پروفایل کاربر

حسین حقیقی

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

5 سال پیش

به نظر می رسد رابطه میان مدیرعامل و شرکت تجاری رابطه کارگری و کارفرمایی موضوع قانون کار نبوده و مسئولیت وی در مقابل شرکت همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل می باشد . مضافاً اینکه در لایحه قانونی مربوط به تعیین مدیر یا مدیران موقت برای سرپرستی واحدهای تولیدی و صنعتی و تجاری و کشاورزی و خدماتی اعم از بخش عمومی و خصوصی مصوب مورخ 23/4/59 شورای انقلاب اسلامی نیز مسئولیت مدیر هر واحد در مقابل آن واحد همان مسئولیت وکیل در مقابل موکل اعلام گردیده است و از آنجا که به نظر نمی رسد مدیران واحدهای مشمول قانون مزبور دارای خصوصیتی در قیاس با مدیران واحدهای تجاری باشند به لحاظ وحدت ملاک می توان حکم یاد شده را به مدیران عامل نیز تسری داد. 

نکته دیگر آنکه مدیرعامل با دو عنوان می تواند در شرکت فعالیت نماید:

1- با عنوان مدیرعامل که در این صورت رابطه حقوقی نظیر وکالت با شرکت دارد، در نتیجه هر زمان قابل عزل است و نمی تواند به سبب این عزل تقاضای خسارت کند، مگر اینکه عزل او در شرایطی انجام شده باشد که خطا از جانب شرکت باشد و منجر به ورود خسارت به مدیرعامل گردد. در این رابطه قرارداد خدمت مدیر عامل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 2- با عنوان کارمند شرکت که در این صورت قرارداد او تابع قانون کار است. اگر مدیرعامل کارمند شرکت هم باشد، عزل او مانع ادامه کارش در شرکت نخواهد بود؛ اما اگر فقط مدیرعامل شرکت باشد، با عزل از این سمت، ارتباط او با شرکت قطع خواهد شد و نمی تواند ـ برای مثال با مراجعه به اداره کار ـ درخواست بازگشت به شرکت را بکند.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

یعقوب رضایی

مطالبه وجه

با عرض سلام و ادب و خدا قوت
سال ۷۳ پدرم سرقفلی مغازه ای را که شخصی قبل از پدر از مالک خریده بود، خرید، بنجاق اصلی دست نویس بوده که در آن مالک به حق انتقال به غیر و تعیین اجاره بها بدون تعیین زمان اشاره کرده بود با چند تا شاهد(در شهرستان ما( از شهرهای آذربایجان غربی)روابط بین موجر و مستأجر اجرایی نیست) مالک در آن زمان فوت شده و وراث برای اخذ اجاره بها از پدر نیامدند،سال ۹۳سه دانگ سرقفلی را از پدرم خریدم و سال ۹۵پدرم سه دانگ دیگر را به شخصی دیگر فروخت،امسال قصد فروش سهم خود بصورت مشاعی به شریکم را داشتم، ابتدا اظهار نامه ای(دفتر خدمات قضایی) به وراث (۲۶ ورثه) ارسال کردم،که فقط دو تن از وراث که در شهر خودمون هستند میشناسم،بقیه رو نه، که آدرس ما بقی را از آنان گرفتم(با عنوان قصد فروش سهم خود را دارم و بدوٱ به شما اعلام میکنم) بعد از گذشت دو ماه از ارسال اظهار نامه جوابی نیامد(یا در محل حاضر نبودند یا به فامیل وارث ابلاغ شد یا آدرس اشتباه بود... بجز دو سه نفر که ثبت ثنا داشتند) سرانجام با شریکم معامله کردیم، الان مبلغ ۲۵ میلیون تومان از مبلغ معامله نزد خریدار باقیست به شرط پرداخت حق مالکیت و رضایت که به عهده بنده ست تا از خریدار مطالبه کنم،(معامله ما در بنگاه املاک بصورت مبایعه نامه ۴ صفحه ایست) آیا میتوانم از طریق دادگستری با تنظیم دادخواست مبنی بر مجهول المکان بودن وراث ،اقدام کرده و حکمی بگیرم؟  یا راه حل بهتر مفید به فایده بدون اتلاف زمان و بی دردسر مد نظر شماست؟بهترین راه حل کدام است؟ با تشکر

پروفایل کاربر

منیژه افشار

حدود اختیارات قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث

با سلام

در سال 98 قرارداد پیش خرید ملک با شرکتی منعقد نمودیم که ثبت نشده و شرکا در قالب مشارکت مدنی در پروژه مشارکت داشته اند.

سازنده یا همان قرارداد مشارکت مدنی ساخت به تعهدات خود در مقابل خریداران یعنی تحویل ملک عمل ننموده و خریداران قصد شکایت دارند. 

سوال بنده این است که آیا امکان شکایت کیفری با توجه به عدم ثبت شرکت توسط خریدارانی که ملک را پیش خرید کرده اند وجود دارد و اینکه کلا مسیولیت قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث و حدود اختیاراتشان در قانون چه میزان است؟

ممنون

پروفایل کاربر

قاسم رضانژاد

چک

چکی را برگشت زده ام اما صاحب چک مدت 20روز وقت خواسته تا پول ب بنده بدهد وچک خود را پس بگیرد آیا باید بلافاصله بعد از برگشت زدن چک اقدام قانونی کنم یا نه وتا چه زمان وقت دارم اقدام کنم

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به وینداد (عدل آفرینان وینا دادگر نوین) می‌باشد