این دعوا قابل استماع است.



«اسناد مالکیت صادرشده در اجرای مقررات فوق‌العاده ثبتی از جمله قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبت اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی مصوب ۱۳۹۰ ... اصل ابطال‌پذیر بودن سند حاکم است و اسناد مزبور فاقد تضمین حاکمیت مبنی بر صحت آن‌ها می‌باشند... متضرر می‌تواند ابطال اسناد مالکیت ناشی از فرآیند ثبت فوق‌العاده را از مرجع صالح درخواست نماید و این دعوا مسموع است.»
(بر اساس تفسیر ماده ۳ قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان‌های فاقد سند رسمی مصوب ۱۳۹۰)



نکات مهم:



  • اگر اثبات شود که در فرایند صدور سند، حقوق سایر وراث رعایت نشده یا اطلاعات نادرست یا ناقص ارائه شده است، امکان ابطال سند وجود دارد.

  • مرجع رسیدگی دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک است.

  • مدت زمان طولانی از صدور سند مانع از طرح دعوا نیست، اما ممکن است در اثبات ادعاها تأثیرگذار باشد.

  • شکایت باید مستند به ادله و مدارک کافی باشد (مثلاً اثبات عدم مشارکت وراث دیگر یا جعل/کتمان واقعیت در فرایند صدور سند).


نتیجه‌گیری


در شرایطی که سند با استناد به فرآیندهای ویژه و بدون مشارکت همه وراث صادر شده باشد، امکان طرح دعوای ابطال سند توسط وراث دیگر وجود دارد و این موضوع در رویه قضایی و قوانین ایران پذیرفته شده است.


پیشنهاد:
برای بررسی دقیق‌تر مدارک و نحوه صدور سند، توصیه می‌شود با یک وکیل متخصص در امور ثبتی مشورت نمایید.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر لطفاً بفرمایید.
در صورت نیاز به خدمات تخصصی مثل مشاوره حقوقی یا پیگیری پرونده، می‌توانید از خدمات وینداد استفاده نمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمد انصاری

تکلیف عدم تمدید قرارداد کار و ادامه همکاری

اگر پس از مدتی فعالیت و کار در مجموعه ای قراردا تمدید نشود ولی همچنان کارگر به فعالیت خود ادامه دهد آیا وضعیت شغلی او رسمی میشود به عبارتی قرارداد کار او به صورت قانونی دائمی میشود و کار فرما نمیتواند اورااخراج نماید؟

پروفایل کاربر

مرضیه زمانی

خرید خودروی صفر از کارخانه که زمان تحویل متوجه رنگ دار بودن خودرو شدم

با سلام ،اینجانب اقدام به خرید یک دستگاه خودروی دیگنیتی سفید رنگ از کارخانه بهمن موتور نمودم که در زمان تحویل خودرو در نمایندگی از طریق کارشناس رنگ که به همراه خود برده بودم متوجه شدم درب عقب سمت راننده دارای رنگ شدگی هست و از تحویل خودرو خودداری نمودم . نمایندگی اظهار داشت که باید از شرکت سازنده یعنی بهمن موتور شکایت کنید که این پروسه هشت ماه حداقل زمان میبرد و به نتیجه ای نمی رسید لذا همین خودرو را قبول کنید .خواهش میکنم بنده را راهنمایی کنید که از چه طریقی باید اقدام کنم تا به نتیجه برسم و خودرو را تعویض کنند .

پروفایل کاربر

سامان جعفری

انتقال سند

با سلام

دو برادر هستیم حدود 10 ماه قبل منزل ارثیه پدری خود را که مادر 1هشتم ارث میبرد هر کدام 3دانگ خود را بطور رسمی جمعا 6 دانگ در دفتر اسناد رسمی بنام مادر زدیم و سند سبز نیز به اسم ایشان صادر شد .

آیا همسر بنده می‌تواند جهت مهریه توقیف کند؟