پروفایل کاربر

خلیل علیوند

قوانین مالیات فروشگاه اینترنتی

با سلام . بنده یک فروشگاه اینترنتی لوازم دیجیتال راه اندازی کردم و نماد اعتماد ملی صادر شده . میخواستم بدونم حقیقی یا حقوقی  ادامه بدم ؟

آیا ارزش افزوده هم باید پرداخت کنم ؟ 

آیا معافیت مالیاتی شمال این شغل  تازه تاسیس میشود ؟ 


مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

زهرا بیات

6 سال پیش

سلام

تصمیم گیری در خصوص انجام فعالیت های اقتصادی به صورت شخص حقیقی یا حقوقی امری است که به عوال مختلفی بستگی دارد. اما در خصوص پرداخت مالیات به طور کلی و بدون در نظر گرفتن شرایط خاص، فعالیت به عنوان شخص حقیقی مزایای بهتری دارد.

مطابق بند 2 ماده یک قانون مالیات های مستقیم هر شخص ایرانی نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نمایند، موظف به پرداخت مالیات است. در خصوص کسب و کارهای اینترنتی معافیت مالیاتی خاصی وجود ندارد، مگر اینکه در زمره ی شرکت های دانش بنیان قرار گیرند.

با توجه به ماده 1 و 4 قانون ارزش افزوده تولید و عرضه ی هرنوع کالا یا خدمات از طریق هر نوع معامله مشمول قانون قرار گرفته و بنابراین ارزش افزوده به آن تعلق می گیرد. تنها استثنای آن عرضه ی برخی کالاها است که در ماده 12 به آن اشاره شده است.


با احترام

تیم حقوقی وینداد

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمدامین عطابخش

«آیا فعالیت این قبیل وب‌سایت‌ها با توجه به قوانین فعلی جمهوری اسلامی ایران، قانونی است؟»

سلام و عرض ادب خیلی ممنون بابت وقت و فرصتی که قرار می دهید ??
وب‌سایت‌هایی در ایران(مانند "ساین ویژن" به آدرس cine.ir) وجود دارند که با فروش اشتراک به کاربران ایرانی، دسترسی نامحدود به هزاران دوره آموزشی ویدیویی (عمدتاً مربوط به نرم‌افزارهای گرافیکی مانند Adobe Premiere، After Effects، Blender و...) می‌دهند. این دوره‌ها توسط مدرسین و شرکت‌های خارجی تولید شده و در پلتفرم‌های بین‌المللی به فروش می‌رسند. این وب‌سایت‌های ایرانی ظاهراً این محتواها را بدون کسب مجوز از صاحبان اصلی (Right Holders) جمع‌آوری کرده و به صورت تجاری می‌فروشند.

سوال حقوقی اصلی:
«آیا فعالیت این قبیل وب‌سایت‌ها با توجه به قوانین فعلی جمهوری اسلامی ایران، قانونی است؟»

زیرسوالات و نکات کلیدی برای شفاف‌سازی:

۱. عدم عضویت ایران در کنوانسیون برن: با علم بر اینکه ایران عضو کنوانسیون بین‌المللی کپی‌رایت (برن) نیست، آیا صرفاً همین موضوع، فعالیت مذکور را از نظر قانون داخلی توجیه می‌کند؟

۲. قوانین داخلی: با فرض خارجی بودن محتوا، آیا فعالیت این سایت‌ها را می‌توان تحت یکی از عناوین زیر در قوانین داخلی غیرقانونی دانست؟
* قانون جرائم رایانه‌ای:آیا این عمل مصداق "دسترسی غیرمجاز" (ماده ۱)، "تقلب رایانه‌ای" (ماده ۶) یا "سوءاستفاده از داده‌های متعلق به دیگران" است؟
* قانون مجازات اسلامی (کلاهبرداری):آیا فروش محصولی که سایت، مالکیت و حق فروش آن را ندارد، می‌تواند مصداق کلاهبرداری (ماده ۱ قانون تشدید) محسوب شود؟
* قانون حمایت از مصرف کننده:آیا ارائه این محتوا به عنوان یک محصول قانونی، فریب مشتری محسوب می‌شود؟

۳. نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد): آیا دارا بودن «نماد اعتماد الکترونیکی» برای چنین سایت‌هایی به معنای قانونی بودن کل فرآیند کسب‌وکار و محتوای آنهاست؟

۴. وضعیت کاربر (خریدار): آیا کاربری که از این سایت‌ها اشتراک خریداری و محتوا را صرفاً برای استفاده شخصی دانلود می‌کند، مرتکب جرم خاصی شده است؟

با تشکر از راهنمایی و وضوح بخشی شما به این موضوع.

پروفایل کاربر

آرش میرحسنی

دور زدن همکار توسط همکار دیگه

سلام وقت بخیر

در مورد همکاری مشترک در اینترنت و خاصه آپارات سوالی داشتم. این که دو نفر با همکاری هم تو آپارات کانالی رو به درامد زایی برسونن و به درامد خوبی هم برسن اما بعد از یه مدتی یکی از اون دونفر همکارش رو دور بزنه و اطلاعات کانالو رو ویرایش کنه و از دسترس همکارش خارج کنه و به تنهایی همه درامد رو خودش برداره آیا میشه ازش شکایت کرد؟

تصویر هیچ کدوم تو تولید محتوا نیست و صرفا صداهای هر دو تو فیلم‌ها هستش

پروفایل کاربر

رامین ویسی

بازی انفجار

آیا فروختن ربات ضریب دقیق بازی انفجار جرم هست؟ اگه ارع جرمش چیه ؟ جریمه باید بده یا حبس میشه برا مدتی مثلا