
محمدحسین امیری
قرارداد پیمانی چیه؟
منظور از قرارداد پیمانی برای بحث استخدام چیه؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)

مهرنوش فتاحی
به طور کلی سه روش برای جذب نیروی کار وجود دارد:
- رسمی
- پیمانی
- کارگری
در خصوص استخدام و قرارداد پیمانی:
هدف از استخدام پیمانی جذب نیروهایی است که در مدت زمانی معین و به طور موقت به کاری مشخص مشغول شوند. لذا ارگان ها و نهادهای دولتی می توانند با توجه به قانون استخدامی کشور و کسب مجوزهای قانونی نسبت به جذب نیرو با استفاده از قراردادهای پیمانی اقدام نمایند. اصولا مدت زمان همکاری که در قرارداد پیمانی مقرر می شود 1 سال می باشد. افرادی که به صورت پیمانی در سازمان های مختلف مشغول به فعالیت می شوند تحت شمول قوانین استخدام پیمانی قرار دارند و باید برای آن ها بیمه نیز در نظر گرفته شود. چنانچه کارفرما بعد از پایان مدت قرارداد از عملکرد این افراد راضی باشد در این صورت می تواند قرارداد را مجدداً تمدید نماید. مدت مرخصی افرادی که در این قالب فعالیت می نمایند در طول یک سال به مدت یک ماه می باشد و 15 روز از آن قابل ذخیره شدن و انتقال به سال بعد می باشد. همچنین در طول یک سال مدت زمان 1 ماه مرخصی بدون حقوق نیز دارند.
هر یک از طرفین قرارداد (کارفرما و یا مستخدم پیمانی) در صورت تمایل برای فسخ همکاری می بایست این موضوع را از یک ماه قبل از تاریخ فسخ قرارداد به طرف مقابل اعلام نمایند. اما چنانچه مستخدم 7 روز متوالی بدون عذر موجه در محل کار خود حاضر نشود در این صورت قرارداد وی به صورت یک طرفه فسخ خواهد شد.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

علی کشتکار
جایگزینی آیتم های قراردادی
با سلام ؛ احتراما یک قراردادپیمانکاری وجود داره که یکی از آیتم های قراردادی مورد استفاده نیست.اما در عین حال یک تجهیزی وجود داره که در لیست قیمت قرارداد نیست.حالا با توجه به این وضعیت پیمانکار ادعا کرده که این آیتم باید قیمت جدید باشه .سوال من این است که آیا میشه اون آیتم بلا استفاده رو جایگزین آیتم جدید کرد ؟ و اگر میشه مابه التفاوت این دو آیتم به چه صورت محاسبه میشه؟

دنیا مددی
ملاک تحویل پروژه
سلام. وقت بخیر. در یک قرارداد پیمانکاری تولید نرم افزار، آمده است که در زمان موقرر مجری باید نرم افزار را تحویل دهد و صورتجلسه تحویل تنظیم شود و توسط دو طرف امضا شد.
همچنین بندهایی جهت جریمه دیکرد نقل شده است.
دو سوال مطرح هست:
1. ما در زمان تحویل صورتجلسه ای امضا نکردیم و فایل های پروژه را برای کارفرما نصب کردیم تا استفاده کند (که مستندات نصب موجود است). حال بعد از چند ماه کارفرما مدعی است که نرم افزار را تحویل نگرفته است (بدلیل امضا نشدن صورتجلسه). این درحالی است که کارفرما درحال بهره برداری از محصول است. آیا مدارک نصب و بهره برداری محصول دال بر تحویل و انجام موضوع قرارداد نیست و الزاما میبایست صورتجلسه امضا میشده است؟
2. بعد از چندین ماه از بهره برداری محصول توسط کارفرما، وی مدعی شده است که نرم افزار با تاخیر تحویل وی شده است و درخواست غرامت و جریمه کرده است. این درحالی است که در زمان بروز تاخیر، اصولا هیچ اخطار یا اقدامی از سوی کارفرما انجام نشده است و ایشان در آن زمان مشکلی بابت تاخیر نداشتند. آیا کارفرما میتواند مثلا بعد از 2 سالاز بهره برداری نرم افزار، میتوانند مدعی خسارت تاخیر تحویل شوند که اصولا مربوط به مراحل تولید بوده است و در آن زمان هیچ اقدامی نکرده است؟

ع غ
اخراج
سلام خسته نباشید من اسفند ۱۴۰۳ در یک موسسه مشغول به کار شدم.قبل از شروع به کار یکی از اعضای موسسه با من صحبت کرد و توضیحاتی درباره کار داد و ازم سوال کرد کارت پایان خدمت داری منم گفتم نه.یکی دو روز بعد همون شخص با من تماس گرفت و گفت مدارکی که بهت میگم رو آماده کن تا بیای مشغول بشی.من از اسفند ۱۴۰۳ شروع به کار کردم تا اینکه اواخر اردیبهشت ماه با من تماس گرفتن و گفتن عکس کارت پایان خدمتت رو بفرست من هم گفتم کارت پایان خدمت ندارم و به اون شخصی که با من تماس گرفته بود گفتم که همکار شما در جریانه ولی اون شخصی که در جریان بود کاملا منکر شد و من رو اخراج کردن.درضمن من هنوز حقوق ماه آخر رو دریافت نکردم و با توجه به تماس بنده و درخواست واریز حقوق امروز و فردا میکنن.لطفا راهنماییم کنید که آیا بنده میتونم شکایت کنم و آیا طرح شکایت سودی داره یا نه؟البته خودم بیشتر راغبم که برگردم سرکارم بنظر شما امکان برگشت به کار رو دارم؟ناگفته نمونه که من اطلاع دارم هستن افرادی که کارت پایان خدمت ندارن ولی هنوز تو اون موسسه کار میکنن.