پروفایل کاربر

علی اصغری

1 سال پیش

بررسی قانونی قرارداد طراحی سایت + سفته ضمانت و جریمه تأخیر

سلام وقت‌تون بخیر ?

من یک قرارداد طراحی سایت با یک کارفرما امضا کردم. چند نکته هست که می‌خواستم بدونم از نظر قانونی وضعیتش چطوره:



قرارداد فقط یک نسخه دارد و آن نسخه دست کارفرماست. من روی قرارداد امضا و اثر انگشت زده‌ام، اما نسخه‌ای پیش خودم ندارم.



بابت ضمانت، یک سفته به کارفرما دادم. روی سفته را امضا کردم و در پشت سفته هم صراحتاً نوشتم: «برای ضمانت قرارداد طراحی سایت» و دوباره امضا کردم.



در قرارداد بندی وجود دارد که نوشته اگر تحویل سایت دیرتر از تاریخ مقرر (مثلاً ۳۰ اردیبهشت) باشد، بابت هر روز تأخیر، ۲۰۰ هزار تومان از دستمزد کسر می‌شود.



سؤال: این «روز» شامل روزهای تقویمی است یا روزهای کاری؟



کارفرمای من خودش واسطه است (از مشتری پروژه می‌گیرد و به من می‌دهد). آیا تأخیر یا مشکلات او در قرارداد اصلی می‌تواند به من منتقل شود؟



سن من در زمان امضای قرارداد و دادن سفته، کمتر از ۱۸ سال بوده (دو ماه دیگر تازه ۱۸ ساله می‌شوم).



می‌خواستم بدانم این موضوع چه تأثیری روی اعتبار قرارداد و سفته دارد؟



در صورتی که کارفرما بخواهد سفته را اجرا بگذارد، من چه دفاعی می‌توانم داشته باشم و روند قانونی‌اش چطور است؟



ممنون می‌شوم راهنمایی کنید که در صورت بروز اختلاف، وضعیت حقوقی من چگونه خواهد بود و بهترین راهکار برای پیشگیری یا دفاع چیست.

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

1 سال پیش

سلام و وقت شما هم بخیر
من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و بر اساس قوانین ایران به سؤالات شما پاسخ می‌دهم. سؤالات شما چند بخش مهم دارد که به تفکیک و با استناد به قوانین بررسی می‌کنم:




۱. اعتبار قرارداد و سفته با توجه به سن (کمتر از ۱۸ سال)


مطابق ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی و مواد ۷۰ و ۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری، افراد زیر ۱۸ سال شمسی (غیر بالغ رشید) از نظر حقوقی برای انجام معاملات و امضای اسناد تجاری (مانند سفته) و قراردادها نیاز به اجازه یا امضای ولی یا قیم قانونی دارند. امضای قرارداد یا سفته توسط فرد زیر ۱۸ سال بدون حضور یا اجازه ولی/قیم، از لحاظ قانونی معتبر نیست و قرارداد یا تعهدات ناشی از آن قابل استناد نخواهد بود.



«با عنایت به مواد ۷۰ و ۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری، افراد بالغ کمتر از ۱۸ سال شمسی به تنهایی و بدون انضمام ولی و سرپرست قانونی امکان طرح دعاوی و شکایات مالی و غیرمالی قابل گذشت و غیرقابل گذشت و غیره را ندارند.» (نظر اداره کل حقوقی قوه قضاییه، ۱۴۰۲/۰۸/۱۴)



نتیجه:



  • قرارداد و سفته‌ای که شما زیر ۱۸ سال امضا کرده‌اید، به احتمال قوی از نظر قانونی باطل یا غیرقابل استناد است مگر اینکه ولی یا قیم شما آن را تأیید کرده باشد.

  • در صورت اقدام کارفرما برای وصول سفته، می‌توانید به عدم اهلیت قانونی خود (کمتر از ۱۸ سال بودن) استناد و دفاع کنید.




۲. نسخه قرارداد فقط نزد کارفرما


داشتن تنها یک نسخه از قرارداد نزد کارفرما از لحاظ اثباتی برای شما مشکل‌ساز است. اگر اختلافی پیش آید، شما باید به نحوی وجود و مفاد قرارداد را اثبات کنید (مثل پیامک، ایمیل، شهود و ...). اما اصل قرارداد نزد کارفرماست و این به ضرر شماست.




۳. شرط جریمه تأخیر (۲۰۰ هزار تومان برای هر روز تأخیر)


طبق اصول قراردادها و تفسیر عرفی، اگر در قرارداد مشخص نشده باشد که منظور از «روز» روز تقویمی یا کاری است، غالباً «روز تقویمی» (تمام روزهای هفته، حتی تعطیلات) ملاک قرار می‌گیرد، مگر اینکه عرف خاصی در حوزه فعالیت شما وجود داشته باشد یا طرفین خلافش را ثابت کنند.




۴. انتقال تأخیر یا مشکلات قرارداد اصلی به شما


مطابق اصل نسبی بودن قراردادها (ماده ۲۳۱ قانون مدنی)، تعهدات و مشکلات قرارداد اصلی بین کارفرما و مشتری او، اصولاً به شما به عنوان پیمانکار فرعی منتقل نمی‌شود؛ مگر این‌که در قرارداد شما صراحتاً ذکر شده باشد که تأخیر یا مشکلات قرارداد اصلی بر شما نیز اثرگذار است.




۵. روند اجرای سفته و دفاع شما


در صورت اقدام کارفرما برای اجرا گذاشتن سفته:



  • باید دادخواست بدهد و شما می‌توانید در دادگاه به عدم اهلیت قانونی خود (کمتر از ۱۸ سال بودن در زمان امضا) استناد و دفاع کنید.

  • اگر اثبات شود شما زیر ۱۸ سال بوده‌اید و بدون اجازه ولی/قیم قرارداد و سفته را امضا کرده‌اید، سفته و تعهدات مربوطه از اعتبار قانونی ساقط می‌شود.




۶. راهکارها و توصیه‌ها



  • در صورت امکان، با کارفرما مذاکره کنید و موضوع سن و بطلان قرارداد را مطرح کنید.

  • اگر اختلاف جدی پیش آمد، مدارک هویتی خود را که سن شما را اثبات می‌کند، ارائه دهید.

  • برای هرگونه اقدام حقوقی، بهتر است با یک وکیل متخصص مشورت کنید.




جمع‌بندی



  • قرارداد و سفته‌ای که زیر ۱۸ سال امضا کرده‌اید، فاقد اعتبار قانونی است (مگر با اجازه ولی/قیم).

  • شرط جریمه تأخیر، اگر ابهام داشته باشد، روز تقویمی ملاک است.

  • مشکلات قرارداد اصلی کارفرما با مشتری، اصولاً به شما منتقل نمی‌شود.

  • در صورت اقدام کارفرما برای سفته، به سن قانونی خود استناد کنید.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیح بیشتر یا راهنمایی دقیق‌تر دارید، لطفاً بفرمایید.
یادآور می‌شوم برای تهیه قرارداد یا دفاع تخصصی، می‌توانید از خدمات حقوقی وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

هادی صداقت

2 سال پیش

شکایت در اداره کار

من پزشکی هستم که به مدت حدود چهار سال ، یک منشی داشتم و طی این مدت همیشه بیمه ایشون رو منظم رد کرده ام. قرارداد کتبی بین ما نوشته نشده بود و فقط شفاهی با هم در مورد میزان دستمزد توافق داشتیم ولی بیمه کامل رد شده بود. به خاطر اخلاق و برخورد بد این فرد چندماه قبل ایشون رو اخراج کردم. الان این منشی به اداره کار شکایت کرده از بابت میزان حقوق کم و اخراج شدن. میخواستم ببینم تبعات این شکایت چیه و آیا جریمه ای برای من هست و چه کار باید بکنم؟مبنای بررسی میزان حقوق ایشون چی هست چون یه قسمتی از حقوقش رو نقدی و قسمتی رو از طریق واریز بانکی دریافت میکرد.

پروفایل کاربر

فاطمه رضایی

1 سال پیش

چطور قرارداد دوطرفه تنظیم کنم

سلام من دو ماهه برای یه شرکت پیمانکاری بدون حقوق کار کردم و دستمزد ۹ تومن به علاوه بیمه میخواد بده، اما من نشکنی فعلا با حقوق ندارم ، اسم قرار داد ، قرارداد کار معین هست.
اول اینکه این عنوان درسته؟
مدت قرارداد هم ذکر شده ۷ ماه.
ولی از طرفی از من سفته ۶۰ میلیونی میخواد. و تو قرار داد هیچ عیدی و سنوات در نظر گرفته نشده. وبا چند شرایط گفته قرارداد از طرف کارفرما میتونه فسخ بشه.و در آخر هم گفته شکایتی نباید داسته باشم و نهایتا داور طرفی مرضین مشکلات رو حل کنه،


من باید چیکار کنم و چه چیز هایی رو تغییر بدم،

از طرفی مدت سفته هم ننوشته.
و اینکه من اگر تو لین مدت اذیت بشم میخوام سال آینده شکایت کنم و حقوق کامل بگیرم ولی با امضای این قراداد اصلا نمیدونم ممکنه یا نه

پروفایل کاربر

بدون نام

7 سال پیش

قرارداد اداره کانون وکلای دادگستری خصوصی

سلام و خسته نباشید میخواستم یه سوال بپرسم من تو اداره کانون وکلای دادگستری که خصوصی هستش کار میکنم آیا قرارداد این اداره باید همون کارگری باشه یا نه؟